exotisch tuincentrum de evenaar met kinderen

De Eekhoorn Experience in Exotisch Tuincentrum De Evenaar

Last updated:

Ben je op zoek naar een budget-uitje in de omgeving van Breda? Dan is het leuk om eens lang Exotisch Tuincentrum De Evenaar te gaan in Etten-Leur (Noord-Brabant). Naast prachtige bloemen, planten, tuinartikelen en woonaccessoires die je in exotische sferen brengen, is het ook voor kinderen een leuk uitstapje! In de bamboetuin kun je namelijk samen op Eekhoorn Experience. Je betaalt geen parkeergeld en geen entree, maar het is wel een leuke speelse ontdekkingstocht om meer te leren over de eekhoorn. Voor slechts vijftig cent vul je een bakje met wat voer en mag je de beestjes zelf voeren. En eerlijk, dat is als ouder zijnde toch ook leuk om te doen?

Exotisch Tuincentrum De Evenaar

Het tuincentrum in Etten-Leur is een belevingswinkel die vanaf de snelweg al opvalt met de grote Boeddhabeelden en palmen. De exotische sferen zorgen ervoor dat je je echt even ergens anders waant. Binnen in het tuincentrum zie je al gelijk verblijven met daarin verschillende soorten vogels en een vijver met daarin grote vissen. Hier gingen we vlot doorheen, want we kwamen voor de eekhoorns! We vervolgde onze weg door het tuincentrum en kwamen bij de achterdeur, die ons bracht naar de bamboetuin.

Vogels de evenaar etten-leur
Vissen de evenaar

De bamboetuin met de Eekhoorn Experience

Wanneer je buiten komt in de bamboetuin trekt het grote bord met de plattegrond gelijk de aandacht. Nadat we een route uitgestippeld hadden begonnen we onze ontdekkingstocht. De bamboetuin is 10.000m² en je loopt door het bamboe over de paden, om langs de verblijven van de verschillende soorten eekhoorns te gaan. Overal in de tuin staan ‘wist je dat?’ borden, waardoor het voor zowel kinderen als volwassenen een educatief uitje is. Wist je bijvoorbeeld dat er maar één soort eekhoorn in Nederland voorkomt? Wij niet!

Eekhoorntjes voeren

Wat het uitstapje extra leuk maakt is dat je niet alleen naar de beestjes mag kijken, maar dat je ze ook mag voeren. In het begin was het een beetje spannend, omdat zeker de kleine eekhoorntjes heel snel waren en door de hele kooi ‘sprongen’, waardoor de kinderen er van schrokken. Maar toen we in de gaten kregen dat ze het heel lief aanpakte en er van gingen zitten knabbelen, werd het interessanter.

Voor maar € 0,50 vul je een bakje en kun je de verblijven langslopen. In het bakje zitten hazelnoten, gedroogde rozenbottels, maissnoepjes of zonnebloempitten. Niet alle eekhoorns vonden het interessant, maar wel genoeg zodat we drie keer een bakje gevuld hadden. Wat ons opviel, was dat het enorm rustig was, zelfs ondanks dat het meivakantie was tijdens ons bezoek. Dit zagen we al bij het parkeren, maar in de tuin van de Eekhoorn Experience liep maar één ander stel. Het is echt fijn dat je de tijd hebt om overal te kunnen kijken en dat je niet voor de hokken staat de dringen om de beestjes te kunnen voeren.

We hebben ongeveer een uur in de tuin gelopen van de Eekhoorn Experience en toen hadden de kinderen het wel weer gezien. De mama’s hadden nog wel even kunnen blijven, want we vonden het wel schattig!

Eekhoorn Experience, en leuk budget-uitje in Noord-Brabant!

  • Openingstijden: De bamboetuin met de verblijven van de eekhoorns zijn niet het hele jaar te bezoeken (van maart t/m oktober maar afhankelijk van de weersomstandigheden) en het tuincentrum is ook niet zeven dagen per week open. Bekijk de website voor de openingstijden.
  • Parkeren: Gratis voor de deur.
  • Kosten: De entree is gratis. Voer kost € 0,50 (neem hiervoor muntjes mee, want je kunt niet pinnen bij de voer automaten).
  • Toegang: Geen toegang voor honden.
  • Sanitair: Er is een toilet aanwezig.
  • De bamboetuin en Eekhoorn Experience zijn rookvrij.

Op zoek naar nog meer leuke low-budget uitjes? Lees dan ook onze volgende artikelen:

© Foto’s Opwegmetmama.nl – Nyree