Eten en spelen bij Alpenspeeltuin SnowWorld in Zoetermeer

Vrijwel iedereen kent SnowWorld Zoetermeer van de indoor skipiste. Maar wist je dat er ook een leuke gratis buitenspeeltuin genaamd de Alpenspeeltuin bij SnowWorld zit met een ruim terras? Toen wij in Zoetermeer waren zijn wij hier wezen lunchen en hebben de kinderen fijn in deze speeltuin kunnen spelen.

De Alpenspeeltuin SnowWorld Zoetermeer

De Alpenspeeltuin behorende bij SnowWorld in Zoetermeer is een leuke en ruim opgezette speeltuin. De ondergrond is zand. Omdat het lekker weer was inclusief een aangename temperatuur, mochten onze jongens lekker op hun blote voeten van ons spelen net zoals vele andere kinderen.

Aan het begin van de speeltuin hangt een bord met de regels die gelden in de speeltuin. Een van de opvallendste hierop vond ik dat er slecht één ouder/verzorger per kind is toegestaan in de speeltuin. Omdat onze twee oudste oud genoeg zijn om zelf te kunnen spelen én we vanaf het terras een goed uitzicht op de speeltuin hadden, was dat voor ons gelukkig geen probleem.

De speeltuin bestaat uit een aantal speeltoestellen. Een gave hoge met een gedraaide glijbaan voor de grotere kinderen. Maar ook de kleinere kinderen worden hier zeker niet vergeten. Ook vind je andere soort speeltoestellen als schommels. een tunnel om doorheen te kruipen en wat balanceermogelijkheden.

En verder is heel de speeltuin van SnowWorld natuurlijk één hele grote zandbak dus neem gerust een emmertje en schepje mee wanneer je hier met je kind(eren) naartoe gaat!

Restaurant in Zoetermeer met speeltuin voor kinderen

Je kunt bij het bijbehorende restaurant van de Alpenspeeltuin terecht op het terras voor een drankje maar ook voor een lunch of diner. Wij kozen er voor om hier een lunch te nuttigen met onze kinderen.

De kaart is niet enorm uitgebreid maar er staat naar mijn mening wel voor een ieder iets op. De prijzen vind ik iets aan de hoge kant vergeleken met sommige andere restaurants, maar de kwaliteit was wel goed! Wij kozen zelf voor een broodje carpaccio en brood met kroketten en de kids hadden beide een kidsbox bestaande uit patat, appelmoes, mayonaise, ketchup en een snack. Drinken dien je los te bestellen.

Voordat je de speeltuin betreedt, zag ik ook nog een soort bar. Daar stond nu niemand achter maar ik verwacht dat dit een soort après skibar moet voorstellen?

Handig om te weten!

  • Het terras is verhard wat het prima geschikt maar voor een buggy of kinderwagen.
  • De ondergrond van de speeltuin is volledig van zand.
  • Adresgegevens: Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer
  • Parkeren kun je op de bijbehorende parkeerplaats en is gratis.
  • Er zijn parkeerplaatsen voor elektrische auto’s.

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de provincie Zuid-Holland? Lees dan ook onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela