Er valt voor kinderen van alles te beleven in de Fabriek Woerden

Even geleden zijn wij naar de Fabriek in Woerden vertrokken. Op een industrieterrein kom je werkelijk een walhalla aan binnenactiviteiten tegen voor jong en oud. Naast een super leuke indoor speeltuin kun je hier namelijk ook nog glow in the dark golfen, gooien met verf (ja echt waar!), een Escape Room en een misdaaddiner. Na een zeer hartelijk ontvangst bij de centrale balie kon ons avontuur hier beginnen.

Fabriek Woerden

Er is heel veel te doen op deze plek in Woerden. Ik zal hieronder alle activiteiten beschrijven. Over de activiteiten die wij zelf gedaan hebben ga ik jullie uiteraard uitgebreider vertellen. Wij hebben hier een top-middag gehad!

De Pretfabriek

De Pretfabriek is een overzichtelijke indoor speeltuin voor kinderen van 1 t/m 11 jaar. Wij hebben hier een korte tijd doorgebracht. Mijn twee kinderen zijn 11, maar vonden het prima om in deze indoor speeltuin een kijkje te nemen en even op avontuur te gaan. Ondertussen kon ik mooi even een kijkje nemen.

De zitjes voor de ouders zijn overzichtelijk opgesteld. Je kunt de hele speeltuin bekijken. Heel leuk vond ik de spelletjestafel en de bibliotheekkast. De speeltuin is geregeld ingericht in een bepaald thema. Dit keer was het thema circus. Korte activiteiten kun je naast het spelen ondernemen. Wij waren net te laat voor het ballonfiguren maken. Binnen de thema’s worden extra activiteiten met de kinderen gedaan. Heel erg leuk!

Lees ook het artikel: ‘De Pretfabriek in Woerden, een zeer leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!

Golf in the dark

Ja, je leest het goed…..golf in het donker. Wij vonden het een spannend avontuur. Vooral omdat we niet goed wisten wat ons te wachten stond. Mijn kinderen zijn geen helden in het echte donker. Gelukkig was dit ook niet zo. Na het kijken van een korte instructiefilm kon ons avontuur in het donker beginnen.

Minigolf, 18 superleuke holes, alles net even anders! Het decor van deze 18 holes is werkelijk prachtig. Je kunt zien dat er vele uren werk in zit. Speciale effecten, bewegende aspecten en verschillende thema’s komen aan bod. Er waren een aantal simpele holes, maar ook holes die echt heel moeilijk waren. Er is een maximum aantal slagen. Dat voorkomt de frustratie dat een hole helemaal niet lukt.

De foto’s hieronder geven een indruk. Eigenlijk kon ik van iedere hole wel een foto maken! Dit is echt een aanrader om eens te gaan doen.

Het is geschikt voor vanaf 8 jaar en je bent ongeveer 100 minuten met de 18 holes bezig.

Gooien met verf

Onder begeleiding werden wij naar de eerste verdieping gebracht. Daar stond een vrolijke medewerker op ons te wachten. Ja, we gaan echt met verf gooien. Een beetje onwennig, wat kunnen we verwachten? Oude kleding, daar hadden we niet helemaal aan gedacht. Gelukkig kregen we een mooie witte verfoverall aan en bescherming om de schoenen. We zijn er klaar voor!

In het atelier is aan de muren en de vloer goed te zien dat er daadwerkelijk met verf gegooid gaat worden. Het is een kleurrijke boel. Alle mogelijkheden en technieken worden uitgebreid uitgelegd. Op een oefenpapier mogen wij dan ook de technieken proberen.

Je kan spetters maken met een kwast of een afwasborstel. Je kan de achtergrond kleuren met een blokkwast. Met een spons of een reliëfrol maak je figuren. Leuk is het, dat we technieken ook op de grond mogen uitproberen. Ideeën werden geboren en het werd tijd om voor het echt aan het werk te gaan.

De doeken kwamen tevoorschijn. Eerst nog een keuze maken hoe groot het doek moest worden. Je kan kiezen uit een vierkant doek, een wat groter doek in een rechthoek en een groot rechthoekig doek. Wij kozen voor de middelste. Nu was het geen oefenen meer en wat aarzelend gingen we aan de slag. Doordat je geoefend hebt op het oefendoek, weet je wel wat je kunt verwachten. Uiteindelijk gingen we aardig los!

Het resultaat is prachtig. De doeken blijven bij de Fabriek en moeten een week drogen. Na een week heb je de keus de doeken op te halen, maar opsturen is ook geen probleem.

Het gooien met verf is geschikt vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 90 minuten.

Gascape Escape Room

In dit verlaten tankstation kun je ervaren hoe het is om een echte inbreker te zijn. Samenwerken is van groot belang. Het verhaal speelt zich af op 31 december 1999. Veel mensen denken dat dit de laatste dag op aarde is. Iedereen slaat eten en drinken in. De eigenaar van het tankstation heeft zijn hele winkel leeg gehaald. Alleen een kluis is achter gebleven. Zo start het verhaal in deze escape room. Lukt het je om er binnen een uur vandoor te gaan met de buit? Succes!

De escape room is geschikt vanaf 15 jaar en duurt ongeveer een uur.

Misdaaddiner

In het restaurant staat een mooi gedekte tafel. Alle gasten nemen als personage plaats aan deze tafel. De avond begint ontspannen, maar al snel slaat de sfeer om. Er is een misdaad gepleegd! De dader zit natuurlijk bij je aan tafel. Deze misdadiger moet gevonden worden! Een spelleider helpt tijdens het diner het mysterie op te lossen. Gaat dit lukken?

Er is een variant om teambuilding te bevorderen, het gezamenlijke spel. Om het competitie-element groter te maken is er ook een individuele versie.

Dit diner is geschikt vanaf 15 jaar en duurt ongeveer 150 minuten.

Praktische informatie

Openingstijden

De openingstijden van de Fabriek zijn de volgende:

1 juni t/m 30 september

 • Dagelijks van 09.30 – 18.30 uur
 • Op vrijdag open tot 22.00 uur

1 oktober t/m 31 mei 

 • Maandag t/m donderdag van 09.30 – 18.30 uur
 • Op vrijdag open tot 22.00 uur
 • Op zaterdag en zondag open tot 20.00 uur

Tarieven

Voor de verschillende activiteiten gelden verschillende tarieven. Op de site kun je hier meer informatie vinden en reserveren is voor de meeste activiteiten noodzakelijk. Er is ook de mogelijkheid een ruimte te huren voor vergaderingen. Mocht je hier meer informatie over willen, neem een kijkje op de site. Hier vind je meer informatie. Bij het combineren van activiteiten krijg je een leuke korting.

De Pretfabriek

 • € 7,75 per kind
 • € 3,50 voor begeleiders (18+) inclusief een muntje voor koffie/thee

Tijdens peuterochtenden gelden er speciale tarieven.

Golf in the dark

 • € 9,00 per persoon

Gooien met verf

 • € 12,95 kinderen 8 t/m 15 jaar
 • €15,95 vanaf 16 jaar

Voor de canvasdoeken zijn de kosten:

 • 40×50 cm €13,50
 • 60×80 cm €30,00
 • 100×100 cm €65,00

Wij hadden nog de keus uit een kleiner, vierkant canvas. Deze wordt niet genoemd op de site, maar de prijs zal onder de € 13,50 liggen.

Escape Room

 • Een team, 2 t/m 7 personen €117,00. Dit is inclusief een groepsfoto.

Misdaaddiner

 • Het diner is geschikt voor 6 t/m 16 personen. €49,95 per persoon inclusief een 3 gangen diner.

Arrangementen

In het restaurant van de Fabriek zijn diverse arrangementen te boeken. Op de site vind je hier mee informatie over. Je kunt onder andere kiezen uit een lunch, high tea of een borrelarrangement.

Adresgegevens

Oostzee 8
3446 CH Woerden

En dit is wat wij ervan vonden

Wij hebben echt een toffe middag gehad! Dit is echt voor herhaling vatbaar. Het glow in the dark golf en het gooien met verf waren hele nieuwe ervaringen. Wanneer je in de buurt van Woerden bent, raden wij je echt aan hier eens een kijkje te nemen. Ook voor volwassenen is dit heel erg leuk. Ik ben zeker van plan om met een vriendengroep de andere activiteiten uit te gaan proberen. De kinderen willen zeker nog een keer een mooi schilderij maken en willen nu alweer een keer golf spelen. Dat zegt genoeg toch?!

Wij geven de Fabriek dan ook een dikke 9,5! Een 10 is het net niet geworden.

De kinderen geven als reden dat zij het jammer vinden nog te moeten wachten, i.v.m. hun leeftijd, om de escape room te mogen doen. Het misdaaddiner klinkt natuurlijk ook heel spannend. Nog even geduld!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Marjolijn