Menu
Actieve uitjes / Noord-Brabant

Epic Escape Waalwijk – Escape room “Illusion”

In Waalwijk is recent de nieuwste escape room van Nederland geopend: “Illusion.” Escape rooms zijn bij uitstek geschikt als avondje uit zonder kleine kinderen en dus heerlijk voor papa’s en mama’s om even te ontspannen. Naast dat dit een ideaal uitje is voor een groep volwassen, is het natuurlijk ook leuk voor gezinnen die al oudere kinderen hebben, vanaf een jaar of 14. Ideaal om je puberzoon of dochter even mentaal uit te dagen tijdens de vakantie of het weekend.

Wat is een escape room?

Voor de lezers die wat minder bekend zijn met het concept escape room volgt hier een korte uitleg:

Het is de bedoeling dat je bij een escape room als groep binnen de gestelde tijd ontsnapt uit een kamer door verschillende soorten puzzels op te lossen. Daarnaast heb je ook escape rooms die je door het oplossen van raadsels en puzzels een moord laten oplossen of leiden tot de uitkomst van een verhaal, ook dit werkt met een vooraf gestelde tijd.

Bij puzzels moet je denken aan gevarieerde dingen, zoals het zoeken van voorwerpen in een ruimte om iets te openen. Bijvoorbeeld het zoeken van een sleutel of een code voor een codeslot. Soms moet je een weer een puzzel oplossen om de code te vinden.

Ik heb ooit een escape room gedaan waarbij je plaatjes had van landen en plaatjes van vlaggen van landen. Je zocht de land en de vlag bij elkaar en legde die op volgorde in een bak, maar sommige landen ontbrak de vlag en stond er in de bak een teken. Naast deze bak stond een bord met allerlei tekens met daarin cijfer. Je moest dan zoeken welke tekens in de bak zichtbaar bleven en welk cijfer daar dan weer bij hoort. Met die cijfers opende je dan een cijferslot van een kluisje. In dat kluisje lag een sleutel voor het openen van de volgende kamer.

Simpel gezegd door de puzzels op te lossen kom je steeds verder in het verhaal of de puzzel. Met de oplossing open je deuren of voorwerpen, waardoor je weer een nieuwe puzzel kunt oplossen. Bij een aantal escape rooms werken ze ook met hints, op het moment dat je langere tijd vast zit bij een puzzel.

Wat maakt escape room “Illusion” van Epic Escape Waalwijk zo bijzonder?

Wij hadden ons laten vertellen dat de makers van escape room “Illusion” van Epic Escape Waalwijk bijzonder veel aandacht hadden besteed aan het verhaal en uitstraling van de escaperoom, wat maakte dat de nieuwsgierigheid wel enigszins geprikkeld werd vooraf.

Het verhaal

Het verhaal van “Illusion” speelt zich af rondom de werkkamer van een illusionist; Marcus Furore. Er is een ernstig ongeluk gebeurt tijdens een van zijn voorstellingen en enkele dorpsgenoten, waaronder de plaatselijke dominee eisen wraak. Marcus verdwijnt en de vraag is wat er zich na die fatale avond nu daadwerkelijk heeft afgespeeld in die werkkamer.

Oog voor details en kwaliteit

Ik mag natuurlijk geen spoilers weggeven, maar de makers van Epic Escape in Waalwijk hebben veel oog voor details en kwaliteit. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal van Marcus door beelden en geluiden en puzzels die in het thema passen. Je hebt ook echt daadwerkelijk het gevoel dat je in een échte werkkamer van een illusionist bent en geloof mij dat is meer aankleding dan een paar googelstokken. Als je je afvraagt waarom die aankleding zo bijzonder is, er zijn escape rooms waar je letterlijk in een vierkant hok staat met sleutels, sloten en her en der een ladekast waar je opdrachten uit haalt om sleutels vrij te spelen.

Het verhaal wordt tot leven gebracht

Daarnaast maken ze gebruik van allerlei beeld- en geluidstechnieken om de puzzels en het verhaal tot leven te brengen. Deze technieken kom je tegen in attracties van o.a. de Efteling en Disneyland. Als deze escape room verplaatst zou worden naar de Efteling, om daar als nieuwe attractie geïntroduceerd te worden, dan zou daar volgens mij niemand van opkijken.

Goed om te weten

  • Elke escape room hanteert een maximale groepsgrootte. Bij Epic Escape is dit 6 personen.
  • Je mag geen mobiele apparatuur mee nemen in de kamer zelf.
  • Bij Epic Escape raden ze zelf een minimum leeftijd van 16 jaar aan. Er moet dan wel een volwassen begeleider bij aanwezig zijn.
  • Ben je zwanger of is er sprake van een fysieke beperking? Neem dan even contact op met de escape room om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Die zijn er namelijk wel, maar dit willen zij graag in overleg afstemmen.
  • Adres: Sluisweg 2J, 5145 PE Waalwijk
  • Website: www.epicescape.nl

Er zijn in Nederland ook diverse escape rooms voor jongere kinderen. Binnenkort zullen wij een aantal hiervan uitlichten op Opwegmetmama.nl.

Foto’s © Epic Escape Waalwijk

About Author

Dierentuinen-, pretparken- en musealiefhebster, die haar gezin maar al te graag hierbij betrekt

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.