duinrell-dinosaurussen

OPGEPAST! Dinosaurussen veroveren Duinrell in de maand oktober!

BREAKING NEWS – Maar liefst 18 verschillende dinosaurussen veroveren van 1 oktober t/m 7 november 2021 het pretpark Duinrell veroverd. Zij hebben zich echter door het hele park verstopt! Als je stil bent, kun je ze horen.. Durf jij net als een echte ranger uit Jurassic Park op zoek te gaan naar deze dinosaurussen?

Dinosaurussen in Duinrell

Van 1 oktober t/m 7 november 2021 Duinrell in het thema van de dinosaurussen. Je kunt in deze periode namelijk maar liefst 21 verschillende dinosaurussen door het hele pretpark vinden. Wij zijn hier in 2019 geweest toen dit evenement er ook was. In dit artikel geef ik je dan ook graag een impressie van hoe wij het toen hebben ervaren.

Tijdens dit evenement is er speciaal voor kinderen een speurtocht georganiseerd waardoor zij spelenderwijs meer te weten komen over deze geweldige diergroep. Bij iedere dinosaurus staat een bordje met extra informatie. Lukt het jullie om alle dinosaurussen te vinden en de daarbij horende vragen te beantwoorden? De speurtocht is vrij toegankelijk en je kunt op enkele plekken in het park een boekje met daarin de speurtocht pakken. Als je het aan mij vraagt is het absoluut de moeite waard!

Uiteraard kun je Duinrell ook gewoon bezoeken zonder deel te nemen aan de speurtocht. In principe zijn alle attracties gewoon toegankelijk.

De dinosaurussen

Direct bij binnenkomst kom je de eerste dinosaurus al tegen: de Albertosaurus. Bij elke dinosaurus kun je een vraag beantwoorden uit het dino-speurtochtboekje. Wij zijn vervolgens richting het deel ‘Rick’s Avonturen Burcht’ gegaan waar we al snel de volgende dinosaurus tegenkwamen: de Dilophosaurus. Daarna zijn we rustig aan het park verder gelopen. Als je goed luisterde, kon je het gebrul van de dinosaurussen horen. Heel erg leuk gedaan!

Er waren zo nu en dan regenbuien waardoor we regelmatig even voor de regen hebben geschuild en niet alle dinosaurussen hebben gevonden. 

Een rustige dag, maar wel eentje met allemaal eerste keren

Wij zijn op een doordeweekse dag naar Duinrell geweest waardoor het vrij rustig was. Wat het weer betreft waren en zo nu en dan regenbuien, wat uiteraard ook bepalend is voor de drukte.

Wel was het mede hierdoor voor ons een dag met meerdere eerste keren, met name voor mijn jongste zoon van nog net geen twee jaar. Doordat het zo rustig was, konden we bijna direct alle attracties is waar je normaal gesproken wel enkele beurten moet wachten. Hierdoor is mijn jongste voor het eerst in de achtbaan geweest (de Kikkerachtbaan, hier geldt geen minimumlengte voor met begeleiding) en in de grote boomstamattractie de Splash, uiteraard wel met een gesloten boot!

Nog een eerste keer voor ons allemaal, was het met chocolade overgoten fruit. Iets waar ik tijdens onze vorige bezoek ook al naar had zitten kijken, maar het toen niet had gedaan. De kids kozen beide voor een appel met witte chocolade en mini-marshmallows en ikzelf koos voor aardbeien met chocolade. Een heerlijke combinatie als je het aan mij vraagt én direct een idee voor de traktatie op school voor de vijfde verjaardag van mijn oudste zoon. 😉

In de middag begon het nog meer te regenen waardoor we nog even een uurtje zijn wezen zwemmen in het Tikibad. Ook hier was het lekker rustig waardoor de kids lekker alle ruimte hadden. Fijn! Daarbij hebben we ook een blik naar buiten kunnen werpen naar het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad. Door de regen hebben we dit niet uitgeprobeerd, maar onze indruk is zeker positief!

Is een bezoek aan Duinrell met het dinosaurus thema de moeite waard?

Als je kind gek is van dinosaurssen, dan zeg ik volmondig ja! Sowieso omdat het natuurlijk gewoon hartstikke leuk is, ten tweede kost het je niets extra’s en tot slot steek je er ook nog eens iets van op! Kortom een win-win situatie. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van alle attracties.

Let er trouwens wel op, dat wanneer je op een rustige dag gaat, mogelijk niet alle attracties tegelijk open zijn. Wij moesten namelijk soms wel even wachten tot een attractie weer open ging. Mocht een attractie op een bepaald moment gesloten zijn, dan staat er wel op een bordje aangegeven hoe laat deze weer open gaat.

Wil je nog meer lezen over Duinrell? Lees dan ook ons artikel: ‘

Heb je nog niet genoeg gehad van dinosaurussen? Lees voor nog meer stoere dino uitjes ook ons artikel: ‘10x de stoerste dino uitjes in Nederland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd in oktober 2019 en als laatst geüpdatet in september 2021.