De-Club-van-Sinterklaas-en-Het-Vergeten-Pietje

Bioscooptip! De Club van Sinterklaas & het Vergeten Pietje (2021)

Momenteel kun je in de bioscoop de film ‘De Club Van Sinterklaas & het Vergeten Pietje’ zien. Ik ben hier samen met twee kinderen van 4 jaar geweest en zowel zij als ik vonden het een enorm leuke film. Tip! Leuk om als schoencadeautje een paar bioscoopkaartjes te geven voor deze Sinterklaasfilm.

De Sinterklaasfilm ‘De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje’

Alle jonge Pieten komen op een gegeven moment op een leeftijd dat ze voor het eerst met Sinterklaas mee naar Nederland mogen. Zo ook het Pietje Fernando. Een taak die de jongste piet krijgt is om goed te passen op de gouden sleutel van Sinterklaas. Met deze sleutel kan je namelijk alle huizen binnenkomen, ook de huizen zonder schoorsteen.

Het is zo ver. De dag waarop Sinterklaas met zijn pieten naar Nederland afvaart is aangebroken. Nog voordat ze daadwerkelijk afvaren, ontdekt Fernando dat hij de sleutel is vergeten. Snel sprint hij de stoomboot af om de sleutel te halen. Eenmaal terug ziet hij dat de boot al net vertrokken is. Ofwel, hij heeft de boot gemist!

Hij besluit om samen met de pony te voet van Spanje naar Nederland te reizen zodat hij Sinterklaas nog op tijd de sleutel kan overhandigen. Ook aan boord merkt Sinterklaas, nadat ze Fernando niet kunnen vinden, ze hem zijn vergeten. Hij stuurt daarom Coole Piet en Testpiet achter hem aan om hem op te sporen en op hem te letten. Gaat het Fernando lukken om op tijd bij Sinterklaas aan te komen zodat het Sinterklaasfeest door kan gaan?

Duur film: 69 minuten
Pauze: nee, bij Pathé Leidsche Rijn
Adviesleeftijd: alle leeftijden
Kijkwijzer: geen bijzonderheden

Hieronder kun je een stukje trailer zien van de Sinterklaasfilm ‘De Club van Sinterklaas & het Vergeten Pietje’:

Vinden wij ‘De Club van Sinterklaas & het Vergeten Pietje’ de moeite waard?

Absoluut! Normaliter ben ik zelf niet zo erg weg van Club van Sinterklaas maar deze film is echt enorm leuk. Ook de twee kids van 4 jaar konden hun aandacht goed bij de film houden waarvan het voor één de eerste keer was dat hij naar de bioscoop is geweest.

Er worden vrij veel liedjes gezongen in de film ‘De Club van SInterklaas & het Vergeten Pietje’ waaronder ook een aantal bekende zoals ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’. Eén van de kids herkende ook een aantal nummer van YouTube. Wanneer je daar op ‘De Club van Sinterklaas 2021’ zoekt kun je het een en ander uit de film vinden.

In de film kom je tevens een aantal bekende personages tegen als Frans Duijts die een Franse bakker speelt en kinderen van de bekende YouTube vloggersfamilie De Bellinga’s welke je aan het eind van de film ziet.

Persoonlijk vond ik het dus echt een hele leuke film en ik kan hem zeker aanraden om naartoe te gaan wanneer je kinderen hebt die het Sinterklaasfeest bewust meemaken én nog in Sinterklaas geloven.

Lees ook ons artikel: ‘Sinterklaas uitjes & activiteiten in 2021‘ voor nog meer leuke inspiratie rondom het Sinterklaasfeest.

Foto © De Club van Sinterklaas