drievliet-pretpark-attractiepark-peuters

Een geslaagd dagje uit naar attractiepark Drievliet met een peuter

Vlak voordat alle pretparken dicht moesten vanwege corona zijn we een dagje naar familiepark Drievliet gegaan met onze peuter van toen net 3 jaar en iets langer dan 1 meter. In mijn ogen perfecte leeftijd en lengte voor pretpark Drievliet! In dit artikel beschrijf ik wat er voor een peuter allemaal te beleven is. Een artikel met lekker veel foto’s! Enjoy!

Een geslaagd dagje uit naar attractiepark Drievliet met een peuter

Toevallig zijn wij een paar maandjes voor ons tweede bezoek ook al naar het attractiepark Drievliet, dus onze peuter kende het park. Hij rende dan ook vol enthousiasme richting de ingang

Allereerst vind ik de sfeer in het park heel goed. Het is voor kinderen (en hun ouders) een fijn overzichtelijk park met veel sfeer. Ze hebben er alles aan gedaan om het een vrolijke uitstraling te geven. Al zou je nergens in gaan is dat al leuk.

Speeltuinen

De meeste peuters zijn natuurlijk fan van speeltuinen, zo ook die van ons. Er zijn 3 verschillende speeltuinen te vinden in het park:

De vuurtoren/duikelduin

Direct na de ingang vind je de vuurtoren. Hier kunnen kindjes opklimmen en weer afglijden. Voor onze peuter was het op moment dat we binnenkwamen wat te nat, maar het springkussen Duikelduin genoemd wat ernaast te vinden is konden we hem ondanks de regen niet vanaf houden. Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor, dus droge sokken en de laarzen snel weer aan gedaan en doorgegaan naar de echte attracties.

Kleutertuin

Ongeveer halverwege is speeltuin de kleutertuin te vinden. Deze speeltuin is erg goed geschikt voor de kleinere kindjes. Er zijn leuke schommels, niet al te hoge glijbanen, wipjes en niet te vergeten lekker veel zand. De dag dat wij er waren was het erg slecht weer, de extra kleding die we mee hadden was dus zeker geen overbodige luxe na een half uurtje in deze speeltuin.

Deze speeltuin is aan het terras van restaurant MEI, een ideale plek dus om voor een lekkere kop koffie of hapje terwijl de kindjes lekker spelen als het lekker weer is. 

Zeebonkenhonk

Aan de achterkant van het park is speeltuin nummer 3 te vinden, het zeebonkenhonk. Dit is een hele leuke en grote speeltuin, maar wel iets meer geschikt voor de wat grotere kinderen. Onze peuter vond het wel de allerleukste speeltuin, maar kon nog niet heel veel alleen. Het is als ouder ook een leuke speeltuin, dus ook niet erg om lekker mee te gaan vonden wij. 

Voor de mooiere dagen is er ook een waterdeel te vinden, daar hebben wij onze peuter maar een beetje van weggehouden. Het was nota bene al nat genoeg.

Watertoren Superglijbaan en  Glijbaan Brigade

Er zijn 2 hele gave glijbanen te vinden in Drievliet. Wij konden ze helaas niet uitproberen omdat het weer nogal tegen zat, maar een volgende keer gaan we deze zeker uitproberen. Beide zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 meter. De watertoren superglijbaan volgens mij zelfs voor alle leeftijden (op schoot van een ouder). Maar door het weer was deze bij ons helaas dicht.

Attracties in Drievliet geschikt voor een peuter

Speeltuinen zijn natuurlijk leuk, maar in een pretpark gaat het natuurlijk om de attracties! In Drievliet zijn ontzettend veel attracties geschikt voor kinderen groter dan 1 meter, dat maakt het park zo leuk met een peuter.

Sleepbootjes/Springende hondjes

Aan het begin van het attractiepark Drievliet zijn er voor peuters twee hele geschikte attracties te vinden. De sleepbootjes is een treintje wat een klein rondje maakt langs een watertje met daarin een grote walvis, piraat en nog wat andere leuke sfeeritems. Het treintje gaat heel langzaam, dus erg geschikt voor de kleinste bezoekers. Als ouder kun je ook mee, mochten ze het nog wat spannend vinden.

De springende hondjes zijn naast de sleepbootjes. Dat is een draaimolen met hondjes die op en neer gaan, ook erg geschikt voor peuters. Deze twee attracties gingen bij ons om en om; het ene uur de ene en volgende uur de ander. We kwamen net niet lekker uit qua tijd, dus uiteindelijk hebben we alleen de sleepbootjes gedaan. 

Kakelcarrousel

Iets verderop is de kakelcarrousel. Dit is een draaimolen met verschillende soorten dieren waar de kindjes op kunnen zitten. Er zit op elk dier een knop om het dier een geluid te laten maken, te leuk natuurlijk voor de kleintjes. Deze draaimolen gaat heel langzaam, dus ook weer erg geschikt voor de jongere bezoekers. Als ouder kan je eventueel op het bankje in het midden gaan zitten.

Twistrix

Dit is een wat wildere attractie, de stoelen draaien rond op een rails. Deze attractie hebben wij gedaan met onze peuter, maar zou ik absoluut niet aanraden! Het draaien gaat erg hard en de kindjes zitten niet goed vast. Ik heb onze zoon de hele rit vastgeklemd tegen me aangehouden en we kwamen er vervolgens beide mega duizelig en misselijk uit. Ik vind deze attractie in Drievliet absoluut niet geschikt voor een peuter vanaf 1 meter, maar pas als ze groter zijn.

Zingende stal

Deze vrolijke attractie is erg leuk met kleinere kinderen. Het is een nagebouwde stal met verschillende dieren en een boer op een echte tractor die gitaar speelt. Bij elk dier en de boer zitten drukknoppen waar de kinderen op kunnen drukken, dan gaat er een muziekje spelen. Het is een erg gezellig geheel als op alle knoppen tegelijk gedrukt is. Pas op, het deuntje gaat niet snel meer uit je hoofd. 

Zweefmolen

Er is ook een ouderwetse zweefmolen te vinden op het park. Onze peuter vond deze wat te hoog gaan, dus wij zijn er niet in geweest. Er zijn een aantal dubbele stoeltjes waarmee je samen erin kan, dus kleinere kindjes kunnen er wel veilig in.

El loco

Een beetje halverwege het park is de attractie El loco. Een leuk treinritje door de mijn. Mooi aangekleed en leuke tafereeltjes waar je langsrijdt. Prima geschikt voor de kleintjes en als ouders kun je gezellig mee rijden.

De tijdmachine en Chute

Deze 2 attracties staan samen op 1 terreintje. Wij hebben alleen de tijdmachine gedaan. Leuk om samen te doen. De beentjes van onze peuter waren wel nog wat te kort om zelf te trappen, maar het omhoog en naar beneden gaan en dat samen kunnen bepalen vond hij prachtig. De Chute is ook geschikt voor kleinere kinderen, maar dat vond onze stoere man toch wat te hoog.

Luchtballonnenrad

Een leuke attractie voor het hele gezin is het luchtballonnenrad. Een reuzenrad waarbij je in je eigen luchtballon zit. Je kan vanuit boven het hele park overzien en zo bekijken waar je allemaal nog heen wil.

Lachgrot

Zo’n oud concept, maar blijft leuk: een lachgrot. We hebben erg gelachen om de extra dikke, lange en kronkelige versie van onszelf.

Piraat

De Piraat is het welbekende schommelschip. Zelf zijn wij hier niet in geweest vanwege de tijd, maar deze attractie is ook geschikt voor kinderen groter dan 1 meter, onder begeleiding van een volwassene.

Draaimolen

De nostalgische draaimolen blijft ook altijd een hit bij onze kleine man. We hebben er verschillende ritjes in gemaakt op een paard, olifantenkoets, hond en noem maar op. Als volwassenen mag je ook mee, wel zo gezellig.

Kopermijn

De Kopermijn is één van de wat spannendere attracties in Drieviet die wel al geschikt is voor peuters vanaf 1 meter. Je zit samen in een mijnkarretje en wordt omhoog gebracht, vervolgens ga je met behoorlijk scherpe bochten en een lekker tempo naar beneden. Je moet een wat sterkere maag hiervoor hebben, maar wel echt leuk om een keer te doen.

Dynamite Express

De Dynamite Express zien we als eerste echte achtbaan met onze peuter. Deze is geschikt voor kindjes vanaf 1 meter, onder begeleiding van een volwassenen. De achtbaan gaat lekker hard door de bochten en zoals onze zoon mooi zei ‘het gaat ervan kriebelen in mijn buik’. We zijn er meerdere keren in geweest omdat hij het zo gaaf vond. De aankleding van deze attractie is ook weer erg goed. Ik denk dat dit wel onze favoriet is van het park. Leuk dat hier ook al kleinere kindjes in mogen, in andere parken moet je vaak voor zulke attracties 1 meter 20 zijn.

Jolly Jumper

Je kan een ritje maken op 1 van de paardjes van Jolly Jumper. Deze kunnen bereden worden door 1 kindje zonder volwassenen. Ze zijn geschikt vanaf 1 meter, maar wij vonden een rondje zonder dat we konden ingrijpen als hij het zat was nog net even te vroeg, dus we hebben deze nog even overgeslagen.

Monorail

Met de monorail kun je met het hele gezin een klein rondje boven het park maken. 

Theeleut

Ook absoluut een favoriet bij onze zoon was de Theeleut. Lekker rondjes draaien en ondertussen ook zelf aan het wiel kunnen draaien om nog harder te gaan vond hij geweldig. Gelukkig vond papa dat ook, want mama werd er een beetje misselijk van.

Old McDonalds tractorrit

De attractie Old McDonalds in Drieviet viel ook erg in de smaak bij onze peuter. Zelf rijden op een tractor, wat wil je nog meer? Ook deze attractie is weer briljant gestyled met verschillende dieren op en aan de tractors. Dat het met bakken uit de hemel kwam mocht de pret niet drukken, gelukkig zat er een dakje op elke tractor.

Vliegende Vissen

Deze draaimolen bestaat uit vissen als bakjes. Je kunt hier met een kindje en volwassene in. Wat de attractie tot een absolute hit maakt is dat er een knopje in zit waarmee je zelf kan bepalen of je naar boven of beneden gaat. Geen dakje boven de vis om te beschermen tegen de regen, maar onze zoon was er echt niet meer uit te krijgen.

Jungle river

De Jungle River is de naam van de boomstamattractie in Duinrell. Omdat het bij ons al nat genoeg was van de regen hebben wij deze overgeslagen, maar er is ook nog een gave wildwaterbaan die we bij mooi weer zeker nog een keer gaan proberen.

drievliet-pretpark-attractiepark-peuters

Spannendere attracties

Naast de beschreven attracties zijn er voor de grotere kinderen en volwassenen nog De Kwal, de Draaikolk, Nautilus, goldcurse en Formule X. De laatste hebben wij als ouders een aantal keer gedaan, super gaaf! De andere niet, wellicht een volgende keer.

Shows in Drievliet

Parktheater

Er is een openlucht parktheater waar twee piraten een show opvoeren. We hebben even staan kijken en het was echt heel grappig voor zowel kinderen als volwassenen. Onze zoon vond het wat te spannend met twee echte piraten, dus we zijn verder gegaan naar de andere attracties.

Jungle show

Er is ook een indoor computergestuurde jungle show. Deze is voor kleine kinderen erg leuk. Door verschillende lichteffecten en muziek wordt er een leuk verhaal neergezet met verschillende dieren. Leuke afwisseling met de speeltuinen en attracties.

Betaalde activiteiten

Over het hele park zijn verschillende apparaten waar tegen betaling mee gespeeld kan worden. Zelf zijn we normaal niet zo van zulke attracties, maar onder de graafmachine kwamen we echt niet uit. Als je zulke dingen leuk vindt is het handig wat muntgeld mee te nemen.

Wateractiviteiten

Naast alle attracties, shows en speeltuinen is er ook nog een spraypark. Wij waren er in de herfst met echt herfstweer, dus dat was niet open. Maar het klinkt wel erg leuk om heen te gaan bij mooi weer. 

In ons artikel ‘Familiepark Drievliet, een pretpark voor het hele gezin!‘ kun je wel een indruk krijgen van dit leuke Spraypark.

Is Drievliet een geschikt pretpark voor een peuter?

Wij vinden familiepark Drievliet een ontzettend leuk en mooi aangekleed park. Het is erg geschikt voor kinderen die net 1 meter zijn, want dan mogen ze bijna overal in. In andere parken moet je vaak 1 meter 20 zijn om in dezelfde soort attracties te mogen.

Het attractiepark Drievliet is niet een heel groot park, maar met een peuter is het een uitdaging om in één dag alles gedaan te hebben. Trek er dus gerust een hele dag voor uit.

Al met al zijn wij dus erg enthousiast en gaan we zeker nog een keer terug.

Praktische informatie

Tips

  • Neem droge kleding mee, er zijn meerdere plekken waar ze goed nat en vies kunnen worden
  • Neem zwemkleding mee bij mooi weer voor het spraypark
  • Neem wat muntgeld mee voor de betaalde speelapparaten
  • Er is bij Albert Heijn regelmatig een actie voor 2e kaartje gratis, Drievliet valt daar vaak ook onder

Openingstijden

Familiepark Drievliet is een attractiepark dat enkel geopend is tijdens het zomerseizoen. Vanaf zaterdag 22 mei 2021 zijn ze dagelijks geopend tot en met 5 september. Hierna de weekeinden van september en oktober, Prinsjesdag 21 september en de herfstvakantie 16 oktober t/m 24 oktober, 27 oktober en 30 en 31 oktober. Attracties kunnen gewijzigd worden, gesloten zijn voor onderhoud of door slechte weersomstandigheden.

Ga voor de actuele openingstijden naar de website van Familiepark Drievliet

Tarieven

De tarieven voor famieliepark Drievliet zijn:

  • Kinderen t/m 99 cm: gratis entree
  • Vanaf 100 cm: € 23,50 online
  • Vanaf 100 cm: € 25,50 aan de kassa
  • Parkeren: € 8,00 per auto

Adresgegevens

Het adres van Familiepark Drievliet:

Laan van ‘s-Gravenmade 81, 2495 BD Den Haag

Wil je weten welke pretparken in Nederland nog meer geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Carlijn