Een E-chopper huren voor een onvergetelijk uitje

Het wordt weer steeds lekkerder weer. Vaak hét moment om lekker er op uit te gaan, de buitenlucht in. Een leuke en vrij nieuwe manier om samen de natuur te ontdekken, is door een E-chopper te huren. Deze elektrische scooter geeft je een avontuurlijk uitje, maar is erg gemakkelijk te besturen. Een E-chopper huren kan bij verschillende aanbieders, maar niet iedere aanbieder heeft de mogelijkheid om kleinere kinderen in een kinderzitje achterop mee te nemen. En zo’n kinderzitje maakt het juist zo leuk, omdat ook de kleinste kinderen genieten van deze ervaring!

E-chopper huren met kinderen: ontdek samen de omgeving

Voordelen E-chopper

Een E-chopper is de ideale manier om samen een nieuwe omgeving te ontdekken, zonder dat het je veel inspanning kost. Het fijne van deze elektrische scooter is, dat deze stil is! Hierdoor kun je onderweg lekker met elkaar kletsen en elkaar op de mooie plekjes langs de route wijzen. Daarnaast is een E-chopper ook zeer milieuvriendelijk. Er komen namelijk geen uitlaatgassen uit! Wel zo fijn, als je door die prachtige natuur rijdt.

De E-chopper biedt een enorm fijne rijervaring, omdat deze brede banden heeft en een lage zithoogte. Hierdoor heb je een goede wegligging en kun je gemakkelijk met je voeten bij de grond. Zowel gas geven als remmen doe je met je handen. In het begin even wennen, omdat je niks hoort als hij gaat rijden. Je krijgt voordat je vertrekt goede uitleg, zodat jullie zo veilig mogelijk op stap gaan met deze stoere scooters. Je kunt natuurlijk ook even een stukje oefenen, zonder dat je kleintje achterop zit.

De meeste verhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan routes aan. Bijvoorbeeld over de prachtige Utrechtse Heuvelrug, langs het rustige platteland of een spannende tocht door de bossen of de stad, er is voor elk wat wils. De routes kun je veelal uitkiezen in een app op je telefoon. Heb je een route uitgekozen? De meeste dagtochten kun je met een E-chopper prima maken. Dit komt omdat de actieradius van een E-chopper, ruim voldoende is om onderweg niet op te hoeven laden. Erg fijn om je daar geen zorgen over te hoeven maken als je onderweg bent.

Huren van een e-chopper

Om een E-chopper te mogen besturen, moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Bij sommige aanbieders, verhuren ze E-choppers pas vanaf 18 jaar. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs, autorijbewijs of een bromfietsrijbewijs. Sinds een tijdje is het verplicht om een helm te dragen, wanneer je met een E-chopper op pad gaat. Wanneer je zelf een helm hebt, kun je die meenemen. Als je zelf geen helm hebt, kun je die bij het verhuurbedrijf huren of lenen. Wanneer je zoon of dochter nog te jong is om los achterop plaats te nemen, kun je een kinderzitje achterop laten monteren. Het is zo gezellig om op deze manier de omgeving te verkennen!

Wanneer je een route gaat volgen via een app, kun je je telefoon vastmaken op het stuur. Het is wel zo leuk om met een route op pad te gaan, zodat je, naast dat je er veel door ziet, ook een doel hebt! Wij kozen zelf voor een route langs een restaurant met een grote speeltuin, zodat de kinderen na de lunch ook nog lekker wat konden bewegen. Vervolgens gingen we weer de scooter op en vervolgde we onze route. Doe je het liever nog rustiger aan? Er zijn ook routes waarbij je meerdere stops op een dag kunt maken. Laat je bij het kiezen van een route adviseren, welke aangeraden wordt om met kinderen te doen.

Geen zin om een route te volgen? Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf op pad gaan en je laten verrassen in waar je uitkomt.

Op zoek naar een verhuurbedrijf voor E-choppers? Kijk eens op de site van een verhuurbedrijf voor het huren van een E-Chopper. Naast E-choppers, verhuren zij ook E-fatbikes en E-kickbikes. Zo is er voor iedereen een geschikt vervoersmiddel om de omgeving van Woudenberg te verkennen.

Dus waarom zou je niet de trend volgen en zelf ontdekken waarom een E-chopper huren zo’n onvergetelijke ervaring is? Wij raden het iedereen aan! En niet alleen leuk met het gezin, ook met vrienden, familie en collega’s.

Op zoek naar nog meer leuke uitstapjes in de buitenlucht? Lees ook eens onze andere artikelen: