Dinosaurussen veroveren Duinrell in oktober 2019

BREAKING NEWS – Maar liefst 21 verschillende dinosaurussen hebben afgelopen dinsdag 1 oktober 2019 het pretpark Duinrell veroverd. Zij hebben zich echter door het hele park verstopt! Als je stil bent, kun je ze horen.. Durf jij net als een echte ranger uit Jurassic Park op zoek te gaan naar deze dinosaurussen? Daarbij maak je ook nog eens kans op een weekendje Duinrell!

Dinosaurussen in Duinrell

In de maand oktober 2019 staat Duinrell in het thema van de dinosaurussen. Je kunt in deze periode namelijk maar liefst 21 verschillende dinosaurussen door het hele pretpark vinden. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht georganiseerd waardoor zij spelenderwijs meer te weten komen over deze geweldige diergroep. Bij iedere dinosaurus staat een bordje met extra informatie. Lukt het jullie om alle dinosaurussen te vinden en de daarbij horende vragen te beantwoorden? De speurtocht is vrij toegankelijk en je kunt op enkele plekken in het park een boekje met daarin de speurtocht pakken. Als je het aan mij vraagt is het absoluut de moeite waard!

Uiteraard kun je Duinrell ook gewoon bezoeken zonder deel te nemen aan de speurtocht. In principe zijn alle attracties gewoon toegankelijk.

De dinosaurussen

Direct bij binnenkomst kom je de eerste dinosaurus al tegen: de Albertosaurus. Bij elke dinosaurus kun je een vraag beantwoorden uit het dino-speurtochtboekje. Wij zijn vervolgens richting het deel ‘Rick’s Avonturen Burcht’ gegaan waar we al snel de volgende dinosaurus tegenkwamen: de Dilophosaurus. Daarna zijn we rustig aan het park verder gelopen. Als je goed luisterde, kon je het gebrul van de dinosaurussen horen. Heel erg leuk gedaan!

Er waren zo nu en dan regenbuien waardoor we regelmatig even voor de regen hebben geschuild en niet alle dinosaurussen hebben gevonden. 

Een rustige dag, maar wel eentje met allemaal eerste keren

Wij zijn op een doordeweekse dag naar Duinrell geweest waardoor het vrij rustig was. Wat het weer betreft waren en zo nu en dan regenbuien, wat uiteraard ook bepalend is voor de drukte.

Wel was het mede hierdoor voor ons een dag met meerdere eerste keren, met name voor mijn jongste zoon van nog net geen twee jaar. Doordat het zo rustig was, konden we bijna direct alle attracties is waar je normaal gesproken wel enkele beurten moet wachten. Hierdoor is mijn jongste voor het eerst in de achtbaan geweest (de Kikkerachtbaan, hier geldt geen minimumlengte voor met begeleiding) en in de grote boomstamattractie de Splash, uiteraard wel met een gesloten boot!

Nog een eerste keer voor ons allemaal, was het met chocolade overgoten fruit. Iets waar ik tijdens onze vorige bezoek ook al naar had zitten kijken, maar het toen niet had gedaan. De kids kozen beide voor een appel met witte chocolade en mini-marshmallows en ikzelf koos voor aardbeien met chocolade. Een heerlijke combinatie als je het aan mij vraagt én direct een idee voor de traktatie op school voor de vijfde verjaardag van mijn oudste zoon. 😉

In de middag begon het nog meer te regenen waardoor we nog even een uurtje zijn wezen zwemmen in het Tikibad. Ook hier was het lekker rustig waardoor de kids lekker alle ruimte hadden. Fijn! Daarbij hebben we ook een blik naar buiten kunnen werpen naar het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad. Door de regen hebben we dit niet uitgeprobeerd, maar onze indruk is zeker positief!

Win een weekendje Duinrell!

Kom je in de maand oktober naar Duinrell? Vergeet dan niet om een te gekke foto te maken met een dinosaurus. Wanneer je deze op Instagram deelt, maak je met de hashtag #duinrell ook nog eens kans op een weekendje weg naar Duinrell! Op 1 november 2019 wordt de winnaar van deze actie op het Instagram account van Duinrell bekend gemaakt.

Is een bezoek aan Duinrell met het dinosaurus thema de moeite waard?

Als je kind gek is van dinosaurssen, dan zeg ik volmondig ja! Sowieso omdat het natuurlijk gewoon hartstikke leuk is, ten tweede kost het je niets extra’s en tot slot steek je er ook nog eens iets van op! Kortom een win-win situatie. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van alle attracties.

Let er trouwens wel op, dat wanneer je op een rustige dag gaat, mogelijk niet alle attracties tegelijk open zijn. Wij moesten namelijk soms wel even wachten tot een attractie weer open ging. Mocht een attractie op een bepaald moment gesloten zijn, dan staat er wel op een bordje aangegeven hoe laat deze weer open gaat.

Wil je nog meer lezen over Duinrell? Lees dan ook ons artikel: ‘

Openingstijden tijdens het dinosaurus thema

In de maand oktober hanteert Duinrell verschillende openingstijden, afhankelijk van de dag waarop je komt. De attracties sluiten tussen 16.00 en 18.00 uur, en het Tikibad sluit tussen 21.30 en 22.00 uur. Neem voor de actuele tijden op de dag waarop je wil gaan, even een kijkje op de website van Duinrell.

Durf jij het park te bezoeken?

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.