Eerste keer skiën in SnowWorld

Sinds mijn dochter op televisie het skiën bij de Olympische Winterspelen zag, wilde ze nog maar één ding: zelf skiën leren. En daar hoef je niet helemaal voor naar de bergen en lang in de auto! Ik boekte voor haar een proefles bij SnowWorld Landgraaf. Tijdens deze proefles kunnen ze kennis maken met skiën. Mijn dochter vond het zo leuk dat we nu zelfs een skivakantie geboekt hebben!

Eerste keer skiën op een indoor skipiste

Wij kozen ervoor om een proefles te boeken in SnowWorld Landgraaf. Als je bij SnowWorld Landgraaf binnen stapt, waan je je in de Alpen. De skibaan is de langste piste van Nederland (ongeveer 370 meter) mét stoeltjeslift. Ook is er een Oostenrijkse stube. De proefles kun je eenvoudig boeken via de website van SnowWorld.

Voorbereiding

Een half uurtje voor de aanvang van de  proefles meld je je aan bij de skischool. Bij de skischool krijg je de nametag van je kind en ook vouchers voor het skimateriaal. De huur van skischoenen, ski’s en een helm zijn bij de prijs inbegrepen. Dat half uurtje voorbereiding heb je ook echt wel nodig, om even te checken of alle materiaal wel goed zit en aan je kind uit te leggen wat de bedoeling is.

De proefles

Nadat alle materiaal goed zat, was het tijd om naar de les te gaan. Een enthousiaste skileraar begroette mijn dochter en vertelde haar hoe ze goed haar ski’s moest dragen. Bij de proefles waren in totaal drie kinderen aanwezig. Wij, als begeleiding, hadden geen skikleren aan, dus wij bleven achter bij de poortjes.

Natuurlijk is het hartstikke leuk om je kind te kunnen zien tijdens de proefles. Dus wij gingen achter het glas zitten in de Oostenrijkse stübe met een warme chocolademelk. Zo hadden we goed zicht op de les.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was over de tijdsduur van de les; want wat kan je nu in een uurtje leren? Maar er werd echt veel geoefend! Hoe beweeg je je nu op ski’s voort? En hoe loop je ermee? En uiteraard bleven ze tijdens de proefles op het kleinste heuveltje van het skidorp, mijn dochter ging er toch vanaf! Het belangrijkste was dat ze er duidelijk veel plezier in had!

Wat neem je van huis mee voor indoor skiën?

Wat moet je nu meenemen voor een proefles skiën? Het is koud in de indoor skihal; het vriest er! Dus kleed je kind warm en waterdicht aan. Hierbij kunnen handschoenen natuurlijk ook niet ontbreken. Wij namen zelf ook skisokken mee, want daardoor zitten de skischoenen nu eenmaal lekkerder. Verder deden wij een muts onder de helm, om warm te blijven.

Echte sneeuw bij SnowWorld

SnowWorld heeft diverse vestigingen in Nederland, namelijk in Landgraaf, Zoetermeer, Amsterdam en Terneuzen. Het voordeel van SnowWorld vind ik dat het echt een indoor skibaan is mét echte sneeuw en kou. Je hebt in Nederland namelijk ook andere banen om te leren skiën, maar daar ontbreekt de sneeuw. Naast de proeflessen biedt SnowWorld ook ouder-kind-lessen aan en cursussen.

SnowWorld Landgraaf, meer dan enkel skiën

Bij SnowWorld Landgraaf kan je meer doen dan alleen skiën. Zo is er naast het gebouw een leuke speeltuin voor kinderen. Ook is er een klimpark en kun je op een Alpine Coaster van de berg af racen. Als afsluiter van de proefles maakten wij ook nog een ritje op deze rodelbaan.

Ook ligt naast het klimpark de langste trap van Nederland. De trap is 248 meter lang en heeft maar liefst 508 treden. Het is dus zeker leuk om de proefles met een andere activiteit te combineren.

Tot slot

Een proefles is een aanrader. Mijn dochter vond het geweldig. In een uurtje krijgen kinderen de eerste beginselen van het skiën mee. Positief vind ik ook dat er goed wordt gekeken naar de leeftijden van kinderen, zo zijn de verschillen in een klasje niet te groot. Bovendien vond ik het ontzettend leuk hoe de skileraar met de kinderen omging. Voor ons smaakte deze proefles naar meer en voor volgend jaar hebben wij een skivakantie geboekt!

Mocht je er een weekendje weg van willen maken, dan kun je een proefles ook combineren met een bezoek aan Mondo Verde. Mondo Verde ligt zo ongeveer naast SnowWorld Landgraaf. GaiaZoo ligt ook om de hoek.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte