Doe-boerderij en binnenspeeltuin ‘de Steenuil’ in Oirschot (Noord-Brabant)

De Steenuil laat zich niet echt in een hokje plaatsen. Je hebt er namelijk een binnenspeeltuin, maar ook een ruim terras met buitenspeeltuin met o.a. een skelterbaan en er worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het leven op en rondom de boerderij. Hiermee is het een afwisselend dagje uit, geschikt voor zowel goed als slecht weer.

Doe-boerderij en binnenspeeltuin ‘de Steenuil’ in Oirschot

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin van de Steenuil bestaat uit een grote indoor zandbak voorzien van heel veel zandbakspeeltjes, een pipowagen en een speelkeuken. Ook zijn er figuren waar je zand van af kan laten glijden, zoals een koe.

In het midden van de ruimte vind je een bandenglijbaan. Je neemt plaatst in een soort band en glijdt van een glijbaan naar beneden. De glijbaan lijkt op een soort borstelbaan die je weleens tegenkomt bij het skiën. 

Onder de glijbaan liggen autospeelmatten met bakken vol met Duplo en Playmobil.

Helemaal rechts in de binnenspeeltuin staat een klim- en glijconstructie die je wel vaker tegenkomt in binnenspeeltuinen.

Buitenspeeltuin

Buiten is een terras en daaraan ligt een buitenspeeltuin met een klimrek en schommels. Tevens is er een parcours aangelegd voor skelters. In de schuur vind je allerlei fietsen, van loopfietsen tot driewielers en van kinderfietsen met zijwieltjes tot traptractors. Hier kunnen kinderen naar hartenlust mee over het erf fietsen.

Activiteiten

Bij De Steenuil’ worden elke dag verschillende activiteiten georganiseerd. Bij de ingang hangt een bord waarop de actuele activiteiten en starttijden geschreven staan.

De dag dat wij er waren konden de kinderen samen met de boer dieren voeren. Tijdens het dieren voeren kregen ze allerlei uitleg over het leven op de boerderij en het verzorgen van dieren. Ze mochten naast het dieren voeren ook een echte koe melken en een kip op hun hoofd zetten en aaien. Daarnaast konden de kinderen een ritje op een pony maken en knutselen in een aparte knutselruimte.

Horeca

Eten en drinken bestel je bij de Steenuil via een QR-code. Je mag geen eten en drinken meenemen van thuis, maar ze hebben een ruim aanbod met o.a. belegde broodjes, verse worstenbroodjes, nacho’s en gerechten met eieren van eigen kippen.

Ook leuk om te weten is dat je hier kunt high-teaen. Je dient dit wel van te voren te reserveren.

Goed om te weten over de Steenuil

  • Geef je kinderen oude kleding of kleding die vies mag worden aan. Vergeet ook niet om regenlaarzen aan te doen als je kinderen mee gaan helpen met de boer in de stal.
  • Bij De Steenuil vind je behalve de dagattractie ook een camping voor wie nog langer wil genieten.
  • Er zijn meerdere babyverschoonplekken en er is een magnetron om babyvoeding op te warmen.
  • Bij de bar zijn ook kleurplaten en kleurpotloden te verkrijgen.
  • Baby’s tot 1 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 1 jaar betaal je entree. Bestel vooraf je kaartje op de website van de Steenuil.
  • Adres:
  • Parkeren is gratis.
  • Website: www.desteenuil.nl

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne