Deze fouten maken toeristen in Amsterdam

Onze hoofdstad Amsterdam is een grote trekpleister onder toeristen. In het jaar 2017 is het maar liefst door 42 miljoen toeristen bezocht! Voor toeristen heeft de stad veel bezienswaardigheden te bieden zoals de grachten in de binnenstad, diverse musea als het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis, de Bloemenmarkt en vergeet natuurlijk de Wallen en de coffeeshops niet. Toch zijn er een aantal fouten die toeristen steeds weer opnieuw maken. De leukste heb ik voor je verzameld.

Een café wordt verward met een coffeeshop

Wanneer je een trek heb in een lekker bakje koffie, klinkt een koffiewinkel natuurlijk vrij logisch. Toch zijn er een hoop toeristen die de fout maken en doodleuk een coffeeshop inlopen in plaats van een café en dus overvallen worden door de lucht van cannabis. Uiteraard zijn er toeristen die hier bewust naar zoeken aangezien het in Nederland gelegaliseerd is, maar het blijft een grappig gezicht!

Te grote koffers  

De AirBnB slaapplekken reizen de pan uit, ook in Amsterdam. Een hoop toeristen zullen dan ook op deze manier hun overnachtingen boeken om zo geld te besparen. Veel toeristen denken er echter niet aan dat Amsterdam veel woningen heeft met smalle en steile trappen. Wanneer ze een TE grote koffer bij zich hebben, wil dit dan ook wel eens moeilijkheden met zich meebrengen. Is het niet qua formaat, dan is het wel qua gewicht. Dit geldt natuurlijk ook voor de kleinere hotels.

Wandelen op fietspaden en trambanen

In Amsterdam zijn meer fietsen dan inwoners. Ook zijn de fietspaden niet altijd overal even duidelijk, zeker in de binnenstad. Evenals de trambanen, waar ik zelf ook wel eens per ongeluk op ben beland. Het gebeurt dan ook geregeld dat je een toerist op een fietspad ziet wandelen met alle gevolgen van dien! Oppassen dus voor loslopende toeristen op fietspaden en trambanen. 😉 Hebben ze daar ook een verkeersbord voor?

In de rij wachten voor bezienswaardigheden zonder kaartje

Tegenwoordig is het online kaarten bestellen niet meer weg te denken. Vrijwel alle musea en andere bezienswaardigheden bieden dit dan ook aan om lange wachtrijen te voorkomen én zijn vaak ook nog goedkoper ook! Toch zijn er nog zat toeristen die hier geen weet van hebben en/of er niet aan denken met als gevolg alsnog zeer lange wachtrijen. Het Anne Frank Huis heeft één van de meest lange rijen. Wanneer je hier dus naartoe wil, wees verstandig en koop vooraf een kaartje en loop langs al die wachtende toeristen.

Tip: Wanneer je een citytrip naar Amsterdam wil maken, koop dan een I Amsterdam City Card waarmee je gratis toegang hebt bij meer dan 60 musea en attracties. Prijzen van deze kaart beginnen vanaf € 59,- per persoon inclusief gratis OV.

Foto’s maken op de Wallen

Voor veel toeristen is het bijzonder om half aangeklede vrouwen achter glazen ramen met rood licht te zien. Het zal dan ook niet verbazen dat er toeristen zijn die hier graag foto’s van willen maken. Echter is dit ten strengste verboden! Toeristen die dit doen zullen dan ook nog wel eens de nodige problemen krijgen met de beveiliging.

Alleen maar binnenshuis eten

Opmerkelijk aan Nederland is dat wij ook veel op straat eten zoals op markten. De meeste toeristen eten slechts in restaurants. Juist dan missen ze zoveel van de Nederlandse cultuur als poffertjes, stroopwafels, haring en natuurlijk kaas. Wanneer je een toerist ziet, tip ze dan bewust eens naar een markt te gaan. Zo kunnen wij onze cultuur alleen maar verder delen met de rest van de wereld!

Koninginnedag op 30 april 

En tot slot, het schijnt dat er nog een hoop toeristen niet goed op de hoogte zijn dat wij tegenwoordig Koningsdag op 27 april vieren. Ieder jaar komen er toch nog toeristen naar Amsterdam om gezellig Koninginnedag op 30 april te vieren doordat dit nog in de oude reisgidsen vermeld staat.

Weet jij nog meer (leuke) fouten die toeristen maken wanneer zij een bezoekje aan ons land brengen? Laat het ons weten!

Foto’s © Bicstock