Menu
Duitsland / Europa

Een dagje naar Europapark in Duitsland als tussenstop

Begin juni zijn wij heerlijk in Italië (Gardameer) op vakantie waren geweest. Omdat we het persoonlijk best wel een flink stuk vinden om te rijden, hebben we ervoor gekozen om de rit in twee delen te doen. De terugweg hebben wij als tussenstop gekozen voor een accommodatie in de omgeving van het Europapark zodat we ook daar nog een dagje naartoe konden gaan. Maar is Europapark als tussenstop wel de moeite waard? Ik vertel het je in dit artikel. 

Waarom Europapark als tussenstop?

Europapark stond al enige tijd op onze bucketlist, dus het was niet zo zeer een gekke keuze om hier te stoppen, aangezien we er vanuit Italië, door Zwitserland richting Nederland vlak langs reden. De grootste twijfel zat hem vooral in de duur van de tussenstop. In dit geval zijn we op een zaterdagochtend de auto ingestapt met als doel om rond etenstijd in de omgeving van het Europapark aan te komen. Dan zouden we die zondag de hele dag de tijd hebben om het attractiepark te bezoeken en tenslotte maandagochtend de rit te vervolgen richting huis. Zo gezegd, zo gedaan.

Aankomst bij Europapark

We waren bewust op tijd richting het Europapark vertrokken, maar waren daar overduidelijk niet de enige in. 😉 Ik moet dan ook wel eerlijk toegeven dat we dat ergens wel hadden kunnen verwachten aangezien het die zondag Eerste Pinksterdag was en dus de meeste mensen wel vrij zijn.

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats vliegen de eerste karretjes van de achtbaan al langs je. Van één van de achtbanen gaat een deel namelijk over de parkeerplaats heen, erg bijzonder om te zien.

Wij hadden van te voren geen kaartjes online besteld, dus we moesten aansluiten bij de kassa’s. Dit verliep gelukkig behoorlijk vlot allemaal waardoor we al snel binnen waren.

Een groot themapark met Europese landen

Meer dan 100 attracties!

We hadden van te voren al wel gehoord dat Europapark er erg groot is, maar het is werkelijk enorm groot! Het attractiepark heeft namelijk maar liefst meer dan 100 verschillende attracties! De beste tip die ik je om deze reden ook zeker kan geven is om van tevoren alvast te bedenken in welke attracties je wilt en maak eventueel alvast een plan. Wij hebben dit namelijk niet gedaan waardoor we zeker in het begin best wel even van tijd kwijt waren om de plattegrond goed te bekijken en uit te stippen wat we wilden gaan doen.

Op de website van Europapark kun je de lengte van je kind invoeren waarbij je direct te zien krijgt in welke attracties je kind mag. Voor onze jongste had ik 80 cm ingevoerd, waarbij we zagen dat hij in 72 attracties mag (in 2019). Behoorlijk veel dus! Voor onze oudste heb ik 100 cm ingevoerd wat overeenkomt met 97 attracties. Kortom, Europapark is geschikt voor het hele gezin.

Ik zou jullie graag wat meer over de attracties willen vertellen, maar door de drukte zijn wij helaas niet in zoveel attracties geweest. Volgende keer beter. 😉

Wandel door de diverse Europese landen

Zoals de naam van het park al doet vermoeden, is het thema van dit attractiepark Europa. Het park is opgedeeld in verschillende landen met bijbehorende attracties. Wat ook enorm leuk is, is dat ze de kenmerkende elementen van het land ook echt in het decor hebben verwerkt. Hierdoor ervaar je ook echt het gevoel van het land. Enkele voorbeelden:

  • Italië: in het decor vind je o.a. Ventië terug. Qua attracties kun je bijvoorbeeld een gondelvaart en qua eten kun je hier terecht voor pasta, pizza maar ook Italiaans ijs.
  • Zwitserland: je ziet hier de bekende houten huizen uit de bergen met Zwitserse vlaggen. Qua attracties heb je hier een rodelbaan en wat betreft het eten kun je hier o.a. kaasfonduen.
  • Frankrijk: je wandelt hier door knusse Franse kleurrijke straatjes, ik hou er van! Ook de Moulin Rouge ontbreekt niet in het decor. Qua attracties zijn we hier nergens in geweest. Maar je kunt hier qua eten wel terecht bij de Boulangerie voor het lekkerste brood of ga je liever voor een Frans pannekoekje à la crêpe?

Tip! Direct bij binnenkomst heb je links de EP Express, een soort monorail trein die op meerdere plekken in Europark stopt. Wij hadden er bewust voor gekozen om de hele rit te blijven zitten zodat we het hele park even konden bekijken aangezien we hier nog nooit eerder waren geweest.

Vele shows en entertainment

Naast attracties en lekker eten, is er ook enorm veel vermaak qua shows en entertainment. Je kunt op diverse borden door het park de tijden hiervan zien (handig om mee te nemen in je planning). Wij hebben een dansshow in het deel Italië gezien, de Fontijnenshow in het Franse deel en zijn bij de Parade geweest die eind van de middag te zien was. Deze parade was weer geheel in het thema waarbij alle landen voorbij kwamen. Een echt must-see als je hier bent.

Is Europapark geschikt als tussenstop?

Mijn antwoord op deze vraag is zowel ja als nee. Ja omdat dit park zeker weten de moeite waard is om te bezoeken. Echter is een eendaags bezoek naar mijn mening veel te kort. Europapark is namelijk te groot om het hele park écht te kunnen bezoeken. Er is hier zoveel te zien en te beleven! Mocht je hier al vaker zijn geweest dan weet je natuurlijk wel wat je wel en niet wil en kun je gerichter je dag uitstippelen. Dan zou één dag mogelijk wel voldoende kunnen zijn. Persoonlijk zou ik er voor een volgend verzoek minimaal 2 dagen voor uit willen trekken (en buiten feestdagen om).

Europapark heeft zelf verschillende hotels die direct naast het park liggen. Erg leuk en handig maar ook best prijzig. Wij hebben daarom gekozen voor een accommodatie die we via Booking.com gevonden hebben op ongeveer 10 minuten rijden. Voor de geïnteresseerden onder ons: Picollo Casa en is geschikt voor 4 personen (+ eventueel babybedje op aanvraag). De volgende keer als wij weer gaan, zullen we mogelijk weer voor deze accommodatie kiezen.

Praktische informatie

Openingstijden

Er wordt bij Europapark onderscheid gemaakt tussen een zomerseizoen (in 2019 vanaf 6 april t/m 3 november) en een winterseizoen (vanaf 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 + 11 en 12 januari 2020).

In het zomerseizoen is het park geopend vanaf 9.00 uur tot minstens 18.00 uur.

In het winterseizoen kun je vanaf 11.00 uur tot minimaal 19.00 uur genieten van het park.

Voor de actuele openingstijden, kun je het beste een kijkje nemen op hun website.

Entreeprijzen

Eerlijk is eerlijk, de entreeprijzen van Europapark zijn vrij hoog. Je krijgt hier echter wel een heleboel voor terug! Maak het jezelf makkelijk, en boek hieronder alvast je kaartje.

Adresgegevens

Europapark kun je vinden op het volgende adres:

Europa-Park-Straße 2
77977 Rust (Duitsland)

Het park is goed te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer.

Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen van Europapark. Laat dus gerust een bericht achter bij dit artikel. 🙂

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.