Eten met Disney figuren in Disneyland Parijs

Afgelopen herfst bezochten we Disneyland Parijs met onze kinderen van twee en zes jaar. Ben je ook van plan om naar Disneyland te gaan? Denk er dan eens over na om het eten met de Disney figuren er bij te boeken. Het reserveren daarvan moet je ruim van te voren doen, omdat dit enorm populair is. Wij boekten een diner in het all-you-can-eat buffet van Plaza Gardens Restaurant en aten daar met Mickey Mousse, Minnie Mouse, Pluto, Donald Duck, Iejoor en Tijgertje. Niet alleen de kinderen werden er enthousiast van, maar ook de volwassenen!

Eten met Micky en Minnie Mousse in Disneyland Parijs

Tijdens onze vakantie in Disneyland Parijs verbleven we in Disney Davy Crockett Ranch. Dit vakantiepark ligt op vijf autominuten rijden van het park vandaan. Omdat we daar geen ontbijt of diner inbegrepen hadden, wilde we graag een avond dineren in het Disneyland park zelf. Er zijn veel verschillende restaurants in het park waar je lekker kunt eten. Het eten met Disney figuren sprak ons het allermeeste aan! Naast dat het een magische avond is, biedt het ook als voordeel dat je zeker weet dat je een leuke foto kunt maken met een Disney figuur zonder dat je er lang voor in de rij hebt hoeven te staan.

Voor het nuttigen van een maaltijd met disney figuren heb je enkele opties: een ontbijt, lunch of een diner. In het restaurant Plaza Gardens ontmoet je tijdens het eten Mickey en zijn vriendjes. Bij Auberge de Cendrillon nemen er prinsen en prinsessen plaats aan je tafel. Plaza Gardens en Auberge de Cendrillon zijn beide te boeken voor gasten van Disney hotels en voor gasten die buitenaf logeren. Houd er wel rekening mee dat het erg populair is! Je moet dus op tijd zijn met het boeken (vanaf 2 maanden voor je aankomstdatum, of 12 maanden voor gasten van Disney Hotels).

Tip: Wij noteerde 2 maanden voor aankomst in onze agenda dat we konden reserveren voor het eten met de disney figuren in Plaza Gardens, zodat we er op tijd bij zouden zijn!

Restaurant Plaza Gardens

Het restaurant bevindt zich naast het welbekende kasteel op de Mainstreet. Je boekt er één van de zittingen. Wanneer je aankomt bij het restaurant voor een diner, betaal je direct bij binnenkomst. Bij het diner zit 1 drankje inbegrepen, die je gelijk uit moet kiezen. Daarna word je naar je tafel gebracht. Het kan zijn dat je al enkele figuren rond ziet lopen! Wanneer je aan tafel zit worden je drankjes gebracht en kun je gaan beginnen aan het buffet. In het begin wisten we niet goed of we moesten blijven zitten omdat er al zoveel Disney figuren om ons heen liepen en we bang waren dat we ze zouden missen als we naar het buffet zouden lopen. Later bleek dat de figuren vaker langskomen aan de tafels en ze ook wel in de gaten hielden waar ze al wel en niet geweest waren. Wil je tijdens het eten nog wat drinken? Dan dien je dat direct af te rekenen.

Het all-you-can-eat buffet

Het buffet vind je in het midden van het restaurant en bestaat uit twee delen, waarop aan beide kanten hetzelfde wordt gepresenteerd. Er is genoeg keuze: soepen, kazen, salades, vlees, vis, groentes en snacks.


Ook heb je veel nagerechten waar je uit kunt kiezen. Het leuke is dat er ook verschillende producten in de vorm van Mickey Mousse zijn gemaakt, of in de stijl van het thema van het park zoals Halloween en kerst.


Wanneer je hebt gegeten mag je je bord laten staan en een nieuwe pakken van het buffet. Er lopen continue medewerkers rond om borden op te halen. Heb je speciale dieetwensen? Daar kan rekening mee gehouden worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Het restaurant waar wij hebben zitten met de Disney figuren, bevindt zich in het Disneyland park, aan het einde van de mainstreet. Wanneer je voor het kasteel staat, zie je het restaurant aan je rechterzijde.
  • Tijdstip: Afhankelijk van welke shift je hebt geboekt, dien je een kwartier van te voren aanwezig te zijn bij het restaurant. Op het moment dat je te laat bent, dan kan de reservering vervallen, omdat deze aan iemand anders wordt gegeven.
  • Kosten: Voor de actuele prijzen kun je het beste een kijkje nemen op de website.
  • Extra’s: Heb je een feestje te vieren? Je kunt een verjaardagstaart bestellen bij je boeking!

Zoek je nog meer inspiratie rondom Disneyland Parijs waarbij je het eten met de Disney figuren kunt combineren? Lees ook eens onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyree & Shutterstock