Menu
Nederland / Theater en films / Uitjes & Activiteiten

Review van de beestachtig leuke kinderfilm ‘Duck Duck’

In de zomervakantie zijn er altijd een hoop leuke films in de bioscoop voor het hele gezin. Zo is deze zomer Duck Duck echt een aanrader. Ik zal je kort vertellen waar hij over gaat en wat hij er van vonden. Kijk je mee? 

Het verhaal Duck Duck

De film Duck Duck gaat niet over Donald Duck, maar over Ben, een jonge uitbundige gans die daardoor niet altijd even handig is. Zoals ieder jaar, zijn er een hoop vogels die naar het zuiden trekken om de kou te vermijden, de zogeheten vogeltrek. Zo ook de groep van Ben.

Door zijn onhandige gedrag vliegt hij o.a. dwars door een groep met eendjes waardoor twee jonge eendjes, Mo en Vie, gescheiden worden van de rest van de groep. Hij wordt door de baas van de ganzengroep direct op zijn gedrag gestraft en moet daarom een paar jonge ganzen begeleiden met de vogeltrek. Dat wil hij echter niet waardoor de baas daarom besluit dat Ben maar alleen moet vliegen.

Zo eigenwijs als Ben is, vindt hij dat geen enkel probleem. Natuurlijk gaan er dingen niet zoals ze zouden moeten gaan en bezeert hij zijn vleugel waardoor hij niet meer kan vliegen. Dan maar lopend op reis! De twee eendjes Mo en Vie gaan met hem mee op zoek naar hun eigen familie.

Tijdens de reis maken ze een hoop mee waardoor ze een spannend avontuur beleven. Zullen ze hun families ooit terugvinden?

Overige informatie over de film

De film draait sinds 3 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen en duurt ongeveer 1,5 uur.

De adviesleeftijd is 6 jaar en ouder en ik ben van mening dat deze zeker wel gehanteerd dient te worden. Er zitten best wat spannende momenten in en sommige dingen kunnen door jongere kinderen ook wel als eng worden ervaren. Wij hebben de film samen ’s avonds op de bank gekeken terwijl de kids lagen te slapen, en daar ben ik ergens ook wel blij om. 🙂

In de film komen bekende stemmen voor van o.a. Kim-Lian en Johnny Kraaijkamp jr.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

En dit is wat we er van vonden

Voor kinderen die fantasie en werkelijkheid goed uit elkaar kunnen houden én niet erg bang zijn aangelegd, kan dit zeker een leuke film zijn om te bekijken. Persoonlijk zou ik dan ook zeker de adviesleeftijd aanhouden.

Verder is het een film die zeker de aandacht er wel bij houdt en dus absoluut niet saai is. Sommige delen deden me denken aan Lord of the Rings: een gans die op pad gaat met eendjes om zijn bestemming bereiken. Onderweg komt hij allerlei spannende hindernissen tegen. Ook is één van de hindernissen een ‘gemene’ kat die twee persoonlijkheden lijkt te hebben, zoals Smeagol uit Lord of the Rings.

Uiteraard is en blijft het een kinderfilm en hebben ze wel nagedacht over de graad van spanning. 😉 Al met al is het zeker een leuke film om in de zomervakantie te bekijken!

Heel veel kijkplezier!

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.