Review van de leuke kinderfilm ‘Cats: op zoek naar Kattopia’

Sinds afgelopen donderdag 18 april 2019 draait de nieuwe film Cats, op zoek naar Kattopia in de Nederlandse bioscopen. Deze kinderfilm heeft de leeftijdsgrens 6 jaar en ouder. In dit artikel vertel ik je waar de film over gaat, en wat nog veel leuker is.. We mogen 2 kaartjes weggeven! Doe je mee? 

Een leuke film voor het hele gezin!

Om een goede review te kunnen schrijven over deze film, moet ik de film natuurlijk niet in mijn eentje kijken, maar samen met mijn twee dochters van 6 en 4 jaar oud, welke hier véél meer verstand van hebben natuurlijk. Dierenfilms zijn op dit moment een échte hit, vooral wanneer de dieren in de films kunnen praten. In deze review zul je daarom niet alleen mijn mening lezen, maar vooral die van mijn dochters.

Het verhaal van ‘Cats: op zoek naar Kattopia’

Laat ik beginnen met de hoofdpersonen in deze film:

  • Banjer: Een grijze kat, vader van Raf.
  • Raf: Een rood met wit katje, zoon van Banjer.
  • Ar: Een blauw met gele ara (papegaai)

De film start met kleine Banjer, hij vertelt over hoe hij nooit buiten kwam. Hij woonde samen met een zwerfkat, die hem vertelde over een geweldige plek buiten. Op een dag komt het baasje thuis, en vindt haar huiskamer vol met zwerfkatten. Wanneer ze alle zwerfkatten eruit zet, inclusief het huisgenootje van Banjer, probeert Banjer te ontsnappen maar eindigt ergens buiten in de sneeuw. Hierna is hij ook nooit meer buiten geweest.

De film gaat verder wanneer Banjer een stuk ouder is en zo te zien een heerlijk leventje heeft; hij ligt lekker te luieren. Inmiddels heeft Banjer een zoontje genaamd Raf. Raf wil graag naar buiten en wil niet zijn zoals zijn vader Banjer. Op dat moment komt er een nieuwe huisgenoot bij, Ar de papegaai. Banjer vertelt, of nou ja zingt meer eigenlijk, over Kattopia. Hij wijst een berg aan waar Kattopia zou moeten zijn. De kraal om de nek van Raf, welke Banjer ooit gekregen heeft van zijn oude huisgenootje de zwerfkat, wijst de weg hiernaartoe. Ook heeft Banjer hem verteld, dat zijn moeder daar is.

Raf probeert op verschillende manieren te ontsnappen, maar wordt steeds weer door zijn baasje of door zijn vader en Ar terug binnen gezet. Raf zit dagenlang achter de tablet en bouwt een raket. En voordat zijn vader het doorheeft, is Raf er vandoor. Even lijkt het of hij neerstort, maar hij redt het helemaal naar de overkant. Banjer twijfelt geen moment, en gaat samen met Ar achter Raf aan. Hier begint voor beide een spannend avontuur.

Raf wordt achterna gezeten door wasberen, maar wordt geholpen door een andere grote kat. Deze kat blijkt de zwerfkat te zijn die met zijn vader samen woonde en de kraal ooit aan Banjer gegeven heeft. Ondertussen is Raf ook gespot op de camera’s van een fabriek, waar hij in de tuin terecht is gekomen. De kraal die hij nu om zijn nek heeft gehangen, is blijkbaar het begin geweest van deze fabriek. De fabriek sluit dieren op, om er een mal van te maken (let op! Dit kan als erg spannend worden ervaren voor de kinderen). Raf wordt namelijk letterlijk de oven in gegooid, waar hij gelukkig op tijd uit ontsnapt. Nog een spannend stuk is wanneer er wordt laten zien, wat er echt met zijn moeder gebeurd is.

Raf en Banjer komen beide apart van elkaar in spannende avonturen terecht. Lukt het Banjer om zijn zoon terug te vinden?

Speelduur van de film: 87 minuten
Première datum: 18 april
Met stemmen van onder andere : Peggy Vrijens, Erik van der Horst en Matheu Hinzen.
Regisseur: Gary Wang

Een bioscoop waardige kinderfilm

Mijn dochter van 6 jaar vond de film ontzettend leuk. Ik denk ook dat dit de beste leeftijd is voor deze film. Mijn dochter van 4 jaar vond sommige stukjes namelijk erg spannend. Vooral het einde van de film is erg spannend. Ik zou je ook zeker aanraden naar de film te gaan met een leeftijd van minimaal 6 (zoals de kijkwijzer ook aangeeft). Het begin van de film is namelijk erg leuk, maar ik denk dat het eind van de film, zeker op een groot scherm, echt te spannend is voor kinderen onder deze leeftijd.

Mijn conclusie, ik vind de film zeker een aanrader, er zit een goed verhaal in. Het is zeker de moeite waard om hiervoor naar de bioscoop te gaan. Mijn dochters (ja ook mijn dochter van 4) vroegen de volgende dag om deze film weer te kijken. Het heeft dus zeker indruk op ze gemaakt. Maar dat komt eigenlijk vooral door de lieve kitten Raf.

Winactie: win 2 kaartjes voor ‘Cats: op zoek naar Kattopia’

En dan nu komen we misschien wel bij het leukste deel van dit artikel aan. 😉 Je kunt namelijk 2 kaartjes winnen voor deze leuke film! Hoe doe je mee?

  • Laat in een reactie op Facebook, Instagram of onder dit artikel achter waarom jij deze kaartjes zou willen winnen.
  • Meedoen kan t/m 27 april 2019.

Let op! De winnaar zal persoonlijk op 28 april 2019 een bericht ontvangen. Houd dus je social media kanalen of e-mail goed in de gaten. Reageer je niet binnen 48 uur, dan wordt er opnieuw een winnaar uitgekozen.

Voor iedereen die van plan is naar de bioscoop te gaan, heel veel kijkplezier! En laat even weten wat jullie van de film vonden, en misschien is het ook wel leuk er even bij te vertellen hou oud jullie kindjes zijn die de film gezien hebben.