Weekend weg bij FarmCamps Op de Beemd, een vakantie op de boerderij

Altijd al eens willen logeren op een echte boerderij? Afgaande op de verhalen van vrienden en kennissen, zou een vakantie op een boerderij van FarmCamps écht de moeite waard zijn. We boekten daarom een weekend op willekeurige boerderij van FarmCamps. Het werd FarmCamps Op de Beemd in het plaatsje Zeeland (Noord-Br.) vlakbij Uden, bij boer Peter, boerin Monique en hun drie kinderen. Ik kan nu al verklappen, het is zeker de moeite waard om hier een weekend te verblijven!  

FarmCamps Op de Beemd, een vakantie op de boerderij

FarmCamps verhuurt luxe tenten op boerderijen verspreid door heel Nederland. Alle tenten zijn voorzien van echte bedden, toilet, zit- en eethoek. Sommige tenten beschikken ook over een eigen badkamer. FarmCamps garandeert 100% kidsproof te zijn.

Ontvangst op de boerderij

Wij kwamen aan het einde van de middag aan op FarmCamps Op de Beemd. We werden vriendelijk ontvangen door Monique. Ze gaf uitleg over de tent, het bedrijf en wees ons o.a. op het activiteitenbord waar we konden zien wat er dit weekend op de boerderij georganiseerd werd aan activiteiten.

De tenten op deze boerderij staan opgesteld in een cirkel met voldoende afstand tussen de tenten onderling. Ze staan op een afgesloten veld met middenin het veld; een trampoline, boomhut en grote zandbak voorzien van allerlei speelgoed. Ook staan er traptractors, skelters en kruiwagens om mee te spelen.

De FarmCamps Barntent

De kinderen gingen spelen op de trampoline en vervolgens  konden wij rustig uitpakken en ons installeren in de tent. We hebben gekozen voor een FarmCamps Barntent. Deze beschikt o.a. over een gasfornuis, vaatwasmachine, ligbad met douche, een tweepersoonsbed, een stapelbed en een slaapzolder met twee slaapplaatsen. Buiten staat er ook nog een hangmat en een buitenhaard. Ook kan er gebarbecued worden.

Tot groot plezier van de kinderen stond er in de tent een Jumbo-spellenkist. Hierin zaten een paar gezelschap spellen, puzzels, maar ook buitenspeelgoed zoals een tennisrackets en een springtouw.

De boerderij en activiteiten

Naast alle speelmogelijkheden in en rondom de tent zijn er ook nog activiteiten die georganiseerd worden op de boerderij FarmCamps Op de Beemd. Op elke FarmCamps worden er andere activiteiten georganiseerd.

Wij konden o.a. een box ophalen om een fruitslinger te maken voor de kippen en de konijnen. In die box zit ook een boek met uitleg over wat dieren eten.

Op zaterdag konden we een fotopuzzeltocht doen op de boerderij, om meer te weten te komen over hoe het nu precies werkt op zo’n bedrijf. Hoogtepunt hiervan waren de schattige kalfjes. Ook konden er zelf ijsjes worden gemaakt, een insectenhotel worden getimmerd en mochten de kinderen s ’avonds in de melkput bij de boer, kijken naar het koeien melken. Op zondagochtend mocht er een rondje over het erf gemaakt worden met boer Peter in de tractor.

Bij aankomst krijgen de kinderen een boerenpaspoort. Hier staan allerlei opdrachtjes en spelletjes en op de laatste dag worden er stempels ingezet voor alle activiteiten die je gedaan hebt op de boerderij. Ook krijg je een heus boerendiploma aan het einde van je verblijf.

FarmCamps Op de Beemd grenst ook aan een bos. Boerin Monique heeft diverse wandelroutes die je bij haar kan afhalen voor een leuke wandeling. Een daarvan komt ook langs de spottersplek van vliegbasis Volkel, welke op 2.1 km afstand van de boerderij ligt.

Mocht je naast de boerderij in de nabije omgeving nog iets willen ondernemen, dan zijn er talloze opties. Zo liggen Herperduin en het Docus de Das Avonturenpad hier vlakbij.

Voor meer informatie over deze activiteiten, lees ook onze artikelen:

Onze tips voor tijdens het verblijf

  • Wil je lekker ontbijten in stijl? Besteld dan het ontbijt bij je boeking. Dit vonden wij echt een aanrader. Vers brood en broodjes van de bakker. Royale belegkeuzes en verse melk van eigen boerderij. Ook verse eitjes en een sapje mochten niet ontbreken.
  • Neem kleding mee waarin vrijuit gespeeld mag worden. Oftewel kleren die lekker vies mogen worden. Ook een paar regenlaarzen mag niet ontbreken.  Vergeten? Geen probleem je kunt op de boerderij ook een overall huren voor de kinderen.
  • Wij sliepen eind maart in een tent en dan zijn de nachten nog koud. Wij hadden voor de kinderen een slaapzak bij en voor onszelf een extra deken. Dit kan ik iedereen aanbevelen, aangezien de gaskacheltjes s ’nachts niet aan mogen blijven.

Dit vonden we van FarmCamps Op de Beemd

FarmCamps Op de Beemd is een heerlijke plek om uit te rusten. Geen haast en alle tijd. Er is echt veel te doen voor kinderen om zich te vermaken, ook als het weer het even af laat weten. Het gastvrije ontvangst, de dieren en comfortabele tenten maken dit echt een tóp vakantie.

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie en boekingen.

Lees voor nog meer leuke vakantieplekken in Nederland voor kinderen ook het artikel: De leukste kindvriendelijke campings en vakantieparken in Nederland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.