Dit zijn de 10 meest bijzondere pretparken ter wereld

Pretparken zijn een populaire bestemming voor mensen van alle leeftijden en culturen. Van gigantische achtbanen tot magische themawerelden, deze parken bieden een unieke ervaring die mensen niet snel zullen vergeten. In dit artikel zullen we de 10 meest bijzondere pretparken ter wereld bespreken, gebaseerd op hun attracties, sfeer én populariteit.

Six Flags Magic Mountain (Verenigde Staten)

Six Flags Magic Mountain is een pretpark in Californië (Verenigde Staten) dat bekend staat om zijn indrukwekkende achtbanen en thrillrides. Met 20 achtbanen is Six Flags Magic Mountain hét pretpark met de meeste achtbanen ter wereld! Denk hierbij aan de bekende X2, Tatsu en Goliath.

Naast achtbanen kunnen gasten ook genieten van attracties zoals de Justice League: Battle for Metropolis en de Twisted Colossus. Six Flags Magic Mountain een must-visit pretpark voor de adrenaline-junkies onder ons.

Is Californië voor jou te ver? De meeste achtbanen in Europa kun je vinden in het pretpark EnergyLandia in Polen.

Super Nintendo World (Japan)

Met allemaal Super Mario fans in huis, is het gaan naar een pretpark waarin Super Mario één van de thema’s is, er natuurlijk één die hoog op de bucketlist staat. Super Nintendo World is een themagebied in het pretpark Universal Studios Japan in Osaka. Het park biedt een unieke ervaring waarin je je kunt wanen in de wereld van Super Mario.

Het themagebied Nintendo World bestaat uit verschillende delen, waaronder Peach’s Castle, Bowser’s Castle en een Donkey Kong-themagebied. Ook kan je hier genieten van attracties zoals Mario Kart, Yoshi’s Adventure en Power-Up Band.

Ferrari World (Verenigde Arabische Emiraten)

Ferrari World is het grootste overdekte pretpark ter wereld en staat volledig in het teken van het bekende Italiaanse sportautomerk. Gasten kunnen genieten van attracties zoals de Formula Rossa, die met een snelheid van 240 km/u de snelste achtbaan ter wereld is, evenals verschillende simulatoren en een kartbaan. Echte snelheidsduivels moeten hier absoluut geweest zijn!

Bovenaan dit artikel kun je een foto van de achtbaan de Formula Rossa vinden.

Chimelong Ocean Kingdom (China)

Het grootste aquarium ter wereld vind je in China: Chimelong Ocean Kingdom. Het park is verdeeld in acht themagebieden met elk met zijn eigen unieke ervaringen. Het hoogtepunt van het park is de 1,3 miljoen liter grote Ocean Wonders-aquarium, waar je het spectaculaire onderwaterleven, waaronder walvishaaien, dolfijnen en beluga’s kunt bewonderen.

Europa-Park (Duitsland)

Europa-Park in Duitsland is één van de grootste pretparken in Europa. Zoals de naam al een beetje verklapt, staat om zijn Europa-themagebieden en leuke familie-attracties. Het park omvat verschillende themagebieden die de cultuur en architectuur van verschillende Europese landen vertegenwoordigen, waaronder Italië, Frankrijk, en Spanje.

Geniet hier van de gave attracties zoals de Blue Fire Megacoaster, de Wodan Timburcoaster, en de Silver Star, evenals shows en entertainment. Wanneer je hier naartoe gaat, trek er dan zeker 2 à 3 dagen voor uit.

Jeju Love Land (Zuid-Korea)

Love Land, dit pretpark in Zuid-Korea neemt zijn naam heel serieus. Allereerst: dit pretpark is niet geschikt voor kinderen! Love Land is namelijk een erotisch getint pretpark. Liefde en seks staan hier centraal. In dit park kun je genieten van meer dan 140 beelden en sculpturen die verschillende seksuele posities en handelingen weergeven, variërend van erotisch tot expliciet.

Walt Disney World Resort (Verenigde Staten)

Walt Disney World Resort is het grootste pretpark ter wereld. Het bestaat uit maar liefst 4 verschillende parken én het heeft 27 hotels. Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom zijn de verschillende delen en hebben ieder hun eigen unieke attracties en shows. Je kunt genieten van klassieke attracties zoals de Space Mountain en de Pirates of the Caribbean. Maar ontmoet ook je favoriete Disney-personages zoals Mickey Mouse en Elsa uit Frozen.

Salina Turda (Roemenië)

Salina Turda is het enige ondergrondse pretpark in de wereld. Het park is gebouwd in een oude zoutmijn en heeft een aantal attracties, zoals een boottocht op het zoutmeer, een minigolfbaan en een amfitheater. Maar wat Salina Turda echt bijzonder maakt, is de unieke omgeving die is gecreëerd door de oude mijnstructuren. Je kunt door de ondergrondse tunnels wandelen en genieten van de prachtige verlichting en zoutformaties die in de muren zijn gevormd.

Dwarf Empire (China)

Dwarf Empire, ook bekend als het Koninkrijk van de Kleine Mensen, is een controversieel pretpark in China. Het park toont kleine mensen in traditionele kostuums die optredens en activiteiten uitvoeren. Dwarf Empire is een unieke en ongewone attractie voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in culturele ervaringen, maar het is belangrijk om de ethische overwegingen in overweging te nemen voordat je besluit dit pretpark te bezoeken.

Suoi Tien Theme Park (Vietnam)

Suoi Tien Theme Park is een pretpark in Ho Chi Minh-stad, Vietnam, dat bekend staat om zijn boeddhistische thema en de vele waterattracties. Je vindt hier verschillende attracties, zoals waterglijbanen, zwembaden maar ook dierentuinen met exotische dieren.

Bovendien heeft het park ook een boeddhistische sfeer met verschillende tempels, beelden en monumenten die gewijd zijn aan de boeddhistische leer en legendes. Je kunt zelfs genieten van een traditionele Vietnamese waterpoppenshow. Suoi Tien Theme Park is een geweldige plek om te ontspannen en plezier te hebben, vooral op warme dagen, dankzij de vele waterattracties.

Foto’s © Shutterstock & Opwegmetmama.nl