Menu
Attractieparken / Noord-Brabant

Nieuw in de Efteling: de Wereld van Sindbad

De Efteling is het nieuwe jaar (2022) goed begonnen met de opening van een nieuw themagebied: de Wereld van Sindbad. Dit themagebied vind je in het Reizenrijk met bekende attracties zoals Carnaval Festival en de Pagode. In de Wereld van Sindbad vind je twee nieuwe attracties en een bestaande: Vogel Rok. Nieuw zijn de waterspeeltuin Archipel en de vernieuwde bootjesmolen Sirocco (voorheen Monsieur Cannibale).  

Sirocco

Deze attractie is gebaseerd op de verhalen van 1001 Nacht rond de personage Sindbad de Zeeman. In Sirocco beleven we één van de zeven zeereizen die hij maakte.

In de attractie Sirocco stap je als een ware zeeman of -vrouw in een bootje om samen met Sindbad op zeereis te gaan. Tijdens de reis kom je in een tropische storm terecht, uitgebeeld met muziek, licht en effecten. De bootjes gaan steeds harder draaien, totdat de storm weer gaat liggen.

Archipel

De waterspeeltuin Archipel vervangt het Avonturen Doolhof. In Archipel vinden kinderen allerlei uitdagende speelelementen, gericht op klimmen en klauteren. Het water is ongeveer zo’n 25 cm – 30 cm diep.

Ideaal voor de warme zomerdagen om even verkoeling te zoeken. Neem wel een extra setje kleding en een handdoek mee! In de koudere maanden staat de speeltuin droog maar valt er nog genoeg te zien en te klauteren.

Lees ook onze andere artikelen over de Efteling:

Kopfoto © @roelvantilborg

About Author

Dierentuinen-, pretparken- en musealiefhebster, die haar gezin maar al te graag hierbij betrekt

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.