De leukste peuter- en kleuterattracties in Attractiepark DippieDoe

Last updated:

Attractiepark DippieDoe in Best (Noord-Brabant) staat voor jonge en ouderen kinderen gegarandeerd voor vele uren speelplezier. Opwegmetmama bezocht dit attractiepark al eens, maar nu lichten we alleen de leukste attracties uit voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar.

De leukste peuter- en kleuterattracties in Attractiepark DippieDoe (Noord-Brabant)

Attractiepark DippieDoe is verdeeld in twee delen; de Binnenhaven is de indoorspeeltuin en, je raadt het al, de Buitenhaven is de outdoorspeeltuin.

Attracties voor peuters en kleuters in de Binnenhaven

In grote delen van de Binnenhaven is het verplicht voor kinderen en ouders om hun schoenen uit te hebben, maar er staan genoeg kasten om je schoenen in op te bergen. Hier kun je uiteraard ook andere, niet waardevolle spullen, even tijdelijk stallen. Ook zijn er grote kluizen te huur, zodat je spullen afgeschermd opgeborgen kunnen worden.

In de Binnenhaven is al enorm veel te zien en beleven voor kinderen:

 • Draaimolen Al direct bij binnenkomst in de Binnenhaven zal je je kinderen in bedwang moeten houden. Direct achter de kassa staat namelijk een indoor draaimolen met twee lagen. Op de onderste laag kunnen je kinderen kiezen voor een boot, bus, een stoere vrachtwagen, een romantische koets, paarden, of een stoere auto. Op de bovenste laag staan een paard, een motor en een scooter. Kinderen onder de 90 centimeter mogen alleen onder begeleiding van een ouder plaatsnemen op de draaimolen.
 • Ballenbaai Niet geschikt voor stoere kleuters, maar kinderen die zich graag uitleven in een ballenbak kunnen in de Ballenbaai hun lol op. In dit afgeschermde gedeelte kunnen kinderen tot en met 4 jaar heerlijk gooien, rollen en natuurlijjk alle ballen die buiten de netten gevallen zijn weer teruggooien.
 • Dreumesbaai “Verstopt” naast de toiletten ligt de Dreumesbaai, een soort Teletubbieland compleet met een grasheuvel, tunnel en glijbaan, maar ook staan er onder andere een huisje, is er een bruggetje en zijn er XXL-Duplo blokken. Eigenlijk maar voor kinderen tot en met 3 jaar, maar de gemiddelde 4-jarige zal zich hier ook nog helemaal in zijn element voelen.
 • Grote Golf De dappere peuters en kleuters pakken hier een zak op en klimmen, onder begeleiding van papa of mama helemaal naar het dak. En dan? Dan roetsj je zo van een ontzettend hoge, stoere glijbaan af! Goed voor jouw beenspieren en pret bij je kind(eren) gegarandeerd.

Attracties voor peuters en kleuters in de Buitenhaven

Hoewel… tijdens ons bezoek was het super lekker weer, dus wij hebben eerst de Buitenhaven bezocht en zijn pas op het warmere gedeelte van de dag naar binnen gegaan. De Buitenhaven richt zich meer op wat oudere kinderen, maar peuters en kleuters zullen zich hier ook zeker niet vervelen.

 • Spelen in de speeltuin Klimmen, klauteren, glijden en op de wip, er is geen kind dat er niet van houdt. Verspreidt over de Buitenhaven kom je meerdere speeltuinen tegen. Van een klein speeltuintje met een kleine glijbaan en een speelhuisje, tot een Angry Birds-speeltuin en een heus Klimkasteel. Bij de laatste zullen de wat jongere kinderen wel even een helpende hand van papa of mama nodig hebben.
 • Springen op het Strandkussen Deze airtrampoline is maar liefst 26 bij 10 meter groot. Je schoenen kunnen jij en je kind(eren) wegzetten in de schoenenkast aan het begin van het omheinde terrein waar het Strandkussen op staat. Als ouder is het mogelijk om plaats te nemen op een bankje aan de zijkant, maar veel leuker is het natuurlijk om met je kind(eren) mee te springen.
 • Op ballonvaart in het reuzenrad Als je kind een draaimolen leuk vindt, dan zal hij het reuzenrad ook zeker het einde vinden. Stap samen in en kijk over de meer dan 20.000 vierkante meter grote Buitenbaai uit en verwonder je over de kunsten van waterskieers op de plas van AquaBest.
 • Botsen met de Minions Sinds 2021 is er een heuse mini, Minion botsbaan in DippieDoe. De wat ouderen kinderen mogen zelf instappen, terwijl papa en mama aan de zijkant staan aan te moedigen. De jongere kinderen kunnen onder jouw begeleiding hun (misschien wel) eerste kennismaking met botsauto’ s hebben. Gas erop en knallen maar!
 • Stap in het schommelschip Hoewel onze kinderen het leuk vonden om naar te kijken, maar te spannend vonden om er zelf in te gaan, is de schommelboot Dolle Dobber echt geweldig voor peuters en kleuters. Voor oudere broers/zussen staat even verderop de Slinger Sloep.
 • Omhoog, omlaag en door de bocht heen in de achtbaan Bij een achtbaan denk je al snel aan kurketrekkers, loopings en enorme snelheden, maar dat is niet het geval in de Dolle Pier. Een grote draak houdt de wacht in deze leuke kinderachtbaan. Stap samen in en beleef de kriebels in je buik, voel de wind door je haren waaien en wie weet durft je zoon/dochter zelfs de handen wel in de lucht te steken. Nog een rondje? Toegang is toegestaan voor kinderen vanaf 95 centimeter. Lange papa’s of mama’s (2 meter of langer) mogen helaas niet mee.
 • Scoren op het voetbalveld Als je bij De Dolle Dobber de voetbal ophaalt, dan kun je een heerlijk balletje trappen met je kind(eren). Wie weet ontstaat hier de nieuwe topscorer van een EK of WK voetbal over een jaar of 14.
 • Piraten Golf: spannende minigolfbaan Haal je golfclubs en balletje op bij De Dolle Dobber en loop een spannend piratenparcours. Wie vindt als eerste de schat met goud?

Praktische informatie

 • Entreeprijs zomerperiode (1 april t/m 31 oktober): rolstoelgangers en kinderen tot 2 jaar: gratis. 2 t/m 12 jaar: € 14,95. 13 jaar en ouder: € 14,95. Tijdens de zomerperiode bezoek je gratis het nabijgelegen AquaBest. Haal je kaartje of stempel bij de kassa van DippieDoe en vergeet vooral je zwemkleding niet;
 • Entreeprijs winterperiode (1 november t/m 31 maart): tijdens de wintermaanden is enkel de Binnenhaven geopend. Kinderen tot 1 jaar, volwassenen en rolstoelgangers: gratis. 1 t/m 12 jaar: € 8,95 (met uitzondering van WinterDippieDoe);
 • Reserveren: plan en boek je bezoek op www.dippiedoe.nl;
 • Openingstijden: alle dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur;
 • Parkeren: parkeren doe je op het grote parkeerterrein voor de deur van DippieDoe. Sinds april 2021 geldt er een parkeertarief van 4 euro per auto. Je parkeermunt haal je bij de receptie. Voor de ouders uit de buurt: er zijn voldoende fietsenrekken waar je fiets in gestald kan worden;
 • Slecht weer: ook bij regen of minder goed weer is een bezoek aan DippieDoe een enorm leuk uitje. In de Binnenhaven is genoeg te beleven voor uren speelpret en mocht de regen dan eindelijk wegtrekken, dan sta je zo in de Buitenhaven;
 • Eten & drinken: het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Deze mag je nuttigen aan de picknicktafels of op de zonneweide in de Buitenhaven. Ook zijn er vers belegde broodjes, pannenkoeken, snacks, tosti’s en zelfs poke bowls te verkrijgen. Deze mogen genuttigd worden op het terras binnen of buiten;
 • Toiletten: de toiletten bevinden zich binnen, vlak voor de Dreumesbaai. Tijdens ons bezoek waren ze schoon en goed onderhouden. Bovendien is er een apart kindertoiletgedeelte met vier kindertoiletten en lagere wasbakken. Uiteraard is er een babyverschoningsruimte;
 • Rolstoel- en kinderwagentoegankelijkheid: zowel de Binnenhaven als de Buitenhaven zijn zeer rolstoel- en kinderwagentoegankelijk;
 • Adres: Ekkerswijer 1, 5681 RZ Best. Tip: zet de navigatie uit vanaf afrit Best en volg de borden AquaBest/DippieDoe.

Ons eindoordeel

Voor mij en mijn gezin was dit de eerste keer dat we Attractiepark DippieDoe bezochten en het was voor ons allevier een leuke ervaring. De kinderen hebben zich enorm vermaakt en raakten zelfs dagen erna maar niet uitgesproken over de draaimolen, de hele hoge glijbaan (Grote Golf) en de luchtballonnen. Wij wonen in de regio Utrecht, dus voor ons was het bijna een uur reistijd enkele reis. Wij vinden het niet erg om een stukje te rijden voor een leuk uitje. Doe je dat liever niet? Zorg dan dat je een weekendje weg of vakantie in de buurt van Eindhoven boekt en plan dan zeker een bezoek aan DippieDoe!

Attractiepark DippieDoe is een leuk uitje voor kinderen van 2 tot ongeveer 9 jaar. Voor de oudere kinderen is er wat minder te beleven.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke