Efteling – Duik in wereld van sprookjes & fantasie met betoverende attracties

Last updated:

Als er één plek is in Nederland waar kinderen een onvergetelijke dag kunnen beleven, dan is het wel in de Efteling! Al decennia lang is dit pretpark een populaire bestemming voor families die op zoek zijn naar een betoverende dag vol avontuur. In dit artikel nemen wij jou mee op een reis door de Efteling waarbij we alle hoogtepunten van het park bespreken.

De Efteling, een magische wereld vol avontuur voor het hele gezin

In 1951 opende de Efteling voor het eerst zijn deuren voor publiek. Allereerst als zijnde een natuurpark, maar een jaar later ook het bekende Sprookjesbos. Destijds was dit nog een klein park met slechts enkele attracties. Maar in de loop van de tijd groeide de Efteling uit tot één van de grootste én meest geliefde pretparken van Europa!

Inmiddels wordt de Efteling jaarlijks door meer dan 5 miljoen mensen bezocht en is daarmee ook één van de populairste toeristische attracties in Nederland.

Attracties voor jong en oud

Een groot voordeel aan de Efteling is het diverse aanbod wat zij hebben aan attracties. Zowel de allerkleinsten als de oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Voor de jongere kinderen zijn er de sprookjesachtige attracties zoals het Sprookjesbos en Carnaval Festival (Tatatatatadaaaaaa). Voor de grote grotere kinderen zijn er o.a. attracties zoals de achtbanen de Python, de Baron 1898 en de Vogel Rok, een achtbaan in het donker.

Maar ook voor het hele gezin zijn er leuke attracties zoals Symbolica, waarbij je wordt meegenomen in de magische reis door een fantasiewereld en de Droomvlucht. Kortom, er is voor elk wat wils in de Efteling.

De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe attracties geopend. Lees daarvoor de volgende artikelen waarin we daar dieper op in gaan:

Shows & Entertainment

Naast de attracties, biedt de Efteling ook een divers aanbod aan shows en entertainment:

  • Tijdens de Ravelijn-show strijden ridders te paard tegen een boze toveraar;
  • De Aquanura-show, waarin fonteinen, licht én muziek samen een betoverende show vormen;
  • Ook zijn er in het park nog diverse voorstellingen te bewonderen zoals Jokie & Jet en de Sprookjesbos. En wie weet kom je Pardoes en Pardijn wel tegen!
  • In het theater van de Efteling kun je genieten van de show CARO.

Winter Efteling

De Winter Efteling is een sfeervolle en magische periode in het park. Van half november tot en met januari is het park omgetoverd tot een winterwonderland met twinkelende lichtjes, besneeuwde bomen en gezellige vuurkorven.

Tijdens de Winter Efteling zijn er ook speciale winterse attracties, zoals de schaatsbaan en de langlaufbaan. Ook kun je genieten van winterse lekkernijen, zoals warme chocolademelk en glühwein.

Een bezoek aan de Winter Efteling is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betoverende winterse ervaring.

Eten & drinken in de Efteling

Een dagje Efteling is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Je kunt dit uiteraard zelf meenemen, maar ook in het park is er volop keuze.

Zo zijn er diverse restaurants en eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een lekkere lunch, snack en zelfs voor een uitgebreid diner. Onze favoriet is ’t Poffertje restaurant.

Ook heeft het park diverse luxe restaurants, waaronder het bekroonde restaurant Het Eethuys, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een uitstekende service. Ook de specialiteiten van de Efteling zoals de Pardoes Pannenkoek, de Roodkapje IJscoupe en de Fata Morgana Shake zijn zeker het proberen waard.

Overnachten bij de Efteling

Heb je niet genoeg aan één dagje Efteling? Overweeg dan eens een verblijf in één van de sprookjesachtige accommodaties van het park. Zo kun je overnachten in een van de themahotels zoals het Efteling Hotel of het Loonsche Land Hotel, waar je wordt ondergedompeld in een wereld vol fantasie en magie. Maar ook de vakantieparken Bosrijk en het Loonsche Land bieden.

Lees meer in ons artikel over de mogelijkheden om te overnachten bij de Efteling.

Handig om te weten

Of je nu met je gezin op zoek bent naar een dag vol avontuur en plezier of juist met vrienden of familie op zoek bent naar een gezellig dagje uit; een bezoek aan de Efteling is altijd een goed idee!

Desondanks kan het handig zijn om goed voorbereid op pad te gaan. Zeker wanneer je naar de Efteling gaat met een baby, dreumes of peuter. Wij hebben daarover een artikel geschreven met daarin een aantal tips zoals waar de kolf- en rustruimen zijn te vinden, waar je voeding kunt opwarmen, de mogelijkheden voor een babyswitch maar ook rustige plekken waar je kleintje een dutje kan doen wanneer nodig.

Foto’s © Opwegmetmama.nl