De eerste vakantie met de kinderen

Als nieuwe ouder is het een erg spannende stap om voor het eerst met de kinderen op vakantie te gaan. Het kan stress opleveren en zorgen dat je het één en ander vergeet. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je graag! Van kinderkleding tot speelgoed en van voorleesboekjes tot luiers. In dit artikel zullen we vertellen wat je allemaal mee moet nemen op reis!

De basics

Voor zowel jezelf als voor je kind is het belangrijk om de basics niet te vergeten. Denk hierbij aan jullie paspoort of identiteitsbewijs en een verzekeringspas. Daarnaast is het belangrijk om de standaard verzorgingsproducten mee te nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ten alle tijden natte doekjes in je tas of koffer hebt zitten! Denk verder aan voldoende luiers, zwemluiers, zonnebrandcrème, tandenborstels en tandpasta. Daarnaast is het altijd handig om een klein EHBO-setje mee te nemen op vakantie. Zo heb jij altijd insectenspray, pleisters en een pincet op zak. 

Kleding

Pak kleding in op basis van het weer op je bestemming en het aantal dagen dat je er bent. Het is natuurlijk handig om van alle kledingstukken wat extra mee te nemen. Vergeet de zwemkleding niet in te pakken en zorg ervoor dat je ook kleding meeneemt dat vies mag worden. Het is natuurlijk altijd heel schattig om je kind in leuke kleren te steken, zoals de kleding van het merk Street Called Madison. Neem dus ook wat leuke shirts, jurkjes, jasjes, broekjes en blousjes mee. 

Bedtijd

Na een lange dag vakantie vieren is de kans groot dat jouw kleintje toe is aan een dutje. Vergeet dus niet meerdere spenen, wat voorleesboekjes en de lievelingsknuffel van je zoontje of dochter mee te nemen. Op deze manier wordt slapen in een nieuwe omgeving een stukje makkelijker gemaakt. Is jouw kindje geen fan van het donker? Neem dan ook een nachtlampje mee! 

Eet smakelijk!

Terwijl jij geniet van een overheerlijke paella of Griekse salade, is het belangrijk dat je de drinkfles van je kindje meeneemt. Vergeet ook het slabbetje niet. Neem wat snacks mee van huis, maar probeer wel zo effectief mogelijk in te pakken. Knijpfruit of koekjes zijn natuurlijk ook te koop in het buitenland. 

Met bovenstaande tips zul jij goed voorbereid kunnen vertrekken. Zo’n eerste vakantie met het hele gezin is erg spannend, maar vooral ook erg leuk! Het overgrote deel van de spullen die je meeneemt op vakantie zijn in ieder land te koop. Het is dus geen probleem als je iets vergeet! Probeer dus niet te stressen en focus je op de vakantie die op jullie wacht!

Foto © Shutterstock