dino-dinosaurus-uitjes-nederland-museum

10x de stoerste dino uitjes in Nederland

RAWRRR! Stoere dinosaurusliefhebbers opgelet! In dit artikel vind je een lijst met de leukste dino uitjes in Nederland. Van musea tot speelparken en dierentuinen. Durf jij ze allemaal af te gaan?

De stoerste dinosaurus uitjes in Nederland

Dinoland (Zwolle, Overijssel)

Eén van onze favoriete dino uitjes is naar Dinoland in Zwolle. Dinoland is Zwolle is meer een grote speeltuin met dinosaurus thema te noemen. Naast de zeer vele (zowel binnen- als buiten)speelmogelijkheden, leren kinderen op een speelse manier d.m.v. een speurtocht het e.e.a. over de verschillende dinosaurussen. Ook kunnen zij dinosaurus botten opgraven, goud zoeken, dino’s boetseren en nog heel veel meer!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier ons uitgebreide artikel over Dinoland in Zwolle.

Dinopark Landgoed Tenaxx (Wedde, Groningen)

In het noorden van het land, vind je Dinopark Landgoed Tenaxx. Er valt hier van alles te beleven, zoals de dinotrack, een dino survival run en het opgraven van dinosaurusbotten. Maar je kunt er ook boogschieten en roeien. Of breng je liever een bezoekje aan het Miniatuurpark? Kortom, een stoer, afwisselend en actief uitje!

Naturalis (Leiden, Zuid-Holland)

Naturalis heeft een flinke verbouwing achter de rug, maar is nu terug van weggeweest. In dit museum kun je vooral een zeer grote collectie skeletten van dinosaurussen vinden. Om een goed beeld te schetsen, hebben zij achter de dino”s schermen gehangen waarop je nog veel meer informatie kunt vinden.

Er zijn in Naturalis, behalve het kijken naar dino skeletten, nog veel meer leuke activiteiten te doen. Er zijn diverse spelletjes en doe-activiteiten zoals het doen van proefjes.

Onze schrijfster Anne heeft een bezoek gebracht aan het vernieuwde Naturalis. Lees hier haar blog.  

Dino Experience Park (Gouda, Zuid-Holland)

Dino Experience Park in Gouda is onder te verdelen in een dinopark en midgetgolfbaan in dino thema. Het dinopark ontdek je d.m.v. een speurtocht, waarna je een leuke verrassing krijgt. Verder kun je nog ‘goud’ zoeken, meedoen aan Jurassic Gym, de spannende Danger Zone betreden, naar de dino bioscoop en natuurlijk lekker spelen.

Dit dino uitje hebben we helaas niet niet gedaan maar staat wel bovenaan ons to-do lijstje! Binnenkort kun je hier dus een uitgebreid verslag van vinden op Opwegmetmama.nl. 😉

Oertijdmuseum (Boxtel, Noord-Brabant)

In het Oertijdmuseum in Boxtel staan fossielen en dinosaurussen centraal. Ook hier kun je een leuke speurtocht doen (vanaf 4 jaar). Bij goed weer, kun je een wandeling maken door het Oertijdbos. Ook aan speelmogelijkheden heeft het Oertijdmuseum gedacht. Op diverse plekken in het museum kun je leuke puzzels en spelletjes doen, films kijken in de bioscoop en spelen in de twee buitenspeeltuinen.

Wat ook erg leuk is aan het Oertijdmuseum is dat hier een laboratorium is waar men écht onderzoek en repratiewerk doet. De medewerkers vinden het leuk om te vertellen waar ze mee bezig zijn, dus stel ze vooral vragen!

Wil je meer weten over dit leuke museum? Lees dan ons artikel over het Oertijdmuseum in Boxtel.

Oertijdmuseum-Boxtel-dinosaurussen

Het Dinobos in Dierenpark Amersfoort (Amersfoort, Utrecht)

In Dierenpark Amersfoort is een Dinobos verscholen met ruim 70 levensgrote dino’s waarvan er 15 ook ‘echt’ bewegen. Naar onze mening is het een zeer leuke toevoeging aan het park. Dierenpark Amersfoort staat dan ook echt bekend hierom. Wanneer je op zoek bent naar een leuke dierentuin met net dat beetje extra, dan ben je hier op de goede plek.

Tip: Dierenpark Amersfoort doet ook mee met de Albert Heijn 2e kaartje gratis actie.

Dino Expo in Berkenhof Tropical Zoo (Kwadendamme, Zeeland)

Naar mijn mening is Berkenhof Tropical Zoo één van de leukere dierentuinen om naartoe te gaan met jonge kinderen. Zij hebben hier echt van alles te doen, zowel buiten als binnen. Naast de bijzondere dieren die je kunt zien in de overdekte Tropical Zoo, kun je hier op zoek naar fossielen in de Fossielenmijn en op speurtocht in de Dino Expo.

Sinds 2020 is Berkenhof Tropical Zoo ook een leuke waterspeeltuin rijker: de Spettertuin. Verder heb je buiten nog een leuk Buitenspeelbos waar je naast spelen ook schatten kunt zoeken. Leuk!

Mocht je in de buurt van Zeeland zijn, dan is dit één van de leukste dino uitjes die je echt niet mag overslaan!

Lees ook ons artikel: Berkenhof Tropical Zoo: een veelzijdig dagje weg in Zeeland!

DinoDome in GaiaZOO (Kerkrade, Limburg)

Ook in GaiaZOO in Kerkrade kun je dinosaurussen spotten in de DinoDome. Echter is het hier vooral een leuk speelparadijs waar kinderen tussen de dino’s kunnen klimmen en klauteren. DinoDome wordt dan ook Europa’s grootste indoor Dino Speelpark genoemd. Mocht je dus kinderen hebben die vooral graag actief bezig zijn, dan is dit een perfect uitje.

Lees ook ons artikel: ‘GaiaZOO in Kerkrade

Historyland (Hellevoetsluis, Zuid-Holland)

En tot slot noemen wij graag nog het Historyland in Hellevoetsluis. Zoals de naam al aangeeft ga je bij dit park terug in de tijd. Terug in de tijd waarin de grootste dinosaurussoorten nog leefden. Behalve dinosaurussen ga je in Historyland nog veel meer tijden door uit de geschiedenis.

In Historyland zijn allemaal leuke activiteiten te doen voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld goud gaan zoeken met een zeef, fossielen opgraven in de zandbak, midgetgolfen en nog veel meer! En neem bij goed weer zwemkleding mee voor je kinderen. Historyland is namelijk in het bezit van een leuk waterspeelpark!

Vrijwel ieder jaar in Nederland: World of Dinos

Behalve de bovengenoemde dino uitjes, zijn er zo nu en dan ook leuke tentoonstellingen te vinden over dinosaurussen. Je kunt bijvoorbeeld vrijwel ieder jaar naar World of Dinos. Naar hun zeggen is dit de grootste dino-expo van Europa. Leuk om eens mee te maken!

Let op! Het is een vrij donkere tentoonstelling, dus als je dat niet prettig vindt, kun je dit beter overslaan.

Lees hier onze ervaring van de World of Dinos in de Jaarbeurs Utrecht.

Welke van deze dino uitjes is jullie favoriet? En heb je nog leuke aanvullingen, dan horen wij dat graag!

Foto’s © Opwegmetmama.nl