Een ochtendje de aap uithangen bij Monkey Town Groningen

Schoolvakantie en wisselvallig weer zijn niet de beste combinatie. Zeker niet als het gaat om het vermaken van je kinderen. Daarom ben ik met mijn vierjarige zoontje naar een indoorspeeltuin in Groningen gegaan waar speelplezier, hygiëne en veiligheid voorop staan. Zo kon ik hem met een gerust hart zijn gang laten gaan en kon hij fijn de aap uithangen.

Welkom bij Monkey Town Groningen!

Voor ons was het concept Monkey Town nog relatief nieuw. Uiteraard hadden we er al wel eens van gehoord, maar de even bekende andere grote speler heeft dichter bij ons in de buurt een vestiging. Ik verwachtte eigenlijk dat Monkey Town sterk zou lijken op de andere grote indoor speeltuin, maar bij binnenkomst werden we aangenaam verrast. Het junglethema is overal mooi doorgevoerd, er is veel oog voor detail en op de wanden staan prachtige muurschilderingen. Ook is deze vestiging van Monkey Town heel fijn opgezet. Ruim én met een duidelijk onderscheid tussen het speelgedeelte voor de jongste kinderen en dat van de oudere kids. Het zitgedeelte is heel slim ingezet om de beide delen van elkaar te scheiden.

Voor de kleinste aapjes

Wat bij andere indoorspeeltuinen vaak een minpunt is, is het beperkte aanbod voor kinderen onder de vier jaar. Het peuterdeel biedt vaak niet genoeg uitdaging, maar ze zijn nog te klein om in het deel voor de oudere kids te kunnen spelen. Waardoor bijvoorbeeld onze 2,5 jarige zich nooit heel lang weet te vermaken. Onze jongste was dit keer niet mee, maar ik weet zeker dat Monkey Town Groningen wél aansluit bij zijn bewegingsbehoeften.

Er is een apart springkussen voor de jongste kinderen, een uitdagend klimtoestel met glijbaantjes, én een tot aan de nok toe gevulde ballenbak! Het leuke is dat de jongste kinderen zelf ballen in een blazer kunnen stoppen, maar dat de ballen niet met een rotvaart worden gelanceerd zoals vaak wel het geval is. Eerst komen de ballen in een net terecht van waaruit ze rustig naar beneden vallen. Heel erg baby- en peutervriendelijk dus!

Voor de wat oudere aapjes

Ook de kinderen van vier jaar en ouder kunnen zich apenbest vermaken bij Monkey Town Groningen. Niet alleen op het het springkussen met glijbaan, één van de vele trampolines of in de bouwhoek, maar natuurlijk ook in de grote apenkooi! De apenkooi telt een paar verdiepingen, meerdere in en uitgangen en er is onderweg meer dan genoeg te ontdekken. Zo kom je halverwege niet alleen een draaitoestel, kabelbaantje, spannende hangbruggen en een ballenbak tegen, maar kan je ook (hetzij tegen betaling) een rondje rijden op een heuse politiemotor of racewagen.

Onze kleuter was daarnaast niet weg te slaan bij de ballenkanonnen waarmee hij kon proberen om de ballen door een klein doel te schieten. Het enige minpuntje aan de apenkooi is dat het er erg donker is. Dat maakt het voor de kinderen misschien juist wel nog spannender, maar ik zou zelf wat meer licht erg fijn vinden.

 

Voor de aapjes die graag een feestje geven

Ook wanneer je met een hele troep aapjes komt spelen zal je je hier prima kunnen vermaken. Er is speciaal een aparte ruimte ingericht waar de kinderfeestjes worden gehouden. Zo zit je met je eigen gezelschap niet tussen de andere bezoekers, en het leuke is dat het ook nog eens mooi versierd is. Er zijn verschillende verjaardagsarrangementen, inclusief een gezonde variant, waar je uit kunt kiezen. De prijzen variëren tussen de €10 en €13. Ook is het mogelijk om een feestelijke verjaardagstaart of vrolijke cupcakes te bestellen om het feest compleet te maken. Verjaardagsfeestjes kan je via deze website boeken.

           

Fijn voor de papa’s en mama’s

De mogelijkheid om genieten van een kopje koffie gebruik te maken van de gratis WiFi  is voor veel ouders een dikke pré. Maar ook aan de ouders die liever niet achter een schermpje zitten is gedacht. In Monkey Town Groningen is namelijk een heuse leeshoek ingericht waar je uit allerlei tijdschriften kunt kiezen. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kan jij dus even fijn ontspannen aan je eigen tafeltje. Daar zijn er trouwens meer dan genoeg van in deze vestiging! En bedenk je je opeens dat je de luiertas vergeten bent? Of heb je er niet aan gedacht om een fruithapje voor de kleine mee te nemen? Dan is het vast fijn om te weten dat je deze spullen bij Monkey Town Groningen gewoon allemaal kunt verkrijgen aan de balie!

Eten & Drinken

Net zoals dat bij andere vestigingen van Monkey Town het geval is, is het niet toegestaan om eigen eet- en drinkwaren mee te nemen of te nuttigen, met uitzondering van de fles voor je kleine. Op deze manier kan de speeltuin voldoen aan de hygiënecode (HACCP norm). Gelukkig staat er meer dan voldoende op het menu, waarbij ook aan verschillende dieetwensen is gedacht. Het is fijn dat je hier voor een gezonder alternatief kunt kiezen, zoals fruit of een belegd broodje. De limonade die hier wordt geschonken is suikervrij.

Tip: Zo rond lunchtijd kan het op een drukke dag soms even duren voordat je bestelling bereid is. Plan je bezoek en je lunch daarom slim in zodat je minder lang hoeft te wachten.

Veiligheid voorop!

Wat ik zelf ontzettend prettig vind aan deze speeltuin is dat het personeel echt een actieve rol speelt in het waarborgen van de veiligheid. Waar in andere indoor speeltuinen de regels vaker worden verbroken dan dat er aan gehouden wordt, houdt het personeel hier iedereen in de gaten. Niet om vervelend te zijn, maar om er voor te zorgen dat iedereen een fijne en veilige speelervaring heeft. Oudere kinderen worden bijvoorbeeld meteen gevraagd om uit het baby- en peuterdeel te gaan, en kinderen worden er op aangesproken als zij op de glijbanen zelf naar boven klimmen. Het geeft mij een fijn gevoel dat je als ouder samen met het personeel op je kroost let. Ook is het dragen van sokken altijd verplicht. Dus ook bij warm weer! Ben je een keer je sokken vergeten, dan geen nood, want je kunt bij de balie (tegen betaling) sokken krijgen.

Praktische informatie

Openingstijden

Monkey Town Groningen is zeven dagen per week geopend, en wel van 10 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds. Op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en 1e Kerstdag is deze vestiging gesloten. Op overige feestdagen sluit de speeltuin een uurtje eerder (om 17:00 uur). Wanneer het boven de 25 graden Celcius is doe je er goed aan om van te voren even te bellen wat de openingstijden zijn. De speeltuin kan er dan uit veiligheidsoverwegingen voor kiezen om eerder te sluiten of gesloten te blijven.

Entreeprijzen

  • Kinderen ouder dan 1 jaar betalen €7.95 entree.
  • Er is ook een  speciaal peutertarief: Kinderen van 1 t/m 4 jaar mogen op doordeweekse dagen tot 11:30 voor €4.95 naar binnen. Oudere kinderen zijn dan natuurlijk ook welkom, maar zij betalen dan wel het reguliere entreetarief. Tijdens vakanties en feestdagen vervalt het peutertarief.
  • Kinderen mogen alleen onder begeleiding (vanaf 18 jaar) komen spelen. Daarom mogen alle begeleiders gratis naar binnen!

Adresgegevens

Monkey Town Groningen is onderdeel van woonforum Vesta, en het adres is Peizerweg 74, 9727 AK Groningen. Het woonforum ligt op ongeveer vijf minuten van de A7 en A28, dus je rijdt het snel aan. Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van de woonboulevard. Kom je liever met het openbaar vervoer, dan kies je uit één van de vele buslijnen die bij halte Paterswoldeweg stoppen. Buslijnen 3 en 4 zijn in het bijzonder aan te raden. Deze lijnen rijden zeer frequent en je staat binnen tien minuten op Groningen CS.

Voor welke leeftijd?

Op de website van Monkey Town Groningen staat dat de attracties zijn gericht op kinderen tot 12 jaar. Zelf denk ik dat kinderen tot een jaar of 8 zich hier prima vermaken, maar dat de toestellen minder uitdagend zijn voor wat oudere kinderen. Maar juist ook de kinderen jonger dan vier zullen hier heerlijk gevarieerd kunnen spelen, en dat is wel echt een plus!

Eindoordeel

Monkey Town Groningen heeft ons positief verrast en krijgt een welverdiende 7 als cijfer. Ik vond het erg fijn dat de medewerkers (samen met mij als ouder) oog hebben voor de veiligheid van de kinderen. Het is een ruim opgezette, goed onderhouden en schone speeltuin waar kinderen zich prima een paar uur kunnen vermaken. Wij zullen vanaf nu vaker een klein stukje verder rijden om hier te gaan spelen in plaats van naar de speeltuin hier vlakbij te gaan. En dat zegt voor ons wel genoeg ;-).

Foto’s © Jolien