Familiepark Drievliet, een pretpark voor het hele gezin!

Wij hebben er een nieuwe favoriet bij voor in ons lijstje! Afgelopen zaterdag zijn wij met het lekkere weer richting Familiepark Drievliet in Den Haag vertrokken. We hadden op de website al gezien dat er in verhouding veel attracties waren waar onze jongste (22 maanden) ook in mocht (onder begeleiding). Tevens hebben zij dit jaar een nieuwe attractie geopend: Spray Park. Kijk je mee?

Dit artikel is als laatst geüpdatet in mei 2021.

Op naar Familiepark Drievliet!

Mijn moeder heeft me zat verhalen verteld over hoe leuk Drievliet in haar jeugd was. Het is daarom ook best opmerkelijk dat we er nog nooit eerder geweest waren. Eindelijk was het dus zo ver. Na een kleine drie kwartier rijden kwamen we bij Drievliet aan. Zo te zien waren we niet de enige, wat ook wel te begrijpen was met dat lekkere weer afgelopen zaterdag!

Veel attracties geschikt voor jongere kinderen

Toen we eenmaal binnenkwamen en een toiletpauze hadden gedaan, nam mijn oudste zoon direct een sprint richting de Vuurtoren, een klimtoestel met een glijbaan. Het viel ons direct op dat er veel attracties geschikt waren voor kleinere kinderen., zoals de website ook al had aangegeven.

We liepen vervolgens langs de Sleepbootjes, waar op dat moment een aardige rij stond, en besloten om door te lopen.

De attractie de Kwal trok de aandacht van mijn oudste zoon. We hadden echter de afspraak gemaakt dat we eerst de attracties zouden doen waar zijn broertje ook in mocht.

De eerstvolgende attractie waar wij dan ook in zijn gegaan was de Lol Atol, de vliegende vissen carrousel waarbij je zelf kunt bepalen hoe hoog je wil gaan door op een knop te drukken. Deze viel zeer in de smaak bij mijn jongste zoon.

Toen we uit de vliegende vissen kwamen, zag mijn oudste zoon het Fonteinplein. Aangezien meneer gek is op water, was het dan ook niet verrassend dat hij hier keihard doorheen rende. Drie keer raden hoe meneer er vervolgens uitzag.. Nat, maar dan ook echt kletsnat! Het was gelukkig warm dus het maakte niet zo heel veel uit. Even de broek omruilen voor een droge broek en we konden weer verder.

Daarna gingen we in de Theeleut, zoals je mogelijk al zult verwachten is dit een attractie met draaiende theekopjes. Wat een lol hadden de kinderen hierin, ik denk dat iedereen op dat moment in de attractie dat gehoord zal hebben. 😉

Verschillende achtbanen

‘Mam, mam, ik wil in de achtbaan!’ roept mijn oudste toen hij de achtbaan Twistrix aan zijn linkerzijde zag. Vooruit, ik ga wel mee. Op het eerste gezicht leek het een redelijk rustige achtbaan die niet zo hard naar beneden gaat. Na enkele beurten gewacht te hebben, mochten we eindelijk. Oké, de achtbaan gaat inderdaad niet hard. Het zit hem vooral in de draaiende bakjes waar je behoorlijk misselijk van kunt worden kan ik je vertellen! Ik heb dan ook aardig last van wagenziekte, dus dit heb ik geweten. 😉 Dit is dus een achtbaan geschikt voor wanneer je niet snel misselijk/draaierig bent. Deze achtbaan is tevens geschikt voor kinderen vanaf 1.00m.

Er zijn naast deze achtbaan nog een aantal andere achtbanen in Familiepark Drievliet te vinden. Eén daarvan is de Dynamite Express. Je vindt deze in het deel van het park waar het in een Wilde Westen decor is vormgegeven. Bij deze achtbaan stap je in een verlaten mijn in een oude wagon. De minimumlengte voor deze achtbaan is wederom 1.00m.

Naast de Dynamite Express vind je nog een achtbaan, de Kopermijn. Deze deed me denken aan de ‘wilde-muis-achtbaan’ uit het spel Rollercoaster Tycoon welke ik veel heb gespeeld toen ik jonger was. Ook voor deze achtbaan dien je minimaal 1.00m te zijn.

De allerlaatste achtbaan die je hier zult vinden, is ook de enige die over zijn kop gaat en dus ook een hogere minimumlengte-eis heeft: de Formule X. Bij deze achtbaan word je in slechts 2 seconden van 0 t/m 70 km per uur afgeschoten waarna je een looping maakt een een kurk. De minimumlengte die je hiervoor moet hebben is 1.30m.

Mede door mijn misselijkheid ben ik niet meer in de andere achtbanen geweest, dus hoe ze zijn kan ik je niet vertellen. 😉

Andere leuke familie attracties

Er zijn nog een heleboel andere leuke attracties te vinden in Familiepark Drievliet. Denk hierbij o.a. aan een reuzenrad, schommelschip, draaimolen, spookhuis, boomstamattractie en een zweefmolen. Er is hier meer dan genoeg te doen om een hele dag zoet te zijn. Wij zijn helaas niet in alle attracties geweest, maar hebben er voor gekozen om o.a. nog in de draaimolen te gaan (welke zoals altijd weer zeer in de smaak valt bij mijn jongste zoon) en het reuzenrad om vanuit daar een mooi uitzicht over het attractiepark én Den Haag te hebben.

En iets heel simpels, maar wat mijn oudste zoon ook altijd helemaal geweldig vindt, is een heel simpel waterschietspelletje. Wat een lol!

Spray Park, een interactieve waterspeeltuin

Het was zeer lekker weer, dus het kwam enorm goed uit dat er een interactieve waterspeeltuin genaamd Spray Park was. Zwembroeken aan en gaan! Onze oudste ging direct los, onze jongste moest even ontdooien maar vond het daarna ook prachtig. Het fijne aan deze waterspeeltuin is dat het enorm veilig is juist ook voor de allerkleinste kinderen. Volgens onze oudste was dit dan ook het allerleukste aan ons bezoek aan Familiepark Drievliet. Wederom ook weer toegeven dat we enorm boften met het weer, waardoor het ook mogelijk was hier uitgebreid van te kunnen profiteren. Vergeet bij lekker weer dus niet om zwemkleding/extra droge kleding voor je kinderen mee te nemen!

Diverse speelmogelijkheden

Er zijn naast de leuke waterspeeltuin, ook nog een aantal gewone speeltuinen te vinden. Eentje vind je direct naast de achtbaan Twisterix. Deze wordt de Kleutertuin genoemd, en zoals de naam al aangeeft is deze zeer geschikt voor de allerkleinsten. Kinderen die al goed kunnen lopen, kunnen hier prima uit de voeten.

De andere speeltuin, het Zeebondenhonk, vind je naast de achtbaan de Kopermijn. Deze is naar mijn mening meer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Als afsluiter nog even naar Scheveningen

Aangezien we toch in de buurt van Scheveningen waren, besloten we na ons bezoek aan Familiepark Drievliet nog even daar naartoe te rijden. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Het strand van Scheveningen ligt op ongeveer 15 à 20 minuutjes rijden (wij parkeren altijd in de parkeergarage aan de Zwolsestraat). Het was eigenlijk de bedoeling om daar ook nog even een hapje te eten, maar om eerlijk te zijn was het én druk (nogal logisch met dat lekkere weer) én we waren het wel aardig zat. Na even lekker met de voetjes in de zee te zijn geweest en met het zand te hebben gespeeld, zijn we vervolgens maar vertrokken richting huis.

Praktische informatie

Openingstijden

Familiepark Drievliet is een attractiepark dat enkel geopend is tijdens het zomerseizoen. Deze loopt van april t/m oktober. Dit jaar is zondag 31 oktober 2021 de laatste dag waarop het park geopend is. Het attractiepark is niet altijd iedere dag geopend. Om die reden verwijs ik je het liefst naar de website van Familiepark Drievliet voor de actuele openingstijden. Voor september en oktober 2021 geldt dat het park in principe enkel in het weekend is geopend en tijdens de herfstvakantie iedere dag.

Tarieven

De volgende tarieven worden gehanteerd:

  • Kinderen t/m 99 cm: gratis entree
  • Vanaf 100 cm: € 23,50 online
  • Vanaf 100 cm: € 25,50 aan de kassa
  • Parkeren: € 8,00 per auto

Adresgegevens

Het adres waarop Familiepark Drievliet te vinden is, is:

Laan van ‘s-Gravenmade 81
2495 BD Den Haag

En dit is wat we ervan vonden

Ons bezoek aan Familiepark Drievliet is onwijs goed bevallen. Zo goed dat we ook wel kunnen zeggen dat deze nu tot één van onze favoriete pretparken hoort. We hebben helaas niet alle attracties kunnen uitproberen, maar komen zeer zeker nog eens terug! Als we dichterbij hadden gewoond, dan hadden we hier (mits mogelijk) absoluut een abonnement op genomen.

Het park is naar onze mening zeer goed geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Helemaal voor kinderen vanaf 1.00m is het hier dolle pret. Het leukste volgens mijn oudste waren de nieuwe waterspeeltuin  Spray Park en natuuuuurlijk de achtbaan.

Wil je graag weten welke pretparken in Nederland geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela