Menu
Overige actieve uitjes / Utrecht

Central Park Festival: lekker losgaan op Nederpop met je kids!

Sinds mijn zeventiende bezoek ik festivals. Telkens wanneer ik ouders met hun kroost zag, dacht ik: dat wil ik later ook! Samen genieten van de muziek en de ambiance van een festival. Maar ja, wat is nu het moment waarop je zegt: mijn kinderen zijn er klaar voor om mee te gaan naar een festival? Central Park Festival sprong in op die vraag door op de zondag ook gezinnen te verwelkomen op het festivalterrein. Dit was voor mij de uitgelezen kans om eens te ervaren of het echt een goed idee is om kinderen mee te nemen naar een festival.

Central Park Festival: wat is er te doen?

Festivalterrein

Wij parkeerden onze auto op de speciaal aangewezen P+R (tegen betaling) en werden opgehaald door een pendelbus die ons helemaal tot aan het festivalterrein bracht. Na de gebruikelijke kaart- en veiligheidscontrole loop je direct Park Transwijk in, waar het festival gehouden wordt.

Het terrein bestaat grofweg uit twee delen: een veld waarop het hoofdpodium staat en een kleiner veld met daarop een spiegeltent met optredens van dj’s en een reuzenrad. Tussen deze twee velden lopen twee paden rondom een vijver, met daaraan allerlei foodtrucks. Op het veld met het hoofdpodium vind je ook diverse horecapunten en barretjes. Voor wie wil waren er ook zwanenbootjes om even een rondje te varen op de vijver.

Optredens

Op Central Park Festival treden bekende Nederlandse artiesten op, vandaar ook de term Nederpopmuziek. Zo zagen we op de zondag onder andere Nielson, Antoon, Chef‘Special en Suzan en Freek.  

De dag ervoor, zaterdag, waren er optredens van o.a. Kensington, Di-Rect, Miss Montreal en Kraantje Pappie. Waar op zondag ook kinderen welkom waren, was de zaterdag enkel voor volwassenen.

Hoe hebben wij Central Park Festival ervaren met kinderen?

Central Park Festival was alles waar ik op gehoopt had, én meer! Onze dochter genoot zichtbaar van alle optredens. Zittend bij papa of mama in de nek, zwaaien, klappen en meezingen. Tussen de optredens door lekker eten en drinken en natuurlijk ook een rondje in het reuzenrad maken.

Er was vooraf duidelijk gecommuniceerd dat kinderen welkom waren, maar er was geen speciaal vermaak voor kinderen. Toch zag ik kinderen in alle leeftijdscategorieën: van baby’s, peuters en kleuters tot kinderen in alle leeftijden en pubers. Het lijkt erop dat kinderen prima in staat zijn om te genieten van een festival zoals wij volwassenen dat doen en niet per se een ballenbak of een speeltuin nodig hebben.

Verder viel me op dat andere festivalgangers heel relaxed reageerden op alle kinderen. Niemand deed moeilijk toen kinderen op de schouders werden genomen tijdens de optredens. Sterker nog, tijdens het dansen bekommerden juist de twintigers zich om alle kleintjes en hun teentjes. “Kom meisje, dans je mee?”

Website: www.centralparkfestival.nl

Tips voor een festival met kids

  • Wat neem je mee: gehoorbescherming, zonnebrandcrème,  desinfecterende handgel, snoetenpoetsers, regenjas of poncho, naambandje met telefoonnummer.
  • Geef je kinderen dichte schoenen of laarzen aan i.v.m. rondslingerend glas of afval op de grond. Op een regenachtige dag zijn regenlaarzen geen overbodige luxe omdat het festivalterrein modderig kan worden.
  • Bereid je kinderen voor door van tevoren YouTube-filmpjes van vergelijkbare muziekfestivals te kijken, zoals bijvoorbeeld de aftermovie van Central Park. Ze weten dan beter wat ze kunnen verwachten van zo’n festival, en bijvoorbeeld ook de mensenmassa.
  • Go with the flow: niks moet, alles mag!
  • Check van tevoren wel even het programma om te bepalen wat jullie écht graag willen zien.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne

About Author

Dierentuinen-, pretparken- en musealiefhebster, die haar gezin maar al te graag hierbij betrekt

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.