De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (2022)

Sinds kort kun je in de bioscoop de film ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’ zien. Samen met mijn kinderen mochten we namens Monkey Town bij de première aanwezig zijn bij Pathé Tuschinski in Amsterdam.

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (2022)

Zoals in vrijwel iedere Sinterklaasfilm gaat het ook in deze film om een probleem waardoor het grote Sinterklaasfeest op 5 december niet door kan gaan als het niet wordt opgelost.

In ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’ krijgt de Hugo Hogepief van Sinterklaas te belangrijke taak om op zijn sleutelring te passen. Deze ring biedt namelijk toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes opgeslagen liggen.

Op het moment dat hij door een schrik ten val komt en zijn hoofd stoot, weet hij niet meer wie hij is en waar hij is. Het tweetal Mats en Peer weten hier wel raad mee. Zij zijn namelijk erg boos op Sinterklaas dat zij niet de gewenste cadeautjes zullen krijgen. Daarom ontvoeren zij Hugo Hogepief.

Nu Hugo Hogepief verdwenen is mét de sleutelring, dreigt het Sinterklaasfeest in de problemen te komen nu de kluis niet geopend kan worden. Lukt het de andere pieten om Hugo Hogepief op tijd terug te vinden?

Bekende spelers in deze film zijn o.a. Robert ten Brink, Okke Verberk, Jan Versteegh, Richard Groenedijk en Martien Meiland.

Duur film: 71 minuten
Adviesleeftijd: alle leeftijden
Kijkwijzer: geen bijzonderheden

Hieronder kun je een stukje trailer zien van de Sinterklaasfilm ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’:

De première in Pathé Tuschinski te Amsterdam

Namens Monkey Town mochten wij aanwezig zijn bij de grote première van ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’. De Monkey Town vestiging in Warmond is namelijk één van de decors uit de film.

Tijdens de première was Oehlie de mascotte van Monkey Town uiteraard ook aanwezig. Wij gingen dan ook samen met hem naar binnen, na de overige BN’ers. Dat voelde best als een aparte ervaring, zeker met al die camera’s van overige pers op je gericht.

Eenmaal binnen was het een drukke maar gezellige boel! De aankomsthal was compleet ingericht in Sinterklaassfeer met hier en daar wat nep cadeautjes en overal verschillende lekkernijen die je kon pakken. Ook op de bioscoopstoelen was voor een ieder een zakje popcorn te vinden.

Nadat we met zijn allen de film hadden bekeken, werd de cast naar het podium geroepen en kregen zij allen een hard applaus. En nog een grote verrassing voor de aanwezige kinderen, want zij kregen na afloop allemaal een goodiebag mee vol met cadeautjes en wat lekkere dingen. Onze kids waren blij!

Vinden wij ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis‘ de moeite waard?

De film vonden wij erg leuk. Uiteraard is het einde van de film, zoals vrijwel iedere Sinterklaasfilm, voorspelbaar en loopt het goed af. Maar het verhaal vonden wij erg leuk. De film is geschikt voor alle leeftijden en bevat dan ook geen erge schrikmomenten waar kinderen bang van zouden kunnen worden.

De kinderen herkenden gelijk Party Piet Pablo toen hij in beeld kwam waardoor de film voor hen nog net even wat meer interessant werd.

Zoek je een leuke Sinterklaasfilm om naartoe te gaan met je kinderen, dan kunnen wij ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’ zeker aanraden!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwergmetmama.nl – Manuela