Menu
Binnenspeeltuinen / Utrecht

Zoek de hoogte op bij Climb-In in Utrecht

Play-In is een groot indoor speelhal bestaande uit drie delen: een indoor speeltuin, een klimconcept, en een trampolinepark. Samen met mijn zoontje van 4 jaar heb ik het klimconcept Climb-In bezocht en dat was erg leuk! Kijk je mee?

Het klimconcept Climb-In

Climb-In is een onderdeel van het klimconcept Clip ’n Climb dat op ongeveer 200 locaties in de hele wereld is te vinden. Je kunt hier al komen klimmen vanaf 4 jaar oud. Bij binnenkomst vallen de vrolijke en felle kleuren van de 9 meter hoge klimwanden direct op. Er zijn 11 verschillende uitdagingen dus voor een ieder is er wel iets te doen. Zo kun je kiezen uit 9 verschillende klimwanden, een soort pijpen waar je over heen kunt klimmen (het doet me denken aan een Super Mario spel) en een glijbaan (de Vertical Dropslide) waarbij je naar boven wordt gehesen d.m.v. een soort sleepjeslift.

Toen wij aankwamen, werden wij vriendelijk ontvangen door een medewerkster van Play-In. Zij heeft ons hartstikke goed begeleid tijdens de hele klimsessie. In het begin vond onze zoon het wel een beetje spannend, hij was nog nooit bij een echte klimmuur geweest (ook niet gek gezien zijn net vierjarige leeftijd). Toen hij eenmaal een beetje was ontdooid, begon hij de lol er wel van in te zien. En dan niet eens zo zeer van het klimmen zelf, maar nog meer van het naar beneden mogen ‘springen’.  Hij vergeleek zichzelf met een Spiderman, haha. Mijn zoon heeft uiteindelijk bijna alle uitdagingen kunnen uitproberen.

Ook de glijbaan mocht er niet aan ontbreken. Daarbij kregen we eerst een instructie hoe je moest glijden. Daarna mochten wij het zelf gaan proberen. Allereerst krijg je een speciaal pak aan geschikt voor de glijbaan en een helm. Daarna dien je op de baan te gaan liggen en krijg je een soort sleepjeslift in je handen. Deze sleepjeslift gaat langzaam omhoog waardoor je dus wordt meegetrokken. De bovenkant van de glijbaan is behoorlijk stijl. Je kunt zelf bepalen wanneer je los laat en zo je eigen uitdaging bepalen.

Een bijzonder zekeringssysteem

Opvallend is het zekeringssysteem dat wordt gebruikt. Dit is namelijk niet zoals het ‘oude’ systeem waarbij één iemand klimt, en de ander het touw waar diegene aan hangt vasthoudt. Het systeem dat bij Climb-In wordt gebruikt is het automatische BelayMate zekeringssysteem. Je hoeft jezelf enkel vast te maken aan de clip die bij de uitdaging zit waar je wil gaan klimmen. Zodra je hoog genoeg bent en naar beneden wil, laat het systeem je weer langzaam zakken en val je niet in één keer naar beneden. Onwijs handig! Je kunt als ouder zijnde dus prima met je kind mee klimmen. Ik was hier helaas niet op voorbereid. Mocht je gaan en mee willen klimmen, zorg dan dat je zelf ook goede sportschoenen bij je hebt voor de grip.

Diverse activiteiten

Het leuke aan Climb-In is dat het niet zomaar een klimconcept is met enkel klimwanden. Je kunt hier namelijk ook meedoen aan diverse activiteiten zoals:

 • Disco Climb op vrijdag- en zaterdagavond;
 • Climb Les om je klimskills te oefenen;
 • Climb Fitness.

Tevens kun je Climb-In ook combineren met de andere concepten van Play-In.

Een leuk kinderfeestje!

Wanneer je op zoek bent naar een leuk, actief en stoer kinderfeestje, is Climb-In zeker de moeite waard om eens naar te kijken. Zij bieden dan ook diverse arrangementen aan die dit mogelijk maken. De arrangementen kun je al boeken vanaf 4 personen vanaf € 17,50 per persoon. Hiervoor krijg je sowieso een uur klimmen en na afloop een patatje, snack en slush. Ook kun je er voor kiezen om dit op vrijdag- of zaterdagavond tijdens de Disco Climb te doen. Hierbij mag je ook nog eens een uur langer klimmen! Play-In biedt ook de mogelijkheid om het klimfeestje te combineren met bijvoorbeeld een uur trampolinespringen. Zoals je zult lezen is er van alles mogelijk.

Stoer decor

Wat ook opvalt is het onwijs stoere decor van Climb-In waarop o.a. een aantal bekende muzikanten zijn afgebeeld. Een totaal ander decor dan het zee-decor van de indoorspeeltuin Kids-In.

Praktische informatie

Entreeprijzen

Voor € 13,50 per persoon heb je bij Climb-In recht op een sessie van 1,5 uur inclusief instructie. Voor klimmen tijdens de Disco Climb betaal je € 18,50 per persoon. En als je het wil combineren met een uur trampolinespringen bij Jump-In dan betaal je € 21,- per persoon.

Openingstijden

Climb-In is 7 dagen per week geopend. De openingstijden van Climb-In zijn als volgt:

 • Maandag: van 15.00 tot 21.oo uur;
 • Dinsdag: van 15.00 tot 21.00 uur;
 • Woensdag: van 12.00 tot 21.00 uur;
 • Donderdag: van 15.00 tot 21.00 uur;
 • Vrijdag: van 12.00 tot 21.00 uur;
 • Zaterdag: van 10.00 tot 21.00 uur;
 • Zondag: van 10.00 tot 21.00 uur.

Let op! Wil je komen springen op maandag, dinsdag of donderdag? Dan dien je dit minimaal 24 uur van te voren te reserveren.

Ons eindoordeel

Zoals je waarschijnlijk al wel uit de tekst hebt kunnen opmaken, zijn wij zeer te spreken over Climb-In. Onze zoon van 4 jaar heeft het erg naar zijn zin gehad ondanks dat hij meer bezig was met het naar beneden springen dan met het klimmen. Ik denk dat je daarom ook zelf voor je kind moet bepalen of hij/zij hier al oud genoeg voor is. Mocht dit het geval zijn, dan kan ik je dit klimconcept zeker aanraden. Helemaal in combinatie met de Jump-In of de indoor speeltuin Kids-In.

Ons eindcijfer: 8,5 !

Benieuwd wat wij van Play-In’s indoor speeltuin Kids-In vinden? Lees dan het artikel: Spelen bij Play-In’s indoor speeltuin Kids-In in Utrecht

Ben jij al bekend met dit klimconcept?

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.