Coral Compostela Beach in Playa de las Americas (Tenerife)

Als wij een kindvriendelijke accommodatie op Tenerife mogen aanraden, dan is dat Coral Compostela Beach in Playa de las Americas. Deze accommodatie is tevens prima betaalbaar in verhouding tot vele andere accommodaties. Vanwege de prijs was ik vooraf wat huiverig. Maar dat gevoel was geheel onterecht! Integendeel zelfs. Ook de ligging is zeer prettig; in het centrum maar ook vrijwel direct aan het strand. Inmiddels zijn wij hier met onze kinderen al 2x geweest, en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. In dit artikel laat ik je graag zien wat je kunt verwachten van deze accommodatie.

Het ideaal gelegen Coral Compostela Beach

In het zuiden van Tenerife vind je de meeste accommodaties. In dit gedeelte vind je het meeste zon en het wordt er zelden kouder dan 20 graden Celsius. Ook Coral Compostela Beach is hier gelegen, in de bekende badplaats Playa de las Americas.

Inmiddels zijn wij hier met ons gezin al 2 keer geweest. Wat wij zelf zo ideaal vinden aan deze accommodatie is de ligging. Coral Compostela Beach is namelijk én direct in het centrum gelegen, maar ook vrijwel direct aan het strand.

De verschillende accommodaties

Coral Compostela Beach heeft een aantal type accommodaties:

 • Studio geschikt voor 1 tot 2 personen
 • 2-kamerappartementen geschikt voor 2 tot 4 personen
 • 3-kamerappartementen geschikt voor 2 tot 5 personen

Wij hebben zelf ervaring met de 2- en 3-kamerappartementen waarover ik hieronder verder zal uitlichten.

Klik hier voor meer informatie over de accommodaties.

De 2- en 3-kamerappartementen

Het enige verschil tussen de 2- en 3-kamerappartementen is dat de 3-kamerappartementen een slaapkamer extra hebben. De appartementen hebben allen een woonkamer met (slaap)bank, salontafel, eethoek, keuken, televisie en voldoende opbergruimte.

Om heel eerlijk te zijn was ik vanwege de, naar onze mening, lage prijs nogal huiverig van wat we konden verwachten. Mijn moeder was hier al eens eerder geweest en die was erg enthousiast. Voor mij een reden om het toch aan te durven.

Mooie appartementen mét goede bedden

Toen wij de deuren van ons appartement openden, waren we eigenlijk positief verbaasd. De appartementen zien er modern, ruim én schoon uit. Ook de slaapkamers zagen er netjes uit. Zelf heb ik vrij snel last van mijn rug, dus bedden is voor mij ook een belangrijk punt. Bij Coral Compostela Beach waren de bedden van beide appartementen erg goed! Ik heb geen last gehad van mijn rug. Ook fijn is dat de kussens ook erg prettig zijn.

Het enige wat een issue zou kunnen zijn, is dat er geen airco standaard in de appartementen aanwezig is. Wel is er een ventilator. Het is wel mogelijk om een airconditioner te huren. De prijs was volgens mij € 80,- voor een week. Wij hebben dit niet gedaan, we hebben door de ventilator ook niet echt last van de warmte gehad met slapen.

Badkamer

De badkamers zijn ook erg netjes om te zien. Ruim en modern. Er is een inloopdouche aanwezig. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat er een boiler hangt. Het warme water is daardoor vrij snel op. Onze kinderen lieten we daarom achter elkaar douchen en wij gingen iets later douchen.

Schoonmaak

De kamers worden 5 keer per week schoongemaakt. Op een papiertje in de accommodatie kun je zien op welke dagen de schoonmakers langskomen. Wil je niet dat de accommodatie wordt schoongemaakt? Dan kun je een kaartje aan de deur hangen waarop dit staat. Naar onze ervaring worden de kamers goed schoongemaakt.

En voor wie het interessant vind om te weten: we hebben ook geen kakkerlakken in de accommodatie gezien. Hierbij wil ik wel aangeven dat kakkerlakken iets is wat je ook in de meest luxe hotels tegen kunt komen.

Zwembaden

Coral Compostela Beach heeft 2 zwembaden:

 • Een badje voor de allerkleinsten met twee glijbanen. Ook staat er een groot schaduwdoek over dit bad heen. In de ochtend kan dit badje wat fris zijn, later op de dag is deze goed warm.
 • Het andere zwembad is wat ruimer opgezet. Deze is volgens mij ongeveer 1,40m diep. Er zijn hier geen speeltoestellen voor de kinderen. In dit bad worden ook activiteiten gegeven.

In de winterperiode (vanaf november t/m maart) zijn deze zwembaden verwarmd.

Echter zie je ook hier het bekende probleem ‘handdoekje leggen’.

Speelmogelijkheden voor de kids

Er is een grote omheinde speeltuin voor de kids aanwezig. Je vindt hier o.a. een schommel. Wanneer je een appartement hebt aan de zwembadzijde, dan kun je mogelijk ook de speeltuin zien liggen. Onze kids hebben zich er goed vermaakt.

Naast het kleine zwembad is ook nog een zandbak. Aan het eind van de dag wordt al het kinderspeelgoed wat is vergeten uit de zwembaden etc. verzameld en daar gelegd.

Eten & drinken

Voor je verblijf kunt je kiezen uit verschillende verzorgingen:

 • Logies
 • Logies ontbijt
 • Halfpension
 • All-inclusive

Beide keren kozen wij ervoor om voor logies te kiezen. Bij het zwembad is sowieso een kleine supermarkt aanwezig waar je voor fatsoenlijke prijzen wat boodschapjes kunt halen. Ook op ongeveer 5 minuten lopen vind je een hele grote supermarkt. De prijzen zijn ook hier redelijk. Vlak naast deze supermarkt kun je tevens een grote speeltuin vinden.

Het eten bij Coral Compostela Beach is in buffetvorm. Wij vonden het zelf prettiger om zelf ons ontbijt en lunch voor een goede prijs te regelen.

Wel kun je bij het restaurant à la carte eten bestellen. Deze prijzen zijn goed te doen. Fijn voor de kids is dat ze hier bijvoorbeeld ook friet met een frikadel verkopen. De pasta vonden wij er ook erg lekker. De pizza’s niet zo, daarvoor kun je beter naar één van de dichtstbijzijnde restaurants lopen.

Er zijn ook twee barren aanwezig waar je bijvoorbeeld iets te drinken kunt halen voor aan het zwembad. Dit krijg je dan in plastic bekers mee. Voor een ijsje liepen wij even naar de kleine supermarkt.

Entertainment

Bij Coral Compostela Beach wordt goed voor de gasten gezorgd. In de periodes dat wij hier waren (meivakantie en herfstvakantie) was er sowieso 5 dagen per week aan animatie. In de ochtend kon je bijvoorbeeld iets in de trant van yoga of pilates doen. Rond het middaguur een activiteit in het water (meestal dansen of aquagym). Net voor etenstijd een sportactiviteit en om 18.00 uur een minidisco bij het kleine zwembad voor kinderen.

In de omgeving van Coral Compostela Beach

Er is een heleboel te beleven op het Canarische Eiland Tenerife. Een aantal uitstapjes die wij gedaan hebben en die erg goed zijn bevallen zijn de volgende.

 • De vulkaan El Teide Een letterlijk hoogtepunt op het eiland Tenerife is een bezoek aan de vulkaan El Teide. Er zijn verschillende excursies die je er naar kunt boeken. De meest indrukwekkende vond ik persoonlijk Teide by Night waarbij je eind van de middag de vulkaan op gaat. Vervolgens kijk je er naar de zonsondergang, ga je nog een hapje eten én daarna ga je sterren kijken. Deze plek is één van de meest heldere locaties ter wereld om sterren te kijken. Ik heb dit samen gedaan met onze zoon van toen 7,5 jaar.
 • De dierentuin Jungle Park Op Tenerife zijn twee dierentuinen te vinden. Ik vond zelf het Jungle Park erg leuk. Het ligt ook niet al te ver van Coral Compostela Beach vandaan waardoor je er al bent voor een paar euro met de taxi. Ben je ook van plan om naar Aqualand te gaan? Dan kun je een combinatieticket kopen waardoor je goedkoper uit bent.
 • Het waterpark Aqualand Siam Park is wellicht het meest bekende waterpark van Tenerife. Toch vind ik persoonlijk met jongere kinderen Aqualand leuker om naartoe te gaan. Het is iets kleiner, maar er zijn wel een hoop leuke plekken voor de kleinere kinderen. Naar mijn mening is het Siam Park leuker als je kinderen net iets groter zijn en al in het bezit zijn van al hun zwemdiploma’s.
 • Het piratenschip Flipper Uno Dolfijnen en walvissen kijken kun je met de Flipper Uno, een heus piratenschip mét (hoe kan het ook anders) piraten! Een hele leuke ervaring voor kinderen. In het laatste deel van de excursie krijg je ook nog de mogelijkheid om met een trapeze van het schip af het water in te springen. Ik heb zelf ook ooit een vergelijkbare excursie gedaan, maar dan op een catamaran met glazen boden, maar de Flipper Uno vind ik zeker met kinderen een stuk leuker om te doen.

Voor meer informatie over de uitstapjes die nog meer op Tenerife te doen zijn, verwijs ik je graag naar onze andere, uitgebreide artikelen: