Disney on Ice, het geheim onder de kerstboom

Deze kerstvakantie, zijn we voor het eerst naar Disney on ice geweest. Elk jaar is er weer de twijfel om te gaan. Zijn de kinderen niet nog te jong? Zien ze wel dat het de prinsessen zijn? In dit artikel vertel ik wat ik van de show vond, en nog belangrijker, wat de kinderen ervan vonden.

Kerstcadeau

Dit jaar lag er een geheim cadeautje onder de boom. Meer dan genoeg kerstcadeaus onder de boom, toch waren de kinderen (en ik, want het cadeautje was aan ons drieën gericht) het meest benieuwd naar wat er in dit cadeautje zat.

2e kerstdag in de ochtend mochten we het dan eindelijk open maken, en wat erin zat? Tickets voor Disney on Ice! En wat waren de kinderen blij. Eigenlijk weet ik ook niet wie er blijer was, de kinderen of ik. Ik ben zelf namelijk een echte Disney fan, maar de kinderen zijn een erg goed excuus om de Disney films allemaal opnieuw te bekijken! En natuurlijk heb ik ze ook wel aangestoken met het Disney virus.

Een hal vol souvenirs

Een uur van te voren ging de hal al open, en wanneer je binnen kwam zag je tig kraampjes. Kraampjes met popcorn, suikerspinnen, héééél veel toverstafjes met lichtjes erin (wat doen ze je aan als ouder, want de prijzen hiervan begonnen bij € 20,- wat aardig prijzig is voor een stafje dat waarschijnlijk één keer gebruikt wordt). Gelukkig hadden ze nog veel meer! Met twee meiden die gek zijn op verkleden als één van de Disney prinsessen, was het ook niet gek dat ze uiteindelijk naar huis gingen met een rapunzel vlecht.

Om niet te lang in de rij te hoeven staan, raden ze je aan vooraf online al souvenirs aan te schaffen. Bijna alle kraampjes die er stonden hadden hetzelfde qua souvenirs uitgestald staan, waardoor er eigenlijk niet een hele lange rij staat bij 1 kraam, dus naar mijn mening is het helemaal niet nodig om vooraf al online te bestellen. Ook hadden we een voucher voor popcorn en een programma boekje welke je bij een apart kraampje kon ophalen. Doordat we bij het openen van de hal al meteen binnen waren, hoefde we niet lang in de rij te staan bij het kraampje.

De Show

10 minuten voor de show begint, wordt er omgeroepen dat de show bijna gaat beginnen. Er wordt ook aangegeven dat het veel donker zal zijn tijdens de show. Dus tijdens de show lopen wordt afgeraden!

Mickey, Minnie, Donald en Goofy, nemen je mee in verschillende Disney verhalen, ze vinden een schatkist vol met verhalen, spulletjes afkomstig uit de verhalen en een fotoboek. Wanneer ze in het fotoboek bladeren, komt er steeds een verhaal tot leven.

Lion King

Het eerste verhaal was de Lion King. Het hele verhaal wordt hier in het kort gespeeld met o.a. meerdere liedjes uit de film en natuurlijk de rollen van Simba, Nala, Mufasa, Scar, de hyena’s, Timon en Pumba. Ook de bekende rots met Rafiki en een hoop dieren zoals giraffen, zebra’s en nog meer indrukwekkende elementen worden niet vergeten. Wat is dit ontzettend mooi gedaan! Alle belangrijke punten van de film zaten in het verhaal en eindigde met een volwassen Simba en Nala samen dansend op het ijs.

Sneeuwwitje

Vervolgens kwam sneeuwwitje samen met de zeven dwergen, de heks met de betoverde appel en natuurlijk de prins. Erg spannend was het toen sneeuwwitje de hap uit de appel nam en daar lag, maar gelukkig eindigde het net zoals in de film weer goed toen de prins haar wakker kuste.

Aladdin

Bij ons nog niet bekeken, en dus nieuw voor de kinderen was Aladdin. Aladdin wenst bij de geest (die op het ijs uit de lamp tevoorschijn springt), om een prins te zijn. Gevolgd met liedjes uit de film komt er zelfs een olifant het ijs op. Ondanks dat ze deze film niet kenden, vonden ze dit een geweldig stuk. Tijdens dit gedeelte van de show, werden er wat kindjes uit de eerste rij gehaald, en mochten op het vliegend tapijt (een slede) het ijs op, om door de schaatsers heen ‘geduwd’ te worden, en dus nog dichterbij de schaatsers te komen. Het verhaal eindigt weer goed en Aladdin en Jasmine eindigen samen met een mooie dans op het ijs.

Kleine Zeemeermin

Natuurlijk mocht de kleine zeemeermin niet ontbreken met het bekende liedje ‘Diep in de zee’, Sebastiaan de krab en ontzettend veel kleurrijke vissen op het ijs. Het was een korter stukje als de eerdere verhalen, maar zeker een die niet mocht ontbreken. De Kleine Zeemeermin is één van mijn eigen favoriete Disney films van vroeger!

Rapunzel

De favoriet van mijn oudste dochter: Rapunzel! Samen met Flynn gaat ze op zoek naar de lichtjes. Natuurlijk beginnend met Rapunzel en haar pan. Hier was ze helemaal weg van, en de lampionnen in de lucht maakte het helemaal af. Ook hier werd weer een kindje uit de voorste rij gehaald, om samen met Rapunzel en Flynn een lampion op te laten.

Een pauze met veel prinsen en prinsessen

Na ongeveer een uurtje begon de pauze. Net voor de pauze begon kwamen alle prinsessen van de show én nog een aantal extra welke alleen te zien waren net voor de pauze en aan het eind van de show. O.a. Belle, Mulan, Assepoester, Doornroosje en Tiana kwamen samen met hun prinsen het ijs op.

Toy Story

Na de pauze begon Toy story, dit was erg kort, maar toch erg leuk even gezien te hebben. Na een liedje en een dansende Woody, Jessy, Buzz en wat dansende soldaten was het korte verhaaltje alweer afgelopen.

Finding Dory

Daarna kwam het verhaal van Finding Dory, de vis die op zoek ging naar haar ouders. Zoals in de film lijdt Dory aan geheugenverlies en herinnert ze zich steeds stukjes die haar naar haar ouders toe leiden. Samen met Nemo, en wat schildpadjes zijn ze in echt prachtig gemaakte kostuums te zien op het ijs.

Frozen

En dan op het eind, de favoriet van bijna alle kids, (in ieder geval wel de favoriet van mijn jongste dochter die alleen maar slaapt met haar Olaf knuffel): Frozen!!!! Dit was ook gelijk het langste verhaal van de hele show.

Het hele verhaal werd hier in het kort gespeeld, met alle liedjes die in de film zitten. Tijdens het liedje ‘Let it go’ word er door een gordijn een soort kasteel gevormd. De effecten van wat vuurwerk en sneeuw maakt het helemaal af.

En wat vonden wij ervan?

Mijn dochters hebben al besloten dat we volgend jaar weer gaan, waar ik het eigenlijk helemaal mee eens ben. Het was een erg leuke show, die voor mijn gevoel ook best lang duurde! Vaak heb ik het idee bij shows dat je met een uur weer buiten staat, maar hier zijn we toch wel wat langer geweest.

De prinsessen leken net echt, alle figuren hadden perfecte kostuums en alle effecten in de show hielpen zeker mee. Alles verliep ook erg soepel. Ze hebben erg veel toiletten, wat altijd fijn is als je met kinderen gaat, waardoor je niet lang in de rij stond. Zelfs na afloop van de show viel de rij reuze mee!

Je hoeft je niet mega warm te kleden bij de show, de zaal is prima verwarmd. Ik had zelf verwacht dat ik mijn jas aan moest houden maar dit viel dus reuze mee! Je kunt in de pauze wat eten en drinken halen, maar de prijzen waren wel erg hoog en de rijen in de pauze waren erg lang.

Ook het vervoer er naartoe is prima te doen. Je kunt er makkelijk parkeren (wij waren in Utrecht) en de treinen zitten er niet ver van vandaan! Helaas zijn de shows van 2018 alweer voorbij maar in december 2019 begint er weer een hele nieuwe show. Voor meer informatie kun je de Facebookpagina van Disney on Ice in de gaten houden!

Zijn jullie wel eens bij een show van Disney on Ice geweest?

Foto’s © Michelle