De voorstelling: Sesamstraat Live! (2+)

Wanneer je voor het eerst met een jong kind naar een voorstelling wil gaan, kan ik je absoluut aanraden om naar de voorstelling ‘Sesamstraat Live!’ te gaan. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en zit vol met interactie. Kijk je mee?

Sesamstraat Live! 

Wij zijn kort geleden samen met onze kinderen naar deze leuke voorstelling geweest. Onze jongste was toen nog net geen 2 jaar, dus we waren benieuwd hoe hij dit zou ervaren. Via Ticketveiling hebben wij onze kaarten voor een leuke prijs kunnen krijgen en we hadden daarbij ook nog het geluk om op de 5e rij te kunnen zitten. Nu nog heel even geduld tot de voorstelling zal beginnen..

Het verhaal

Het verhaal gaat over het meisje Sophie. Sophie gaat namelijk een spannend avonturen beleven: ze gaat verhuizen! Maar voordat de verhuismannen voor de deur staan, gaat ze eerst nog naar zolder. Iedere keer als ze daar is opent ze een koffer en maakt ze de leukste avonturen mee. Zo ook deze keer. Ze opent dit keer een koffer waarin allemaal spullen van Sesamstraat zitten.

Voor je het weet springen Bert, Ernie, Koekiemonster, Elmo, Tommie en Pino voorbij op het podium en ontstaat er een geweldige show!

Interactie zoals het hoort!

Al vanaf het begin van de show is er veel interactie met de bezoekers. Zo wordt er aan iedereen verzocht mee te helpen met het schudden van een schudbol door je ogen dicht te doen, je handen boven elkaar plaatsen alsof je de schudbol vast houdt en vervolgens te schudden. Ook kun je nog een leuke spelletjes verwachten waarbij je de spelers mee mag helpen en worden er veel bekende kinderliedjes gezongen als ‘ik zag twee beren broodje smeren’ en ‘in de maneschijn’. Aan het eind kun je nog op de foto met de hoofdrolspelers.

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Het leeftijdsadvies wat gegevens is aan de voorstelling is 2 jaar en ouder. Dit is ook zeker de leeftijd waarmee je naar deze show kunt gaan. Allicht dat de jongste niet alles zullen begrijpen, maar er zullen zeker een hoop herkenbare momenten zijn zoals de kinderliedjes die worden gezongen. Helemaal aan het einde zag je vrijwel overal kinderen staan (lang stilzitten is voor de meeste kleintjes was lastig ;-)) die lekker aan het meedansen waren. Voor een eerste voorstelling met je kind is Sesamstraat Live! zeker geschikt.

Praktische informatie en tips

De voorstelling is sowieso nog t/m 17 mei 2020 in verschillende theaters in Nederland te zien. Voor de actuele speellijst verwijs ik je graag naar deze website.

De duur van de show is ongeveer 60 minuten, dit is exclusief een tussenpauze.

Wij zelf gaan meestal naar het Gooiland Theater in Hilversum. We hebben daar wel eens opgevangen dat ze de mensen van voor naar achteren indelen. Mocht je dus kaartjes hebben waarbij je nog geen vaste stoel heb, dan is dit iets waar je wel rekening mee kunt houden. Wij hebben namelijk ook wel eens op het balkon gezeten en dat was geen pretje met een kind wat niet kon stilzitten.

Zoals ik in het begin al heb aangegeven, hadden wij onze kaartjes via Ticketveiling gekocht. Het loont zeker de moeite om even op dat soort websites te kijken of je kaartjes met korting kunt scoren. Ook zijn er hier en daar wel eens acties waarbij je een tweede kaartje gratis kunt krijgen.

Mijn eindoordeel

Uit de tekst kun je vast en zeker wel opmaken dat ik enthousiast ben. In het begin wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en moet eerlijk zeggen dat ik mogelijk daardoor een iets negatievere verwachting had. Ik was dan ook aangenaam verrast door de uitbeelding van het verhaal én helemaal door de interactie. Wij zijn vaker naar kindervoorstellingen geweest, maar voor de kleintjes vind ik dit toch zeker wel één van de leukste voorstellingen om naartoe gaan. Heb je kinderen tussen de 2 en 6 jaar, dan is een bezoek aan Sesamstraat Live! zeker de moeite waard!

Het enige wat ik jammer vond is dat je aan het eind enkel met Sophie, Bert en Ernie op de foto kon, en niet met Elmo of Koekiemonster (die vind ik stiekem toch wel wat leuker!). 😉

Van mij krijgt deze voorstelling een dikke 9,5! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela