Durf jij al in ‘De Hoge Hoed’, de nieuwe attractie van de Julianatoren?

Afgelopen zaterdag mochten wij een dagje naar Apeldoorn. Kinderpretpark Julianatoren opende de nieuwe attractie van de directeur, Meneer Kaasschaaf. Ook zijn er tot en met 5 mei 2019 de Superleuke Lenteweken met veel leuke activiteiten in het pretpark. In dit artikel vertel ik jullie meer over bovenstaande activiteiten en natuurlijk over het park zelf. Want toen we er toch waren, hebben we het hele park ontdekt.

Een warm onthaal in de Julianatoren

Het park opent dagelijks met alle personages het park, de openingsshow. Er is een kort optreden van Jul en Julia, de bekende muizen van de Julianatoren. Met alle bezoekers wordt afgeteld van 10 naar 0 en is het park geopend. Onze jongste vond het prachtig!

De nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’

Om 11 uur was de feestelijke opening van deze nieuwe attractie welke aan het begin van het park ligt. ‘De Hoge Hoed’ is een spectaculaire vrije val toren waar 8 personen tegelijk in kunnen. Alle personages van de Julianatoren waren bij de opening aanwezig: Meneer Kaasschaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia, Dino & Dina en Cas de Ranger. De prijswinnaars, zij hebben de naam bedacht voor deze attractie, mochten het eerste ritje maken met Meneer Kaasschaaf. Mevrouw Suikerspin drukte de rode knop in. Een luide knal, veel blauwe en gele slingers in de lucht, en de attractie ging van start!

Het ziet er vrij spectaculair uit. Kinderen groter dan 90 cm mogen plaatsnemen met een volwassenen. Kinderen grote dan 105 cm mogen zelf in deze attractie. Onze dochter van bijna 4 jaar vond het veel te spannend. De andere twee kinderen zijn wel in deze spectaculaire attractie geweest. Heel stoer, vond ik zelf. Zij hadden een paar keer gekeken en uiteindelijk viel het reuze mee. Het was echt cool!


De Superleuke Lenteweken

De Lenteweken van de Julianatoren zijn van start gegaan met leuke activiteiten die bij een ieder in de smaak zullen vallen. Ook de meivakantie valt hierin en is een bezoekje aan de Julianatoren zeker een aanrader.

Cas de Ranger

Cas de Ranger heeft een eigen show in het pretpark. Op de showheuvel is hij ’s middags een aantal keren te bewonderen. Voordat je naar het park gaat, kun je zijn YouTube-kanaal al bekijken. Dit alles is een leuke voorbereiding op de Experience. In het bos, achterin het park, zijn allerlei activiteiten om te laten zien of de kinderen echte rangers zijn. Het is een spannend bospad waar we veel hebben geleerd over bomen, dieren en planten. Onze kinderen hebben tijdens dit tochtje 10 vragen moeten beantwoorden. Leer en leerzaam tegelijk!

Dino en Dina

Aan de kleine kinderen is zeker ook gedacht in de Julianatoren. Dino en Dina, de groene en roze dinosaurussen van het park, hebben een korte show. Dino en Dina gaan iets bouwen en hebben de hulp van de kinderen uiteindelijk nodig. Heel erg leuk dan de kinderen zelf een onderdeel van de show kunnen zijn. Deze wordt afgesloten met de Dino en Dina dans. Deze show is heel toegankelijk en een echte aanrader voor de kleintjes.

Andere Shows

Er zijn meer shows bij de Julianatoren. Natuurlijk ontbreken Jul & Julia hierbij niet! Hieronder een kort overzicht:

  • Dagelijks is er een voorleesmoment in het restaurant. Meneer Kaasschaaf of Mevrouw Suikerspin lezen voor uit het grote boek ´Op avontuur met de Kaasschuit´. Meneer Kaasschaaf was in zijn jonge jaren namelijk matroos en heeft veel avonturen beleefd.
  • In het Jul & Julia theater is er bijna dagelijks de show ´De kroon van de baron´. Meneer Kaasschaaf, Jul & Julia worden gevraagd door een baron op zijn kroon te passen. Opeens is deze verdwenen…. Zou dat nog wel goedkomen? Een spannende en swingende zoektocht naar de kroon.
  • Op het showpodium heeft Jul ook haar eigen show. Jul´s Piratenparty. Dit is een muzikaal avontuur waarbij de kinderen samen met Jul op zoek gaan naar een schat. De kinderen leren hoe zij een echte piraat moeten zijn. Schip Ahoy!
  • Net als vele meisjes, is ook Julia gek op dansen. Bij haar eigen huisje dans zij de leukste dansjes en zingt leuke liedjes. Op het showpodium leer ze deze dansjes en liedjes aan alle kinderen, Julia´s dansles.
  • Jul is een echte avonturier. Hij gaat graag de natuur in. In de Jul´s Safari Show gaat hij op zoek naar wilde dieren. Ook dit is dagelijks te zien op het showpodium. De kinderen worden ook hier bij de show betrokken. Worden zij ook echte avonturiers?
  • Aan het eind van de dag, vlak voor sluitingstijd, houden Jul & Julia hun Swing- en uitzwaaifeest. Zo nemen zij afscheid van alle bezoekers.

De shows duren maximaal 20 minuten. Een leuke, korte onderbreking om tussen de attracties door te bezoeken.

Het pretpark

Wij hebben ons de hele dag prima vermaakt in dit pretpark. Onze kinderen liggen qua leeftijd uit elkaar en toch was er voor iedere wat wils. Voor de jongste, bijna 4 jaar, zijn er genoeg activiteiten en attracties. Bij de attracties zelf staat een duidelijke lichaamslengte voorschrift. Soms moest zij samen met een volwassene, maar vaak genoeg mocht zij ergens zelf in. Favoriet bij haar waren de botsauto’s, de dinotour en natuurlijk de tuimelende theekopjes.

De twee oudsten, 11 jaar, hebben zich ook prima vermaakt. Zij vergezelde de jongste bij spannende attracties, maar ook attracties voor grotere kinderen waren in trek. Natuurlijk is ‘De Hoge Hoed’ getest en cool bevonden. Andere attracties die als cool bestempeld werden zijn: Jul´s rollerskates (de achtbaan), het spookslot, de simulator en de Tollende muis.

We zijn in veel meer attracties geweest. Na de opening van de nieuwe attractie zijn we begonnen in het Reuzenrad. Dit geeft een mooi zicht over het hele park. Met het hele gezin samen een mooie belevenis!

Onze indruk

Kinderpretpark Julianatoren is een aanrader voor het hele gezin. Er is gedacht aan zowel kleine als grote kinderen. Zeker vanaf peuter tot een jaar of 12 is hier een leuke dag te beleven.

Er zijn genoeg plekken om even te zitten, wat te versnaperen in de verschillende eetgelegenheden. Ook kun je zelf je eten en drinken meenemen. Wij kregen een lunch aangeboden. De kinderen kregen een goedgevulde kinderbox. Normaal kost dit € 7,50. Daarvoor hebben de kinderen een frietjes, een snack (kipnuggets of frikandel), een flesje drinken en een leuke Dinopuzzel. Er zijn verschillende plekken waar iets te eten en te snoepen te koop is. Qua prijzen vonden wij het reuze meevallen. Maar wanneer dit bovenop de toegangsprijs komt en je bent met een heel gezin, is het toch wel een uitgave.

Online zijn de tickets € 1,00 goedkoper dan aan de kassa (€ 25,00). Vaak zijn er elders op het web diverse acties om de toegangsprijs te reduceren (Tip! Kijk eens op Ticketveiling.nl).

De personages van dit park lopen de hele dag rond en zijn erg toegankelijk voor de kinderen. Even zwaaien, een high-five of op de foto is geen enkele moeite!

Kortom, wij hebben een topdag gehad. Het park is overzichtelijk en de plattegrond is heel duidelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is tegenwoordig gratis!

Als eindcijfer geven wij kinderpretpark Julianatoren een dikke 8!

Foto’s © Marjolijn