Een eigen vakantiewoning

Een droom voor veel mensen: een eigen vakantiehuis op je favoriete vakantiebestemming. Een grote villa is echter niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er goedkopere opties om toch te kunnen genieten van je eigen vakantiewoning! Ik laat je graag één van deze opties zien. 

Het uitkiezen van je eigen vakantiewoning

Afhankelijk van je portemonnee kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Wellicht heb jij net zoals ik wel eens zitten rondneuzen naar de kosten van een eigen vakantiewoning. Laatst zag ik via de website van de Sprookjescamping dat zij ook particuliere accommodaties hadden waarbij je dus een accommodatie huurt van mensen zelf i.p.v. de camping. Dat vond ik nou interessant!

De interesse om eens te kijken naar een stacaravan was geboren. Wat mij vooral opviel is dat een stacaravan kopen helemaal nog niet eens zo heel absurd duur is. Op de website van de Bergjes kun je bijvoorbeeld al een stacaravan kopen tussen de € 4.950,- en € 99.950,-. Hierbij kun je kiezen voor een tweedehandse maar je kunt er ook een op maat laten maken. Je kunt je stacaravan dus helemaal naar jouw eigen smaak inrichten. Er komt regelmatig een nieuwe stacaravan te koop dus het loont zeker om eens vaker op de website te kijken.

Ook leuk om te weten: De Bergjes zijn de grootste aanbieder van Europa wat betreft de verkoop dat stacaravans. 😉

Het laten plaatsen van je vakantiewoning

Heb je eenmaal een vakantiewoning uitgezocht, dan kom je bij de volgende stap aan: waar laat je je vakantiewoning plaatsen? Kies je voor Nederland zodat je regelmatig lekker naar je vakantiewoning toe kunt gaan? Of kies je liever voor een locatie elders (in Europa)? Zit je liever in de omgeving van het strand? Of heb je de voorkeur voor een bosrijke omgeving? En kies je voor een vakantiewoning zonder staanplaats of vind je het prettiger als deze al op een locatie staat? Allemaal keuzes om over na te denken én om je goed over te laten adviseren.

Wanneer je kiest voor een locatie waar je een aantal jaar kunt staan, dan kan het ook interessant zijn om de vakantiewoning te verhuren aan derden. Laat je wel altijd goed inlichten over de wet- en regelgeving hieromtrent.

Leuke camping in Nederland met jaarplaatsen

Om je een indruk te geven van leuke campings in Nederland waar je een stacaravan kunt laten plaatsen, heb ik een klein overzicht voor je gemaakt:

Molecaten Park Bosbad Hoeven (Hoeven, Noord-Brabant)

Op deze camping zullen je kinderen zich niet snel vervelen. Naast leuke speeltuinen beschikt deze camping namelijk ook over een te gek waterspeelpark én binnenspeeltuin.

Molecaten Park de Leemkule (Hattem, Geldderland)

Deze camping staat al een poosje op mijn lijstje om een keer te bezoeken. Het ziet er hier zo fijn en kindvriendelijk uit dat ik denk dat deze camping zeker voor gezinnen met jonge kinderen de moeite waard is om te bezoeken!

De Sprookjescamping (Rheeze, Overijssel)

Eén van onze favoriete kindercampings is de Sprookjescamping in Rheeze. Hier heb ik al eens een uitgebreid artikel aan gewijd maar het loont echt de moeite om hier even naar te kijken. Deze camping biedt naast gewone staanplaatsen en accommodatieverhuur ook particuliere jaarplaatsen aan.

Lees hier het artikel over de Sprookjescamping: Een betoverende vakantie op de Sprookjescamping

Vakantiepark de Kleine Belties (Hardenberg, Overijssel)

Nog een kindercamping met een goede naam is de Kleine Belties. Zij hebben o.a. een binnen- én (verwarmd) buitenzwembad, een binnenspeeltuin en een open lucht theater!

Camping de Krim (Texel, Waddeneilanden)

Een echt vakantiegevoel in eigen land krijg je op de Waddeneilanden. Ook deze camping is er eentje die nog op ons lijstje staat om te bezoeken. Camping de Krim is een luxe 5 sterren familiecamping op het Waddeneiland Texel. Het onderstaande filmpje zegt naar mijn inziens dan ook genoeg!

Hebben jullie wel eens nagedacht over een eigen vakantiewoning? Wij zijn nieuwsgierig naar jullie dromen hierover!

Foto’s © Shutterstock