Curaçao met kinderen: 12x de leukste activiteiten voor heel het gezin

Last updated:

Toen onze dochter 9 maanden was, zijn we met haar naar Curaçao gevlogen. Curacao is een eiland waar veel mensen verliefd op zijn geworden of die mensen ooit wel een keer willen bezoeken. Ook met kinderen is het eiland een aanrader. Naast mooi weer, is er op het eiland ook voldoende te ondernemen met het gezin. We brengen je graag op de hoogte van de leukste activiteiten die jullie samen kunnen doen met kinderen op Curaçao.

Tips: Curaçao met kinderen

Wij hebben tijdens ons gehele verblijf met onze kinderen op Curaçao de beschikking over een huurauto gehad, waardoor we ons makkelijk over het eiland konden verplaatsen. Natuurlijk kun je ook tijdens je verblijf er voor kiezen om een aantal dagen een auto te huren. Ook zijn er genoeg dagexcursies die je vanuit je accommodatie naar een bezienswaardigheid brengen. Er is wel een mogelijkheid om met openbaar vervoer te reizen, maar de busmaatschappij is relatief klein en er rijden dan ook niet zoveel bussen per uur.

Aloe Vera Plantage

Een bezoek aan de Aloë Vera Plantage is misschien niet voor alle kinderen geschikt. Mocht je nog een jong kindje hebben zoals wij destijds, of al oudere kinderen die het mogelijk interessant vinden, dan kan het zeker een leuk uitstapje zijn. De plantage ligt op een rustige plek die makkelijk bereikbaar is met de auto. Je kunt er een rondleiding krijgen over het terrein, waarbij je van alles te weten komt over de kweek, verzorging en de verwerking van de plant. In winkeltje koop je van allerlei verschillende producten op basis van Aloë Vera. Wij kochten er de beste after sun die er te krijgen is op het eiland! Ga naar de website voor meer informatie.

Bootje varen

In Willemstad kunnen kinderen zich een echte kapitein wanen. Je kunt er namelijk een klein elektrisch bootje voor ze huren die ze zelf mogen besturen. Er mogen maximaal 4 personen in het bootje, waarvan maximaal 2 volwassenen. Er moet altijd minimaal één ouder mee om te gaan varen. Eerst krijg je een uitleg, dan mag je 20 minuten varen en aan het einde krijgen de kinderen ook een diploma! Voor welke boot gaan jullie: de brandweer of het containerschip? Ga naar de website voor meer informatie.

Flamingo’s spotten

Op meerdere plekken op Curaçao kun je flamingo’s spotten, geweldig met kinderen! Al kunnen die grote vogels natuurlijk ook wel een beetje spannend zijn. Wanneer je in Google Maps ‘Flamingo spots Curaçao‘ zoekt, krijg je een aantal opties.

Zelf zagen we ze hier: 1b Weg naar St Willibrordus, Jan Kok, Curaçao.

Grotten

Op het noordelijke deel van het eiland vind je de Grotten van Hato. Je kunt er naar binnen door een rondleiding te nemen. Deze starten ieder uur, duren 3 kwartier en nemen je mee de indrukwekkende grotten in. Het pad binnen is goed begaanbaar voor kinderen, maar je moet er wel traplopen. Je zou denken dat je even af kunt koelen in de grotten. Maar dat is in de Grotten van Hato niet het geval. Omdat deze boven de grond liggen is het er warm en benauwd. Je hoeft dus geen warme kleding mee te nemen!

Museum

Op Curaçao vind je een museum wat volledig gericht is op kinderen: Children’s Museum Curaçao. Hier kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn door te bouwen, te spelen en op onderzoek te gaan. Het museum is opgedeeld in zones, zowel binnen als buiten waar je samen van alles kunt doen en ontdekken. Zeker op warme dagen kan het lekker zijn om even binnen in de airco te spelen. Het museum wordt aangeraden voor kinderen van 1 tot 10 jaar. Ga naar de website voor meer informatie.

Nationaal park

Shete Boka National Park is één van de nationale parken en is een bezoekje zeker waard. Onze favoriete plek daar was een inham waar je het water tegen de rotsen omhoog zag komen. Ook voor kinderen een indrukwekkende plek op Curaçao! Je kunt er ook wandeltochten maken, dus neem goede schoenen mee.

Schildpadden

Wij bezochten op aanraden Playa Grandi. De vissers vertrekken daar in de ochtend in hun bootjes en komen daarna terug om aan de waterkant de verse vis schoon te maken en te verkopen. Het strandje aan de noordkust van Curaçao wordt ook wel het vissersstrandje genoemd. Het ‘afval’ van de schoongemaakte vissen wordt teruggegooid het water in, waardoor er veel (en enorm grote) zeeschildpadden naar de kust komen.

Het is niet het mooiste strand van Curaçao, maar door de aanwezigheid van de schildpadden echt een bezoekje waard. Wij namen een snorkelmasker mee en konden heel dichtbij de schildpadden komen. Een gave ervaring!

Sea aquarium

Een uitstapje met dieren is voor kinderen vaak een goede keuze. Bij het Sea aquarium kunnen ook kinderen kennis maken met de onderwaterwereld van Curaçao. Er is een dagelijks programma waarbij je bijvoorbeeld mag helpen om flamingo’s en zeekreeften te voeren, waar je een dolfijnen training kunt zien en waar je meer informatie krijgt over de dieren door middel van documentaires en uitleg van de medewerkers. Het aquarium ligt aan het oosten van het eiland. Ga naar de website voor meer informatie.

Shoppen

Niet alle kinderen houden van shoppen. Toch zijn er ook kinderen enthousiast voor te maken. Zeker als je samen naar een groot shoppingcenter gaat waar ook nog gespeeld kan worden. In Willemstad vind je Sambil Curaçao. Dit is een grote shopping mall waar je ook even lekker af kunt koelen in de airco. In de mall vind je Kid’s Park, een overdekte speeltuin zoals wij in Nederland ook kennen met een ballenbak, trampoline, schommel en wat andere speelmogelijkheden.

Struisvogelboerderij

Een ander leuk uitstapje om op te doen op Curaçao met kinderen dat te maken heeft met dieren, is een bezoek aan de struisvogelboerderij. Je kunt er een rondleiding krijgen en zelfs op een struisvogel rijden! Wij hebben zelf alleen de tour gedaan over het park. Eerst maakte we een ronde in een truck en tijdens deze tour vertelt een medewerker van alles over de struisvogels. We kregen de kans om de struisvogels van dichtbij te zien en ook te voeren!

Adres: Weg Naar groot St. Joris z/n Willemstad, Curacao, Curaçao

Willemstad

Een bezoekje aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, kun je natuurlijk niet overslaan als je op Curaçao geweest bent. We liepen er over de pontjesbrug, winkelde wat en liepen langs de letters ‘curacao’ en ‘dushi’ om en foto te maken. Wil je ook een foto maken bij die letters in Willemstad? Deze zijn makkelijk te bereiken en vind je op het Wilhelminaplein.

Zwemmen

Natuurlijk zijn er enorm veel mogelijkheden om te gaan zwemmen in de zee. Er zijn namelijk meer dan 35 standen te vinden op Curaçao! En het water, het is er zo mooi helder! Wel namen wij waterschoentjes mee, want er liggen natuurlijk ook wel een steentjes en het zand kan super warm zijn. We schreven hierboven al over Playa Gandi, waar je kunt zwemmen met schildpadden. Op Playa Porto Marie kan het zomaar zijn dat je naast een varkentje in het water ligt. Het stand staat namelijk bekend om Woody en Willy en wordt ook wel ‘Curacao Varkens stand’ genoemd.

Toch vinden wij het zelf fijn om ook af te kunnen koelen in een zwembad. Wij verbleven tijdens onze vakantie op Kunuku Aqua Resort. Dit is een leuk All-inclusive resort met verschillende zwembaden en ook verschillende glijbanen. Een ander resort met leuk aanbod aan glijbanen is Corendon Mangrove Beach Resort.

Aanvullingen?

Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten! Zo kunnen we elkaar inspireren, door de lijst nog langer te maken.

Op zoek naar nog meer tips voor verre vakantiebestemmingen na het lezen van deze tips over Curaçao met kinderen? Lees ook eens:

© Opwegmetmama & Shutterstock