kindvriendelijke restaurants op Texel

5 kindvriendelijke restaurants op Texel

Texel is ons favoriete Waddeneiland! Er valt ontzettend veel te beleven en ook niet onbelangrijk: je kunt op diverse plekken op het eiland heerlijk eten. Onze favoriete kidsproof restaurants op Texel willen we dan ook niet voor onszelf houden. Kindvriendelijke horeca met fijne kindermenu’s, geduldig personeel en gelegenheid om te spelen is een must op een vakantie met kleintjes, toch?

Onze favoriete kindvriendelijke restaurants op Texel

Lekker uitgebreid lunchen en ’s avonds gezellig tafelen hoort wat ons betreft echt bij vakantie. Het liefst bezoeken we tijdens onze uitstapjes dan ook kindvriendelijke horeca waar wij onbezorgd kunnen genieten van een lekker hapje en drankje terwijl de kinderen zich vermaken. Op ons favoriete eiland hebben we een paar eetgelegenheden waar we regelmatig terug komen, omdat het wat ons betreft de leukste kidsproof restaurants op Texel zijn.

Vogelhuis-Oranjerie

 • Kindermenu aanwezig? Ja, kleine kaart
 • Speelmogelijkheden? Ja, binnen en buiten
 • Vriendelijk personeel? Jazeker!

Met stip op een in ons lijstje favoriete kindvriendelijke restaurants staat Vogelhuis-Oranjerie. Dit restaurant in De Koog heeft zomers een groot terras dat vaak helemaal vol zit. Geen wonder, want deze horecazaak staat bekend om het uiterst vriendelijke en gastvrije personeel. We hebben hier al meerdere malen gegeten en het valt ons iedere keer weer op hoe vrolijk het personeel is.

De kinderen krijgen bij binnenkomst direct een kleurplaat, maar nog leuker is het speeltoestel op het terras. Er is ook een speelhoekje binnen gecreëerd. En de keren dat we hier gegeten hebben, kregen onze kinderen altijd een cadeautje mee naar huis.

Restaurants De Krim

 • Kindermenu aanwezig? Ja, soms zelfs speciale thema avonden voor kinderen
 • Speelmogelijkheden? Ja, bij ‘ t Paviljoen ook binnen
 • Vriendelijk personeel? Ja

Ons favoriete kindvriendelijke vakantiepark op Texel is vakantiepark De Krim. Op het park zijn ook meerdere horeca te vinden, waaronder restaurants Het Paviljoen en De Cocksboot. Het eten is er prima en het voordeel is dat we na het eten lopend terug naar onze accommodatie kunnen.

Maar dat is niet de enige reden dat we hier graag eten. Zo heeft De Cocksboot in het hoogseizoen vaak thema avonden, zoals het pannenkoekenbuffet waar je volgens het all you can eat principe de hele avond kunt smikkelen en je eigen pannenkoeken kunt bouwen. De kinderen vinden het fantastisch! Er is ook soep en (fruit)salade, als je niet zoveel pannenkoeken op kunt.

In restaurant ’t Paviljoen is een grote ruimte waar een indoor speelparadijs is gemaakt. Buiten op het plein zijn ook verschillende speeltuinen waar je goed zicht op hebt vanaf het terras.

Boerderij Eethuis Catharinahoeve

 • Kindermenu aanwezig? Ja, uitgebreide kinderkaart
 • Speelmogelijkheden? Ja, grote speelzolder binnen en grote speeltuin buiten
 • Vriendelijk personeel? Ja

Wil je even ongestoord eten en kletsen met je partner? Dan kunnen wij je Boerderij Eethuis Catharinahoeve echt aanraden. Dit is absoluut een van de meest kidsproof restaurants op Texel, want zowel binnen als buiten zijn er heel veel speelmogelijkheden. Je moet moeite doen om de kinderen aan tafel te krijgen.

Boven is er een heuse speelzolder voor jong en oud. Met een groot klimparcours in het midden van de ruimte en nog wat spelletjes aan de wand. Buiten is een grote speeltuin waar de kinderen zich ook echt voor lange tijd kunnen vermaken. Het restaurant grenst bovendien aan een bosgebied, dus vanuit hier kun je ook nog een mooie wandeling maken.

Lokaal 16

 • Kindermenu aanwezig? Nee
 • Speelmogelijkheden? Nee
 • Vriendelijk personeel? Ja

In de winkelstraten van de Burg vind je Lokaal 16. Een charmante lunchroom waar je echt heel lekker kunt ontbijten en lunchen. Op de kaart staan veel lekkernijen van biologische oorsprong en ook voor vegans is er veel te bestellen. Met mooi weer kun je in de kleine achtertuin plaatsnemen.

In deze zaak zijn geen speciale kinderhoeken aanwezig, maar als je voor je bezoek bij de HEMA een kleurboek of spelletjesboek koopt, kunnen de kids zichzelf hier ook bezig houden als je bang bent dat ze zich gaan vervelen. Ondanks de afwezigheid van een speciale kinderkaart en speelmogelijkheden heeft Lokaal 16 bij ons wel de voorkeur boven eten bij een van de andere horeca zaken in Den Burg, vanwege het unieke en lekkere (vegan) aanbod en de gezellige sfeer.

De Compagnie

 • Kindermenu aanwezig? Ja, gevarieerde kinderkaart
 • Speelmogelijkheden? Ja
 • Vriendelijk personeel? Ja

Ben je na je bezoek aan Museum Kaap Skil wel toe aan iets lekkers? Loop dan even door naar het havengebied, want daar is restaurant de Compagnie te vinden. Een gezellig restaurant te midden van allerlei speelveldjes en met uitzicht over de haven.

Vlakbij het restaurant is een pannaveldje. Even verderop staat het bekende piratenschip en vlak daarnaast vind je een waterspeeltuintje. En een tip van mijn kids: bestel hier een glas limonade, want daar krijg je een snoepketting bij!

De beste kidsproof restaurants

Uiteraard zijn er nog veel meer restaurants en lunchrooms op het eiland die wij nog gaan ontdekken. Bovenstaande restaurants zijn de plekken waar wij zelf een positieve ervaring mee hebben. Maar volgens Tripadvisor zijn er nog veel meer kindvriendelijke restaurants op Texel.

Op nummer 1 van de lijst vind je het best beoordeelde kiprestaurant Pollo De Koog, maar aangezien wij geen kipeters zijn, slaan we die liever even over. Wel hebben we Vibes Foodbar nog hoog op ons lijstje staan, want daar heb ik al goede verhalen over gehoord.

Eet smakelijk!

Heb jij voor ons nog een tip waar we met kleine kinderen een lekker hapje kunnen eten op het eiland? Het liefst met vegetarische en vegan opties!

Mijn tips voor leuke en kidsproof restaurants in Noord-Holland vind je hier.

Foto’s © Mirjam Hart van Eengoedverhaal.nu