dierentuin-parc-phoenix-nice-zuid-frankrijk-cote-d'azur

Een bezoek aan de dierentuin Parc Phoenix in Nice (Zuid-Frankrijk)

Last updated:

Tijdens onze vakantie aan de Côte d’Azur (Zuid-Frankrijk) hebben wij een uitstapje gemaakt naar Parc Phoenix in Nice. Parc Phoenix is een zeer goed betaalbaar recreatiepark met dieren, planten en een grote speeltuin. Een prima uitje voor kinderen dus! Ik laat je in dit artikel graag zien wat je kunt verwachten.

Een bezoek aan de dierentuin Parc Phoenix in Nice Zuid-Frankrijk)

Een prachtige groene omgeving

Parc Phoenix is een recreatiepark in Nice waar je meer dan 2500 soorten planten en meer dan 2000 dieren (ruim 70 verschillende soorten) te vinden zijn. Het is geen extreem groot park, maar zeker de moeite waard om naartoe te gaan wanneer je in de omgeving bent.

Bij binnenkomst kom je direct in een groene omgeving terecht met een mooie grote fontein met uitzicht over een meer. Aan het begin van een park wandel je aan de linkerzijde door een soort botanische tuin met bijzondere plantensoorten. Iets verderop hebben ze een verzameling van wel 50 verschillende soorten palmbomen!

Door het hele park heen kun je diverse plantensoorten vinden waaronder ook bomen met (citrus)vruchten.

De dieren

Er zijn diverse soorten dieren te vinden in Parc Phoenix waaronder zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten. Denk hierbij aan aapjes, stekelvarkens en kleine kangoeroes, papegaaien, struisvogels, flamingo’s maar ook aan kooikarpers, krokodillen, leguanen en schildpadden.

Verder bezit Parc Phoenix een klein boerderijtje met een aantal kippen, varkens, geiten, konijnen  en kleine paarden. Hier hadden onze kinderen minder interesse in.

The Green Diamond

Iets waar Parc Phoenix bekend om staat, zijn de kassen The Green Diamond, één van de hoogste kassen van Europa. Deze kas heeft een oppervlakte van 7.000 m2 en is maximaal 25 meter hoog.

De kas beschikt over 6 verschillende tropische en subtropische klimaten met de bijbehorende planten- en dierensoorten. In de centrale kas heerst een tropisch klimaat welke warm en vochtig is in de zomer en droog in de winter. Het zal hier dan ook nooit kouder zijn dan 16 graden Celsius. De Zuid-Afrikaanse broeikas daarentegen heeft een gemiddelde temperatuur 25 graden en sterkte temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Het kan even gek aanvoelen wanneer je van de ene kas naar de andere kas gaat.

Behalve planten, vind je in The Green Diamond ook nog tropische dieren zoals krokodillen en flamingo’s.

Speeltuin

Ook zeker niet onbelangrijk is de ruime speeltuin van Parc Phoenix. Je vindt deze aan de achterzijde van het park. Kinderen kunnen hier lekker hun energie kwijt. Wij zijn hier met de kinderen gestrand voordat we vanaf het buitendeel de kas ingingen.

Het fijne is dat je bij de speeltuin ook diverse bankjes en picknicktafels vindt waar je je zelf meegenomen consumpties kunt nuttigen. Er is in het park ook een snackbar te vinden mocht je zelf niets meegenomen hebben. Let op! Op het terras bij de snackbar is het verboden om zelf meegenomen eten en drinken te consumeren.

Praktische informatie

Openingstijden

Parc Phoenix kent een zomer- en een winterperiode:

  • In de zomerperiode (1 april t/m 30 september) is het park geopend van 9.30u tot 19.30u
  • In de winterperiode (1 oktober t/m 31 maart) is het park open van 9.30u tot 18.00u.

Je kunt uiterlijk 1 uur vóór sluitingstijd naar binnen. Het is niet een enorm groot park, mogelijk heb je aan 3 uur genoeg om het hele park (inclusief spelen in de speeltuin) te zien.

Tarieven

In Nice worden een hoop bezienswaardigheden gesubsidieerd vanuit de stad waaronder dus ook dit park. De volgende entreeprijzen worden daardoor gehanteerd:

  • Kinderen t/m 11 jaar: gratis (met een maximum van 3 kinderen per betalende volwassenen)
  • Vanaf 12 jaar en volwassenen: € 5,10 per persoon

Wanneer je met een gezin met jonge kinderen gaat, zal de entreeprijs dus mogelijk uitkomen op € 10,20 totaal!

Goed om te weten is dat honden zijn niet zijn toegestaan in het park.

Adresgegevens

Het ligt tegenover het vliegveld van Nice (Côte d’Azur) en ligt aan de Promenade des Anglais (waar enkele jaren geleden een aanslag is geweest waarbij een vrachtwagen op mensen inreed).

Het adres wat je voor je navigatie kunt gebruiken is: 405 Prom. des Anglais, 06200 Nice, Frankrijk

Je kunt Parc Phoenix op diverse manieren bereiken:

  • Auto de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Indigo Arena’s en Q-Park
  • Trein halte: Gare Saint Augustin
  • Bus lijnen 12, 9, 200, 217, 400, 500 en 720

Website: www.parc-phoenix.org

Wat vonden wij van Parc Phoenix in Nice?

Wij vonden, zeker ook gezien de prijs, Parc Phoenix zeker de moeite waard om te bezoeken met kinderen. De dag waarop wij hier waren, was het in het begin vrij bewolkt. Doordat het ook voor een deel overdekt is, is het een prima uitje voor een dag waarop het weer iets minder is.

Na ons bezoek aan het park, hebben wij ook nog een mooie wandeling op de Promenade des Anglais gemaakt. Dit was wel even indrukwekkend aangezien er ook militairen rondliepen, maar desondanks een dikke aanrader!

Lees ook onze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela