Familiepret bij pretpark Duinrell, waar leeftijd geen grenzen kent

Inmiddels is het pretpark seizoen alweer in volle gang en zorgt het weer, zo vlak voor deze meivakantie, voor het beste dagje uit. Zo ook in pretpark Duinrell. Een pretpark waarmee je met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën prima een dagje kan vertoeven. Het park telt meer dan 40 attracties. Zoals de site zelf benoemd is er speelplezier voor de kleintjes en actie voor de kids die al wat meer aandurven. Dus of je nu houdt van heel hard en over de kop gaan of liever rustig in een treintje rondjes rijdt, een dagje Duinrell wordt echt een dag om nooit meer te vergeten. Vooral in combinatie met een paar uur heerlijk spetteren en spatteren in het Tikibad.

Verschillende attracties

Bij binnenkomst krijg je een plattegrond mee. Wat ook direct een leuke speurtocht is en je dus meteen een rondje park kan lopen, om zo de verschillende attracties te bekijken en wellicht meteen een rondje kan wagen.

Voor alle attracties zijn er minimale lengtes die zij aanhouden en bij iedere attractie wordt dit ook nauwlettend in de gaten gehouden. Dit is te herkennen aan de paaltjes die een meetlat bevatten, met verschillende kleuren. Wat niet alleen erg prettig is, maar ook heel veilig:

  • Rood betekent dat je absoluut niet mee mag;
  • Oranje vertelt je dat samen met je kindje erin moet;
  • Groen zegt dat je spruit alleen in de attractie mag.

Voor de meeste snellere attracties geldt een minimum van 1.20m.

Omdat er naast het pretpark ook een camping gelegen is, is er aan alles gedacht in het pretpark. Zo zijn er kleine winkeltjes met de bekende merchandise die alle pretparken hebben, maar kan je hier dus voor veel meer uit de voeten. Had je in eerste instantie nog geen rekening gehouden met het Tikibad en beslis je later dit toch te willen gaan doen, dan kan je in één van de winkeltjes toch nog je zwemkleding kopen, om toch een verfrissende duik te nemen na een dag lang attracties te hebben gepakt. Het is uiteraard niet tegen de winkelprijzen, maar je hebt in ieder geval de keuze, mocht je toch nog wille zwemmen.

Wat ook erg prettig is, zijn de kluisjes die zich tegenover de ingang van het Tikibad bevinden. Je hoeft dus niet meer terug naar je auto om je zwemspullen op te halen. Dit scheelt een hoop gesjouw. Een kluisje kost je € 0,50. Maar let wel op: iedere keer dat je kluisje opengaat heb je weer datzelfde bedrag nodig om hem op slot te kunnen doen.

De attracties

Omdat mijn tweeling 7 jaar is, hebben we alle minder spannende attracties gelaten voor wat het was, maar moesten ze toch echt even de hoogte opzoeken van het reuzenrad. En hebben we daarna het water opgezocht bij de bots bootjes, om vervolgens de meiden hun turnkunstjes op de trampolines te gaan doen. Want dat kunnen ze dan toch niet laten 🙂

Na even gesprongen te hebben was het toch echt tijd voor wat snellere ritjes en zijn we naar de “kikker achtbaan” gegaan. Dit is een achtbaan voor de wat kleinere kindjes, maar zeker ook een snelle rit. Ook dit was niet snel genoeg.

De “dragonfly” is toch echt een favoriet. Dit komt ook omdat de minimale lengte 1.00m is en mijn meiden er dan ook alleen in mogen. Fijn voor deze mama, want na twee rondjes krijg ik last van mijn nek en ben ik dus niet meer verplicht om Nevaeh en Jaliyah te vergezellen in deze achtbaan. Wat ook erg leuk is, is dat je voor € 2,- een foto naar je email kan laten sturen; geen eindeloze rijen meer bij een fotokiosk, en voor dat kleine bedrag vond ik het ook nog wel leuk om een herinnering te hebben.

Als ook zij er na een rit of vijf dan echt genoeg van hebben, beslissen we om droog te proberen te blijven in de “Splash”. Helaas geen goede foto van kunnen maken, maar ook zeker de moeite waard. Je hebt namelijk niet alleen de keus om echt nat te worden, maar er is ook een mogelijkheid om ongeschonden weer terug op het vertrekstation aan te komen. Wij hebben dan ook voor het laatste gekozen, want natte kleding was voor vandaag even geen optie.

Uiteraard is er een gedeelte waar sprookjes de baas zijn en lopen we richting Wonderland. Hier kan je naar verhaaltjes luisteren van bekende sprookjes, kan je proberen droog te blijven na de gelaarsde kat te hebben gezien en kan je in “Rick’s avonturen Burcht” in de monorail over het water fietsen. Hier is het wellicht goed dat er een volwassene meegaat, want het fietsen kan voor de kinderen vrij zwaar voelen. Ik ben iemand die hoogtevrees heeft, dus mij kon je na de rit wegvegen. Hoogte en water, zijn voor mij geen goede combinatie. 😀

In dit gedeelte van het park is er ook mogelijkheid om een rondje in de botsauto’s te rijden en is er zelfs een indoor speelgedeelte. Wij hadden de mazzel dat we heel goed weer hadden en denk ik dat dit gedeelte ook eerder voor de camping gasten is.

Opening La Place restaurant Duinrell Plaza

Omdat wij vandaag bij de opening van het nieuwe La Place restaurant mochten zijn, zijn wij na een rit in de “Eeuwige Brandende Kaars” en “Schip Ahoi” toch maar richting Duinrell Plaza gegaan. Achteraf gezien was de afstand veel korter dan ik inschatte en hebben we ook nog een even een kijkje daar kunnen nemen, want in Duinrell Plaza zit niet alleen het nieuwe La Place restaurant, maar eigenlijk veel meer.

Omdat je voor Duinrell Plaza net buiten het park bent en je middenin in de camping bevindt, zit er een snackbar, een bar en een ware supermarkt. Misschien leuk om te weten dat de prijzen erg meevallen. En alles tegen een schappelijke prijs te krijgen is. Het is een kleine supermarkt die je ook vaak op een camping in het buitenland vindt. Echter zijn de prijzen beter te doen dan als je in Frankrijk daar je boodschappen doet.

Natuurlijk wilden de meiden jog even kijken wat er zich in de “kelder” van het Plaza te doen was en daar vindt je dus een heuse bar. Een bar die het uiterlijk heeft van een ouderwetse bar, met grote leren stoelen en zitjes. Verder is er een kleine gamehal gesitueerd, waar je computerspelletjes kan spelen en biljarten.

Het was tijd om ons te melden bij de entree van het La Place restaurant. We werden daar heel leuk ontvangen met verse aardbeien sap en alle kindjes kregen een “Rick de Kikker” om mee naar huis te nemen. Na een kleine introductie werd het restaurant officieel geopend in het bijzijn van de bekende kikker Rick en zijn vriendinnetje.

Bij binnenkomst van het restaurant is er echt een grote keus aan wat je kunt eten. Vlees, vis, gevogelte. Uiteraard de salades die je zelf kan samenstellen en aan de kleintjes is ook echt gedacht, want ze kunnen natuurlijk een kidsbox kiezen, met frietjes, een snack en wat te drinken, maar ze kunnen ook pizza kiezen en deze naar eigen smaak laten beleggen. De pizza’s hebben een kleiner formaat en zijn erg goed te doen. Hier kozen ze uiteraard voor de pizza met mozzarella, ham en olijven. En wat we over hielden, hebben we in een pizzadoos mee naar huis genomen. De buikjes zaten namelijk al vol van snoepjes en ijs, haha!

Alles wordt ter plekke vers gemaakt. Omdat wij natuurlijk met een grote groep mensen tegelijk kwamen was het topdrukte en wordt er na het kiezen van je maaltijd een timer meegegeven. Je gaat naar de kassa, betaalt wat je besteld hebt en wacht tot je timer gaat piepen. Zelf koos ik voor vers gewokte noedels met bief. Lekker veel groente na een dag intensief pretparken.

Naast het vele eten zijn er natuurlijk de befaamde smoothies en sapjes, maar ook gewone frisdrank. En als je na het eten dan toch nog een gaatje over hebt, dan kan je nog koffie met iets lekkers erbij nemen.

Al met al een zeer geslaagd diner. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat je na een dag snoep en ijs ook echt zin kan hebben in een goede en gezonde maaltijd, die vers voor je bereid wordt, en je geen zin hebt in friet. Dus applaus voor deze mogelijkheid!

Het Tikibad

Nee, de dag duurde nog niet lang genoeg en dus zijn we onze zwemkleding aan gaan trekken en hebben we een verfrissende duik genomen. Eenmaal in het zwembad moest ik toch nog even terug naar mijn tas en liet de meisjes even alleen in het zwembad achter. Nevaeh en Jaliyah hebben allebei hun A en B diploma, dus vond ik dat ik hen wel 5 minuten achter kon laten. Blijkbaar dachten de badmeesters daar heel anders over. Ik werd vriendelijk aangesproken door één van de badmeesters die op dat moment het dichtstbij was en vertelde mij dat de meiden eigenlijk iets te jong waren om alleen in het bad achter te blijven. Na een gesprekje met deze beste meneer kon hij wel een bandje regelen, want ze hadden inmiddels de magische grens van 1.20m bereikt en dat zou betekenen dat als zij door een kleine zwemtest zouden komen, zij ook alleen van de glijbanen af zouden mogen. Lang leven deze leeftijd ook. Er kwam een andere badmeester bij en na de test kregen zij dat felbegeerde bandje. Laat die glijbanen maar komen.

Helaas bleek dat in de praktijk toch net even iets anders te werken. Ondanks dat ze groot genoeg waren, vonden zij de grote glijbanen toch echt wel spannend en hebben we het gehouden bij de Pelikaanduik, de golven die om de 20 minuten komen en de glijbanen aan de Playa. Dit laatste is een gedeelte die speciaal voor kindjes is die kleiner zijn dan 1.20m, maar ook zeker erg leuk zijn.

Wat ook erg fijne bijkomstigheid is, is dat er tijdens de golven ook echt goed op je kinderen gelet wordt, ondanks dat je er als ouder bij bent. Sommigen worden zelfs naar de kant gefloten als de kindjes te klein zijn.

Omdat het in het zwembad al erg druk was, waren mijn meiden er al snel klaar mee. Ja, ze werden vaak voor gelaten in de rij, maar het zorgde er ook voor dat ze een beetje overspoeld werden door de drukte, en dan liever een rustiger stukje opzochten bij de glijbanen in het Playa gedeelte.

Wat vonden wij ervan?

Het park is echt aan te raden voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, want er is werkelijk voor ieder wat wils, en je hoeft je er niet te vervelen en zeker geen honger te hebben. Want ook in dit park mag je ook je eigen eten en drinken meenemen. Maar mocht je niet teveel mee willen tillen, is dat ook zeker niet nodig. Naast de vele eetgelegenheden in het pretpark, zou ik zeker de heerlijke maaltijden van het La Place restaurant aanbevelen. Alles is en wordt met zorg bereid.

Zoals eerder in het artikel aangegeven is 1.20m echt een magische grens qua mogelijkheden in zowel het attractiepark zelf als ik het Tikibad. Ondanks dat is er ook voor de kleinsten genoeg te beleven.

Zouden wij ooit weer een dag alles tegelijk pakken? Ik denk het niet. Dit heeft er ook echt mee te maken dat het een enorm lange dag is, en Nevaeh en Jaliyah na het eten de koek een beetje op hadden. We waren om 11.30u in het park en zaten om 21.30u in de auto om weer naar huis te gaan.

Wel zou ik adviseren om er een (lang) weekend van te maken en een bungalow te huren. De wandeling naar het Duinrell Plaza prikkelde dat ook. Het ziet er echt heel leuk uit en ik denk dat je de kinderen geen leuker weekend kan aanbieden. Een mini vakantie met pretpark en mega zwemmogelijkheden. Een kind wil niets liever denk ik. En dus komen wij hier graag nog eens terug!

Als eindcijfer krijgt het attractiepark een 8 en het tikibad een 7.

Wil je meer van Rilana en haar prachtige tweeling zien? Volg hen dan op Instagram @mrsrilana.

Foto’s © Rilana