Een weekendje naar vakantiepark Landal Sluftervallei op Texel

In september zijn wij een weekend naar Landal Sluftervallei op Texel geweest met 6 volwassenen en 3 kinderen. Vorig jaar zijn we hier ook geweest met mijn schoonfamilie, dit was zo goed bevallen dat we er dit jaar weer heen geweest zijn. Ik vertel je in dit artikel meer over dit vakantiepark en de uitjes die we gedaan hebben.

Op naar vakantiepark Landal Sluftervallei op Texel

Zoals vrijwel iedereen wel weet, bereik je Texel vanaf het vaste land per boot. Het is aan te raden om van te voren je tickets voor deze overtocht te boeken zodat je zonder al te veel gedoe zo de boot op kunt rijden.

Wanneer je op dinsdag, woensdag op donderdag vanaf Den Helder richting Texel gaat, kun je tot 30% korting krijgen op je e-ticket. Een ticket kost dan € 25,-* per personenauto. Op de andere dagen kost een kaartje € 37,-*. Je kunt met je kaartje ook weer terug richting het vaste land.

Klik hier om een ticket voor de boot te kopen.

Ons 10-persoonsbungalow op Landal Sluftervallei

Landal Sluftervallei heeft diverse accommodaties variërend vanaf 4 t/m 24 personen.

Wij verbleven ons weekend in een 10-persoonsbungalow van Landal Sluftervallei. Dit huis bestaat uit 5 slaapkamers, 3 badkamers, een zonnebank en zelfs een sauna. Ook zijn er 3 parkeerplekken. In de huiskamer heb je meerdere zithoeken en een gashaard. Vaak ben ik blij na een weekendje weg om in mijn eigen bed te mogen slapen, maar dit bed was nog beter als thuis, en zelfs al opgemaakt toen we aankwamen. In de keuken vind je een vaatwasser, ontzettend fijn! Verder vind je in de keuken een koffiezet apparaat en een Nespresso koffiemachine (fijn om te weten mocht je al inkopen gaan doen).

Dit huisje was gewoon top. We hebben ook echt het geluk gehad dat we nog heerlijk gebruik hebben kunnen maken van het terras, we hadden namelijk heerlijk weer!

Eet- en drinkfaciliteiten

Op het park kan je ook heerlijk eten in de brasserie, een broodje carpaccio, broodjes kroket en tot poffertjes van de kinderen, het was echt heerlijk! Voor de Brasserie zit een speeltuin, waar de kinderen kunnen spelen, springen op het luchtkussen, schommelen of op de kabelbaan, er is voor hen dus genoeg leuks te beleven. En natuurlijk kom je ook Bollo de Beer tegen wat het voor de kinderen nog veel leuker maakt.

Naast de brasserie vind je ook een afhaal- en snackshop, waar je patat kunt halen en pizza. Toch liever zelf koken? Je vindt hier ook een kleine supermarkt, en je kunt zelfs vooraf al boodschappen doen online via de webshop, dan staan de boodschappen gekoeld klaar wanneer u aankomt.

Tip: Je kunt bij de supermarkt een gourmetstel bestellen, welke je dan samen met het vlees, sausjes, toetjes, groente, brood, noem maar op, kunt ophalen op de dag dat je wilt gourmetten. Wat was dit lekker!

Zwemmogelijkheden

Op Landal Sluftervallei kun je zwemmen in het overdekte zwembad. Het zwembad is groot genoeg om je er een paar uurtjes te kunnen vermaken. Maar ook de bowlingbaan is zeker een aanrader!

En op Texel kun je natuurlijk ook richting het strand. Vanaf het park liep je hier zo door de duinen in ongeveer een kwartiertje naartoe. Ook met de auto is het strand prima bereikbaar, er zijn genoeg parkeerplekken te vinden en het is nog geen 5 minuten rijden vanaf het bungalowpark.

Verder is de bowlingbaan op Landal Sluftervallei nog  zeker een aanrader! Het park vinden wij dus echt perfect en kunnen wij zeker aanraden.

Wat te doen in de omgeving?

Ecomare

Waar denk je aan als je naar Texel gaat? Natuurlijk aan Ecomare. Dit blijft gewoon een leuk uitje. Je kunt hier zeehonden, bruinvissen, vogels, vissen en andere zeedieren bekijken. Je kunt hier echt uren rondstruinen.

Maar het interessantste waren toch echt de zeehondjes, en het waren er veel! In de maanden na de zoogtijd worden er regelmatig verzwakte zeehonden op het strand gevonden. De dierverzorgers zorgen ervoor dat het dier weer op kracht komt. Als een jonge gewone zeehond zelfstandig eet en zwaar genoeg is, wordt hij weer uitgezet in de Waddenzee.

Op de website vind je ook een rooster wanneer ze wie gaan voeren, dit is ontzettend leuk om bij te zijn. Ondertussen vertellen ze wat over de dieren en je kunt achteraf ook vragen stellen.

Klik hier voor meer informatie.

Den Burg

Even iets heel anders dan de zeehonden. Lekker zitten op een terrasje en leuke winkeltjes afgaan doe je in Den Burg. We vonden er ook een kerk, hier zijn we even naar binnen geweest, dit is iets wat mijn dochter mooi blijft vinden, en konden zelfs voor 1 euro naar boven klimmen. Dit was zeker de moeite waard. Je ziet de kerk van binnen, en het uitzicht bovenin is super! Je kunt je hier prima heel wat uurtjes vermaken.

Paardrijden

Mijn jongste dochter is echt gek op paarden en daarom hadden we al gekeken of het mogelijk was dit weekend ook op een paard te rijden. We gingen naar manege Elzenhof (er zitten 2 maneges naast elkaar). Beide meiden wilde op een pony, dus we kregen 2 pony’s mee en een uitleg over de route. We mochten een half uurtje zelf een pony meenemen, voor € 17,-. Wat vonden de kinderen dit leuk! We gingen een stuk door een bos heen, wat ook nog eens een mooie route was, top uitje dus! We hebben hier geen spijt van gehad.

Klik hier voor meer informatie.

Overige uitjes

Naast deze uitjes waren we alleen maar op het strand te vinden, dichtbij het landal park, maar ook natuurlijk bij de vuurtoren. Er valt hier nog veel meer te beleven, dus wie weet gaan we nog wel een keer terug!

Dit vonden wij van Landal Sluftervallei

Mijn kinderen geven dit weekend een dikke 10. Ze kunnen niet één ding noemen wat ze het allerleukste vonden. Het was een erg gevarieerd weekend waarin we veel gedaan hebben maar ook de tijd hadden om heerlijk schelpjes te gaan zoeken. Ik moet wel zeggen dat doordat het weer meezat we veel buiten hebben kunnen doen.

Klik hier voor de website van Landal Sluftervallei voor meer informatie en om te boeken.

Wil je graag nog meer lezen over leuke uitjes op Texel? Lees dan ook de artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle

* Genoemde prijzen in dit artikel zijn o.b.v. de gegevens in 2019 en onder voorbehoud van wijzigingen.