Menu
Nederland / Uitjes & Activiteiten

Festivals in 2019 om te bezoeken met kinderen

Nog even en het festivalseizoen barst weer los! Festivals zijn tegenwoordig niet enkel voor volwassenen, ook zijn er steeds meer festivals speciaal voor kinderen of waar zij van harte welkom zijn. In dit artikel heb ik een aantal leuke festivals opgesomd met wat extra informatie. Welke ga jij bezoeken?

Note: Op een festival is altijd enorm veel te zien en te beleven. In dit artikel zoom ik voornamelijk in op de activiteiten voor kinderen.

Waarschuwing: Graag wil ik even extra aanhalen dat de oren van kinderen een stuk gevoeliger zijn dan die van volwassenen. Lieve ouders, wees alsjeblieft zuinig op oren van je kind en zorg voor goede gehoorbescherming zodat ook zij lang kunnen genieten van muziek!

Appelparade in Lisserbroek

Ieder jaar wordt tijdens Pinksteren de Appelparade georganiseerd, zo ook dit jaar op zondag 9 en maandag 10 juni 2019. Op een tweetal podia kun je genieten van diverse muziekoptredens. Op een ander podium worden toneelstukken opgevoerd zoals een poppentheater. Ook zijn er leuke activiteiten te doen zoals een eetbare plantenwandeling met kookworkshop, een slow bike contest, pony rijden en natuurlijk meer dan genoeg speelmogelijkheden.

Tickets voor kinderen van 4 t/m 12 jaar bedragen € 2,50 per stuk. Vanaf 13 jaar kost een kaartje € 7,50. Bestel je kaartje online via deze website.

De Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam

Op een viertal locaties kun je deze zomer genieten van het extra lange festival De Parade. Op dit festival zijn een hele hoop dingen te doen voor kinderen. Zo zijn er diverse voorstellingen die je kunt bezoeken. Ook kun je je creativiteit kwijt tijdens één van de leuke workshops waar je aan kunt mee doen. En vergeet niet een ritje te maken in de draaimolen! 😉 Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis entree. Vanaf 18 jaar bedraagt de entree € 7,50 per persoon.

 • Vanaf vrijdag 21 juni t/m zondag 30 juni 2019 kun je 1,5 week lang genieten van De Parade in Rotterdam.
 • Vanaf vrijdag 5 juli t/m zondag 14 juli 2019 vind het festival plaats in Den Haag.
 • Vanaf de start van de zomervakantie voor regio midden, kun je van 2,5 week lang in Utrecht vanaf vrijdag 19 juli t/m zondag 4 augustus 2019 naar de Parade.
 • En daarop aansluitend kun je ook nog vanaf vrijdag 9 augustus t/m zondag 25 augustus 2019 in Amsterdam terecht op dit festival.

Neem een kijkje op deze website voor het actuele programma.

Dutchvalley in Velsen-Zuid

Dit jaar vindt het muziekfestival Dutchvalley plaats op zondag 11 augustus 2019. Op dit festival komen diverse artiesten uit heel Nederland optreden. Zo kun je in 2019 artiesten verwachten als Ali B, Boef, Charly Lownoise & Mental Theo, Jan Smit, Lil Kleine, Snollebollekes, Tino Martin en Wolter Kroes en nog veel meer. Voor dit festival geldt geen minimumleeftijd. Het is een vrij groot festival, dus houd hier wel rekening mee. En denk aan de oren van je kind!

Voor een kaartje voor kinderen t/m 12 jaar betaal je € 23,25 per ticket. Vanaf 13 jaar kost een kaartje € 43,25 per persoon.

Kijk op deze website voor meer informatie en bestel hier ook je kaartje.

Festival Joy in Den Haag en Utrecht

Festival Joy is een festival wat zich richt op de Aziatische wereld. Eten jullie thuis graag Japans? Dan gaat dat hier helemaal goed komen! Je kunt op dit festival namelijk genieten vam Aziatisch streetfood, deelnemen aan sushi workshops, karaoke en diverse games.

Voor kinderen is er een speciaal programma met o.a. theatervoorstellingen, knutselactiviteiten, kookworkshops en leuke spelletjes. Kortom, een prima uitje voor het hele gezin!

Toegang tot dit festival is gratis. Wel dient er voor sommige activiteiten apart betaald te worden. Kijk voor meer informatie op deze website.

 • Vanaf vrijdag 17 t/m zondag 19 mei 2019 vindt Festival Joy plaats in de Lange Voorhout in Den Haag.
 • Vanaf vrijdag 6 t/m zondag 8 september 2019 vindt Festival Joy plaats in het Griftpark in Utrecht.

Festival TREK in Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Enschede, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag

Misschien dat je het festival al kent, en anders verklapt de naam het al enigszins: tijdens dit festival draait het om lekker eten. Je kunt tijdens dit food-festival genieten van diverse keukens. Leuk om eens een andere smaak uit te proberen. Maar een festival is natuurlijk geen festival zonder muziek! Enne.. Stap jij één van de kermisattracties in samen met je kind(eren)?

Ook fijn, het festival is gratis te bezoeken! Dus leuk voor wanneer het een dagje lekker weer is en je nog niets in de planning hebt. Voor meer informatie over Festival TREK, klik hier.

Je kunt op de volgende locaties een uitstapje maken naar dit festival:

 • Vanaf donderdag 9 t/m zondag 12 mei in het Vroesenpark in Rotterdam.
 • Vanaf donderdag 23 t/m zondag 26 mei 2019 in het Stadspark te Maastricht.
 • Vanaf donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2019 in het Hunnerpark in Nijmegen.
 • Vanaf donderdag 6 t/m zondag 10 juni 2019 in het Griftpark te Utrecht.
 • Vanaf vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 in het Volkspark in Enschede.
 • Vanaf donderdag 4 t/m zondag 7 juni 2019 in het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch.
 • Vanaf vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2019 in het Amstelpark in Amsterdam.
 • En tenslotte van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september 2019 in het Westbroekpark in Den Haag.

Kijk het onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van Festival TREK vorig jaar.

Fields of Joy Festival in Oldenzaal

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt dit jaar het Fields of Joy Festival plaats, welke helemaal in het teken staat van muziek. Dit jaar staan o.a. de volgende artiesten op het programma: Golden Earring, De Jeugd en Tegenwoordig, Lil Kleine en Gavin James.

Bij Fields of Joy Festival is er ook aan kinderen gedacht. Voor hen kun je terecht in de Speelhoek waar diverse interactieve avonturen te beleven zijn, zelfs voor de allerkleinste!

Kaartjes voor kinderen kosten € 18,- per stuk. Voor volwassenen kost een kaartje € 42,50.

Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te bestellen.

Kids@thePark in Hengelo

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 kunnen kinderen genieten op Kids@thePark. Zoals de naam al zegt richt dit festival zich op kinderen van alle leeftijden. Tijdens dit festival zijn er diverse sport- en spelactiviteiten, optredens, theatershows, workshops en attracties. Ook een speeltuin mag niet ontbreken en de allerkleinsten kunnen genieten in de peuter hangout.

Klik op deze website voor meer informatie.

Leidsche Rijn Festival in Utrecht

Dit jaar wordt op zondag 8 september 2019 voor de 20ste keer het Leidsche Rijn Festival in Utrecht georganiseerd. Dit festival richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Het programma is opgesplitst per leeftijdscategorie. Zo kunnen de allerkleinste genieten van diverse voorstellingen en muziek, luisteren naar leuke verhalen en natuurlijk lekker spelen. Iets grotere kinderen kunnen meedoen met leuke knutselactiviteiten en workshops. En natuuuurlijk kun je ook hier een lekker hapje eten en drinken!

Voor meer informatie, neem een kijkje op deze website.

Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, Eindhoven, Dordrecht, Amersfoort, Zwolle en Utrecht

Het festival Lepeltje Lepeltje is een gratis festival welke op meerdere plekken in het land te bezoeken is. Dit festival heeft een speciaal programma voor kinderen waarbij zij o.a. lekker kunnen knutselen, deel kunnen nemen aan diverse workshops, kunnen genieten van muziek en theatershows en niet te vergeten een hapje kunnen eten en drinken. Het nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan.

 • Vanaf vrijdag 17 t/m zondag 19 mei 2019 vindt dit festival plaats in Apeldoorn. Op zaterdag en zondag is er een programma voor kinderen.  Klik hier voor meer informatie.
 • Vanaf vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2019 kun je naar Lepeltje Lepeltje in Eindhoven. Net zoals op Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, is er ook enkel op zaterdag én zondag (dus niet vrijdag) een speciaal programma voor kinderen. Klik hier voor meer informatie.
 • In het hemelvaartsweekend van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2019 kun je in Dordrecht genieten van dit festival. Tijdens dit lange weekend zijn er dagelijks kinderactiviteiten. Klik hier voor meer informatie.af
 • Vanaf vrijdag 7 t/m maandag 10 juni kun je een lekker lang Pinksterweekend genieten van het Lepeltje Lepeltje festival, zowel in Amersfoort als Zwolle. Van zaterdag t/m maandag is er een speciaal kinderprogramma. Klik hier voor meer informatie over Zwolle, en hier voor Amersfoort.
 • En om af te sluiten kun je ook nog van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni 2019 in het Park Lepelenburg in Utrecht naar het Lepeltje Lepeltje festival. Op zaterdag en zondag kunnen kinderen hier genieten van diverse activiteiten. Klik hier voor meer informatie

North Sea Jazz Festival in Rotterdam

Eén van de gezelligste muziekfestivals van Nederland vind je in Rotterdam, namelijk het North Sea Jazz Festival. Dit jaar vindt dit festival plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2019. Tijdens dit festival komt een enorme lijst aan artiesten optreden. Voor het actuele programma verwijs ik je graag naar deze pagina. Er wordt geen minimumleeftijd gehanteerd, dus kinderen zijn van harte welkom.

Vind je dit evenement net even too much voor je kind? Vrijwel ieder jaar organiseren North Sea Jazz ook een speciaal festival voor kinderen zodat zij kennis kunnen maken met de wereld van de jazzmuziek. De datum voor 2019 is (op het moment van schrijven) nog niet bekend.

De prijs van een kaartje voor het North Sea Festival ligt helaas best wel aan de hoge kant. Een dagkaart kost namelijk € 95,- voor een volwassenen. Kinderen betalen € 25,- voor een kaartje.

Ben je van plan om naar dit festival te gaan? Zorg dan voor goede bescherming voor de oren van jezelf én je kind(eren)!

Rapalje Zomerfolk Festival in Groningen

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt het Rapalje Zomerfolk Festival plaats. Een festival voor jong en oud met muziek en lekker eten. Speciaal voor kinderen wordt er ieder jaar een uitgebreid programma samengesteld. Zo is er muziek en kunnen zij ook meedoen aan diverse activiteiten als o.a. (onder begeleiding) zwaardvechten en boogschieten.

Voor kinderen tot 12 jaar betaal je voor het Rapalje Zomerfolk Festival geen entree. Anders kost een kaartje € 18,50 voor zaterdag 15 juni 2019, en € 13,50 voor zondag 16 juni 2019. Je kunt ook een weekendticket kopen voor € 27,-.

Kijk op deze website voor meer informatie over het festival.

Naar welk festival ga jij dit jaar met je kinderen?

Foto bovenaan artikel © Bigstock.com

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.