Menu
Attractieparken / Overige

Dankzij Villa Pardoes kunnen ernstig zieke kinderen ook op vakantie

In het jaar 2017 zijn er door Nederlanders maar liefst 36,7 miljoen vakanties geboekt. Helaas is niet voor iedereen een vakantie vanzelfsprekend. Dit kan o.a. zijn vanwege het geld, maar bij sommige gezinnen doordat een kind enorm ziek is. Dankzij Villa Pardoes kunnen gemiddeld 600 gezinnen met een ernstig ziek kind toch op vakantie en al hun zorgen even vergeten. Vandaag 26 oktober 2018 bestaat Villa Pardoes 18 jaar en start daarom een speciale actie: Tikkie, jij bent ‘m! Doe je mee?

Villa Pardoes

Villa Pardoes is een idee van Stichting Natuurpark De Efteling welke sinds oktober 2000 actief is. Dankzij Villa Pardoes kunnen gezinnen met ernstig of levensbedreigende zieke kinderen tussen 4 en 12 jaar een onvergetelijke gratis vakantie krijgen. Op deze manier kunnen deze gezinnen even aan iets anders denken dan aan de ziekte van het kind.

Villa Pardoes bestaat uit 12 vakantiewoningen waar kinderen in een veilige en kleurrijke omgeving kunnen spelen. Gezinnen krijgen de mogelijkheid om o.a. de volgende activiteiten te ondernemen tijdens hun vakantie:

 • Het bezoeken van Pretparken Villa Pardoes ligt naast de Efteling, waar gezinnen vanaf zaterdagochtend zo vaak naartoe kunnen als zij zouden willen. Ook mogen gezinnen kostenloos naar Attractiepark Toverland (Sevenum) en Safaripark De Beekse Bergen (Hilvarenbeek).
 • Meedoen aan leuke activiteiten Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd in de omgeving én is er in Villa Pardoes zelf een weekprogramma met diverse activiteiten. Zo komt er bijvoorbeeld een fotograaf voor een mooie familiefoto of komt er een masseur waarbij even lekker kan worden ontspannen.
 • Zwemmen, wandelen, naar de bioscoop én uit eten gaan Door de gunstige ligging van Villa Pardoes (in de bossen maar toch ook dicht bij steden) is er een hoop mogelijk in de directe omgeving. Zo kan er lekker worden gewandeld in de bossen, maar kan je ook lekker gaan zwemmen, een filmpje pakken en lekker een hapje gaan eten.
 • Spelen in de prettuin en Villa van Villa Pardoes In de tuin van Villa Pardoes is van alles te beleven en te ontdekken. Ook in de Villa is een hoop te doen zoals knutselen, computerspelletjes, verkleden, spelen met LEGO of een filmpje kijken.
 • Lekker niksen Niets is verplicht en alles mag. Zo kan er ook gekozen worden om gewoon even lekker te niksen.

Voor meer informatie over Villa Pardoes, neem gerust een kijkje op hun website.

Hoe wordt Villa Pardoes geholpen?

Vrijwilligers

Villa Pardoes wordt mede mogelijk gemaakt door de ruim 185 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn ingedeeld in diverse functiegebieden als: gastheer/vrouw, vrijdagochtend team, administratieve medewerkers, tuinonderhoud, technische ondersteuning, vervoer, fondsenwervende activiteiten en natuurlijk Pardoes zelf!

Donaties

Gelukkig beschikt Villa Pardoes over meer dan genoeg vrijwilligers. Maar er zijn meer dingen waarbij ook jij zou kunnen helpen. Zo maken donaties het mogelijk dat deze gezinnen met ernstige of zelfs levensbedreigende ziektes een prachtige vakantie kunnen krijgen. Een week in Villa Pardoes kost namelijk gemiddeld zo’n € 2.000,- per gezin. Jaarlijks proberen zij 600 gezinnen een geweldige week aan te bieden wat dus neer komt op een totaalbedrag van € 1.000.000,- tot € 1.200.000,-. Een gigantisch bedrag dus alle beetjes zijn welkom. Wil je ook een donatie doen? Op deze pagina kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Vriendenloterij

Ook kun je wanneer je meedoet aan de Vriendenloterij, Villa Pardoes steunen. Je kunt namelijk zelf bepalen voor welk goed doel je meespeelt. Wanneer je kiest voor Villa Pardoes, zal de helft van je inleg hier naartoe gaan. Zo help je én Villa Pardoes én maak je zelf ook nog eens kans op leuke prijzen.

Tikkie, jij bent ‘m! 

Het grootste Tikkertje-spel van Nederland

Vandaag 26 oktober 2018 bestaat Villa Pardoes 18 jaar! Sindsdien hebben ruim 7.000 gezinnen met een ernstig ziek kind de kans gekregen om een geweldige vakantie te beleven. Om dit te vieren starten zij vanaf vandaag een speciale actie: het grootste Tikkertje-spel van Nederland! Met deze actie is het de bedoeling dat er via Whatsapp een Tikkie-betaling van € 2,- wordt doorgestuurd. Het doel is dat er een sneeuwbaleffect op gang moet gaan komen.

Hoe werkt het?

Als je via Whatsapp wordt ‘getikt’ krijg je een Tikkie van € 2,- doorgestuurd. Op dat moment ben jij de tikker en mag je deze weer doorsturen naar een ander zodat hij/zij de volgende tikker wordt. Wil je ook mee doen? Klik dan op deze link of scan de QR-code.

Met deze actie hoopt Villa Pardoes genoeg geld op te halen om weer 12 gezinnen gezinnen een onvergetelijke vakantie aan te kunnen bieden. In totaal zijn hier minimaal 12.000 mensen voor nodig. Help je mee? De gezinnen en met name de kinderen zullen je erg dankbaar zijn!

De foto’s zijn aan Opwegmetmama.nl beschikbaar gesteld door Villa Pardoes. 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

12 Comments

 • alexa
  26 oktober 2018 at 12:16

  wat een goed initatief en wat leuk dat tikkertje spel! Ik hoop dat veel mensen mee gaan doen

  Reply
 • Marjolein
  26 oktober 2018 at 12:32

  Wat goed dat je aandacht besteed aan dit fijne doel. Zo belangrijk. Mijn kinderen hebben het gewoon heel goed als ik dit lees. Ook een laagdrempelige manier om te helpen!

  Reply
 • Ellie
  26 oktober 2018 at 14:26

  Wat een mooi doel. Goed dat je ze in de spot-light zet, en heel belangrijk voor gezinnen met een ziek kind om er even tussen uit te kunnen. Dat tikkertjes spel vind ik alleen niet echt heel leuk, het klinkt een beetje dwingend, kan me voorstellen dat dit voor mensen met een laag inkomen lastig is.

  Reply
  • Manuela
   29 oktober 2018 at 14:02

   Daar heb je een punt, maar daarom is het natuurlijk geen verplichting..

   Reply
 • Juliette - Strongbody.nl
  26 oktober 2018 at 19:35

  Wat een mooi initiatief! Vakantie of een week weg is zo fijn om een stukje realiteit te vergeten. Mooi dat je hier aandacht aan besteed Manuela. x

  Reply
 • Frederique
  27 oktober 2018 at 20:03

  Ik vind het een geweldig initiatief. Ik geloof er ook heilig in dat vakantie belangrijk is voor de gezondheid. Lichaam en geest zijn nauw verbonden.

  Reply
  • Manuela
   29 oktober 2018 at 14:02

   Daar heb je helemaal gelijk in!

   Reply
 • Lipstickencupcakes
  27 oktober 2018 at 20:13

  Wat een prachtig initiatief zeg. Dat zouden meer pretparken moeten doen.

  Reply
 • Laura
  29 oktober 2018 at 10:01

  Ik vind dit zo’n mooi doel… Ik probeer hier altijd al geld aan te doneren, maar dit is een natuurlijk weer fantastisch van ze. Ik steun ze met heel mijn hart!

  Reply
 • Danielle
  29 oktober 2018 at 14:17

  Ik ga zeker doneren! Het vriendinnetje van mijn 5jarige zoontje is daar een aantal maanden geleden geweest en het is zo mooi wat ze daar doen voor die kinderen <3

  Reply
 • Debby | Barcelonamom.com
  29 oktober 2018 at 16:30

  Wat een bijzonder initiatief en wat fijn dat dit soort acties bestaan! Zeker iets om te steunen!

  Reply
 • Coco
  31 oktober 2018 at 00:33

  Prachtig initiatief! Zeer liefdevol! Zullen veel mensen enorm dankbaar om zijn!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.