Deze 10 reisgidsen zijn speciaal voor kinderen

Wanneer je op vakantie gaat of al op vakantie bent, kunnen reisgidsen erg handig zijn. In reisgidsen vind je o.a. de hoogtepunten van een bepaald gebied met net even een beetje extra informatie. Ook kun je vaak tips vinden over de lekkerste restaurants en waar je kunt overnachten. De meeste reisgidsen zijn gericht op volwassenen. Maar is het niet juist leuk als je je kind wat meer bij de vakantie kunt betrekken? Met deze reisgidsen gaat dat zeker goed komen.

Reisgidsen van Lonely Planet

Lonely Planet is vooral erg bekend onder backpackers. Er zijn onwijs veel verschillende boeken van hen verkrijgbaar. Sinds enkele jaren hebben ze ook reisgidsen uitgebracht speciaal voor kinderen. In het Nederlands zijn er een diverse verkrijgbaar en in het Engels ook nog een aantal met totaal andere onderwerpen. In deze lijst zoom ik in op vijf Nederlandstalige kinderreisgidsen van Lonely Planet. De reisgidsen zijn geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Barcelona

De reisgidsen voor kinderen Lonely Planet zijn een reisgids én encyclopedie in één. In deze reisgids over Spaanse stad Barcelona worden o.a. vragen beantwoord als welke beroemde schilder zijn carrière in Barcelona startte en waarom de stad ook wel de Drakenstad wordt genoemd. Deze reisgids over de prachtige stad Barcelona is o.a. hier verkrijgbaar.

Parijs

Ook de wereldberoemde stad van de liefde mag niet ontbreken in deze reeks. In de reisgids over Parijs kom je o.a. dingen te weten over de Mona Lisa, meneer Eiffel en Asterix de Gallier ook wel bekend van Astrid en Obelix en nog 41 andere thema’s over deze stad. Deze reisgids over Parijs kun je hier online kopen.

Londen

In deze reisgids over Londen zijn 44 thema’s uitgelicht als: the Londen Eye, de Harry Potter films, the Big Ben maar ook thema’s als de voetbalclubs en typisch Engelse uitdrukkingen en gerechten. Een uitgebreide reisgids waar je kind (en jijzelf) leuke dingen over Engeland te weten komt. Deze reisgids over de hoofdstad van Engeland is o.a. hier te bestellen.

Europa

Naast steden, heeft Lonely Planet ook reisgidsen voor kinderen uitgebracht over een aantal landen en continenten, zo ook over Europa. In deze reisgids wordt informatie gegeven over Europa zelf, maar ook over diverse Europese landen en steden afzonderlijk. Denk hierbij aan de stad Venetië maar ook over de Tweede Wereldoorlog. Deze leuke reisgids over ons eigen continent is hier verkrijgbaar.

Azië

Veel backpackers reizen naar Azië. Wanneer je je reis enigszins aanpast, kan dit natuurlijk ook prima met kinderen. In deze reisgids over Azië komen jullie o.a. dingen te weten over de Chinese Muur, de bekende Japanse manga tekeningen, het religieuze Mekka en de heilige koe van het Hindoeïsme. Een leuke manier om je kind kennis te laten maken met het continent Azië. Deze gave reisgids over Azië kun je hier online bestellen.

Reiskidsen van Kidskompas

Denemarken

De Kidskompas over Denemarken is een uitgebreid reisgids welke begint het praktische informatie over het land over o.a. het eten, de feestdagen en de overnachtingsmogelijkheden (meer bestemd voor de ouders). Vervolgens worden er allerlei leuke en informatieve weetjes over het land verteld zoals wie de Vikingen waren maar ook worden de leukste bezienswaardigheden uitgebreid per regio en stad genoemd. Je kunt deze reisgids hier bestellen.

Amsterdam

Kidskompas Amsterdam is een ideale reisgids voor wie onze eigen hoofdstad wil ontdekken. In deze reisgids voor kinderen staan de leukste musea, bezienswaardigheden, restaurants, parken en winkels vermeld. Uiteraard zullen interessante weetjes over de stad niet ontbreken. Voor ouders zijn er nog wat praktische tips te vinden zoals informatie over het vervoer in Amsterdam en overnachtingsmogelijkheden. Je kunt deze reisgids over Amsterdam hier bestellen.

Reisgidsen van Kidsproof

Kidsproof heeft een aantal reisgidsen uitgebracht die allemaal geschikt zijn voor kinderen en dus kidsproof zijn! Op een drietal van hun reisgidsen zoom ik wat meer in.

Dagje uit in Nederland en vlak over de grens

In deze reisgids staan maar liefst ruim 100 tips voor de leukste dagjes uit. Onwijs veel dus! Verwacht hier diverse soorten uitjes van ouderwetse speeltuinen en strandwandelingen tot kastelen, musea, waterpret en sprookjesparken. Per uitje worden de entreeprijzen, bereikbaarheid, leeftijdsindicatie en tips voor eten- en drinken gegeven. Deze reisgids over de leukste dagjes uit is hier verkrijgbaar.

Zonvakanties, de leukste adressen in Zuid-Europa

In deze reisgids vind je de leukste adresjes voor een vakantie in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De accommodaties zijn allemaal kleinschalig en kindvriendelijk. De meeste eigenaren zijn Nederlanders wat qua communicatie erg prettig kan zijn. Naast adressen staan er ook reistips in als hoe je de reis zo betaalbaar mogelijk kunt maken maar ook leuke informatie over citytrips naar bijvoorbeeld Barcelona en Venetië. Deze reisgids over zonvakanties in Zuid-Europa kun je hier bestellen.

Weekendje weg, de leukste adressen in Nederland, België en Duitsland

Een weekendje weg is eigenlijk een soort mini vakantie. In deze reisgids kun je 90 leuke en verrassende adressen vinden (géén massale bungalowparken) waar je goed met kinderen kunt verblijven zoals een boomstamhut, een strandhuisje maar ook een landhuis of boerderij. Ook krijg je tips over leuke bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Je kunt deze reisgids over weekendjes weg hier kopen.

Heb jij reisgidsen in huis die speciaal gericht zijn op kinderen? Laat het me weten en wie weet kan ik deze aan de lijst toevoegen.

Klik hier voor nog 10 leuke bijzondere reisgidsen voor een vakantie in Nederland.

In dit artikel zijn affiliate links opgenomen.

Foto © Shutterstock