Huur een ezel of pony voor een leuke twist tijdens je wandeling

Gaan jullie graag wandelen met de kinderen, maar wil je ook wel eens iets anders? De kinderen van bijna twee en vier jaar, waren dolenthousiast toen ik aankondigde dat we een keer met een ezeltje konden gaan wandelen en twee weken later met een pony.

Een ezel of pony huren voor een wandeltocht

Ezeltocht

Onze ezel genaamd Joepie hebben we gehuurd bij de Ezel Farm in Oisterwijk (N.-Br.) . Op de afgesproken tijd stond hij opgezadeld aan het hek voor het woonhuis van de boerderij. Betaling verloopt via een tikkie. Na een korte instructie op afstand zijn we zelfstandig een ronde gaan lopen door natuurgebied “de Kampina.”

Er zijn verschillende routes beschikbaar, maar wij hebben een korte route meegekregen die ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt. We konden namelijk niet inschatten hoelang de kinderen het wandelen met een ezel leuk zouden vinden en mochten ze om wat voor reden dan ook zelf moet lopen, dan kan de afstand maar beter niet té lang zijn.

Op de website raden ze af om kinderen onder de 4 jaar op een ezel te laten rijden, maar we mochten het wel even proberen als we dat wilden. Voor de zekerheid namen we dus ook onze draagzak mee, dan kon de jongste daarin mee hobbelen indien nodig.

Onze oudste was direct enthousiast en heeft meer dan de helft van de route op deze ezel gezeten. Op een gegeven moment wilde ze even zelf lopen en heeft ze samen met een van ons het touw vastgehouden, om Joepie als het ware uit te kunnen laten.

Nadat we meer dan de helft van de route hadden bewandeld hebben we onze jongste dochter van bijna 2 jaar op de ezel laten zitten. Nu is het wel zo dat ze groot is voor haar leeftijd en vrij sterk is. Omdat dit zadel goede houvast bood, bleef ze goed zitten en schoof ze er niet vanaf. Zij heeft dan ook de rest van de route op Joepie gereden met veel plezier.

Pony huren

Via Facebook kwam ik uit bij Farmcamp Breehees in Goirle. Zij bieden wandeltochten met pony’s aan. Je maakt een online reservering en betaald vooraf. Op de afgesproken tijd staat je pony al opgezadeld klaar en krijg je nog een instructie van een de medewerkers. Ze zijn hier erg gebrand op het welzijn van de kinderen en de dieren, iets wat we natuurlijk alleen maar toe kunnen juichen, en daarom is de instructie redelijk uitgebreid.

Gedurende de wandeltocht komen de medewerkers ons nog enkele malen met elektrische steppen tegemoet, om te kijken of alles goed gaat en te vragen of er nog plezier is.

Onze oudste dochter ging als eerste op de rug van “Dribbel” en mocht een cap uitzoeken. Onze pony “Dribbel” was een relaxt dier en leek alles wel prima te vinden. Ook hier besloten we halverwege te wisselen, omdat onze oudste dochter koude tenen kreeg. Het vroor die dag en dan is lang stil zitten niet bevorderlijk natuurlijk voor de koude ledematen.

Onze jongste dochter gleed hier echter wel van het zadel af. Dit zadel was niet te vergelijken met die van de ezel en het alleen vasthouden aan een soort handgreep aan het zadel, was nog te moeilijk voor haar. Na een paar korte stappen is zij weer terug gegaan in de draagzak en heeft haar zus even met Dribbel aan de hand gelopen samen met mama. Zodra de tenen weer warm waren is ze terug op de rug van Dribbel gegaan.

Bij terugkomst kregen we nog warme chocolademelk aangeboden, wat welkom was op deze koude dag.  

Ben je op zoek naar nog meer leuke activiteiten? Lees dan ook de volgende artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne