Festivals in 2024 om te bezoeken met kinderen

Last updated:

Nog even en het festivalseizoen barst weer los! Festivals zijn tegenwoordig niet enkel voor volwassenen, ook zijn er steeds meer festivals speciaal voor kinderen of waar zij van harte welkom zijn. In dit artikel heb ik een aantal leuke festivals opgesomd met wat extra informatie. Welke ga jij bezoeken?

Waarschuwing: Graag willen wij extra aanhalen dat de oren van kinderen een stuk gevoeliger zijn dan die van volwassenen. Lieve ouders, wees alsjeblieft zuinig op oren van je kind en zorg voor goede gehoorbescherming zodat ook zij lang kunnen genieten van muziek!

Central Park Festival in Utrecht

Het Central Park Festival is een leuk tweedaagse festival in Utrecht met artiesten van eigen Hollandse bodem. Dit jaar kun je genieten van dit festival op 15 en 16 juni 2024. Op zondag is er altijd een familie editie waarbij kinderen ook van harte welkom zijn. Opwegmetmama.nl is hier inmiddels al 2x geweest en is er zeer positief over. Lees voor een indruk dan ook ons artikel: Central Park Festival: lekker losgaan op Nederpop met je kids!

Neem voor meer informatie over Central Park een kijkje op hun website.

De Parade in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam

Op een vijftal locaties kun je deze zomer genieten van het extra lange festival De Parade. Op dit festival zijn een hele hoop dingen te doen voor kinderen. Zo zijn er diverse voorstellingen die je kunt bezoeken. Ook kun je je creativiteit kwijt tijdens één van de leuke workshops waar je aan kunt mee doen. En vergeet niet een ritje te maken in de draaimolen!

 • Eindhoven: vanaf vrijdag 21 juni t/m zondag 30 juni 2024
 • Rotterdam: vanaf vrijdag 21 juni t/m zondag 30 juni 2024
 • Den Haag: vanaf vrijdag 5 juli t/m zondag 21 juli 2024
 • Utrecht: vanaf vrijdag 26 juli t/m zondag 11 augustus 2024
 • Amsterdam: vrijdag 16 augustus t/m zondag 1 september 2024

Neem een kijkje op deze website voor het actuele programma.

De Sprookjestuinen in Drenthe

Op 4 locaties is Drenthe vindt dit jaar het kinderfestival de Sprookjestuinen plaats. Zoals de naam al aangeeft, worden kinderen hier ondergedompeld in de wereld van sprookjes. In totaal zijn er 13 voorstellingen waar uitgekozen kan worden. Op de volgende data en locaties wordt dit kindvriendelijke festival in 2024 gegeven:

 • Dwingeloo: In het Pinksterweekend op 19 en 20 mei 2024
 • Diever: In het Pinksterweekend op 19 en 20 mei 2024
 • Havelte: In de zomervakantie op 20 en 21 juli 2024
 • Uffelte: In de zomervakantie op 20 en 21 juli 2024

Klik hier voor meer informatie over de Sprookjestuinen in Drenthe.

Foto © Sprookjestuinen

Dutchvalley in Velsen-Zuid

Dit jaar vindt het muziekfestival Dutchvalley plaats op zondag 11 augustus 2024. Op dit festival komen diverse artiesten uit heel Nederland optreden. Zo kun je in 2024 artiesten verwachten als Snollebollekes, Monique Smit, Wolter Kroes, Suzan & Freek, en nog veel meer. Voor dit festival geldt geen minimumleeftijd. Het is een vrij groot festival, dus houd hier wel rekening mee. En denk aan de oren van je kind!

Kijk op deze website voor meer informatie en bestel hier ook je kaartje.

Festival TREK

Misschien dat je het festival al kent, en anders verklapt de naam het al enigszins: tijdens dit festival draait het om lekker eten. Je kunt tijdens dit food-festival genieten van diverse keukens. Leuk om eens een andere smaak uit te proberen. Maar een festival is natuurlijk geen festival zonder muziek! Enne.. Stap jij één van de kermisattracties in samen met je kind(eren)?

Ook fijn, het festival is gratis te bezoeken! Dus leuk voor wanneer het een dagje lekker weer is en je nog niets in de planning hebt. Voor meer informatie over Festival TREK, klik hier.

Je kunt op de volgende locaties een uitstapje maken naar dit festival:

 • Vanaf 9 t/m 12 mei 2024 in Rotterdam
 • Vanaf 23 t/m 26 mei 2024 in Maastricht
 • Vanaf 16 t/m 20 mei 2024 in Utrecht
 • Vanaf 31 mei t/m 2 juni 2024 in Nijmegen
 • Vanaf 7 t/m 9 juni 2024 in Tilburg
 • Vanaf 5 t/m 7 juli 2024 in Amsterdam
 • Vanaf 28 t/m 30 juni 2024 in ‘s-Hertogenbosch
 • Vanaf 30 augustus t/m 1 september 2024 in Den Haag
 • En de jubileumeditie vindt plaats vanaf 6 t/m 8 september 2024 in Utrecht

Kids@thePark in Hengelo

In het weekend van 14 en 15 september 2024 kunnen kinderen genieten op Kids@thePark. Zoals de naam al zegt richt dit festival zich op kinderen van alle leeftijden. Tijdens dit festival zijn er diverse sport- en spelactiviteiten, optredens, theatershows, workshops en attracties. Ook een speeltuin mag niet ontbreken en de allerkleinsten kunnen genieten in de peuter hangout.

Klik op deze website voor meer informatie.

Kidsstock Festival

Nog een onwijs leuk festival voor kinderen is het Kidsstock Festival. In 2024 vindt dit zowel in Rotterdam (16 juni 2024) plaats als in Groningen (17 maart 2024). Naast dat er allerlei artiesten komen optreden, is er ook nog theater, karaoke, knutselmogelijkheden en speelmogelijkheden. Ook voor de jongere kinderen is het leuk om hier naartoe te gaan.

Kijk op deze website voor meer informatie.

Leidsche Rijn Festival in Utrecht

Dit jaar wordt op zondag 1 september 2024 het Leidsche Rijn Festival in Utrecht georganiseerd. Dit festival richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Het programma is opgesplitst per leeftijdscategorie. Zo kunnen de allerkleinste genieten van diverse voorstellingen en muziek, luisteren naar leuke verhalen en natuurlijk lekker spelen. Iets grotere kinderen kunnen meedoen met leuke knutselactiviteiten en workshops. En natuuuurlijk kun je ook hier een lekker hapje eten en drinken!

Voor meer informatie, neem een kijkje op deze website.

Lepeltje Lepeltje

Het festival Lepeltje Lepeltje is een gratis festival welke op meerdere plekken in het land te bezoeken is. Dit festival heeft een speciaal programma voor kinderen waarbij zij o.a. lekker kunnen knutselen, deel kunnen nemen aan diverse workshops, kunnen genieten van muziek en theatershows en niet te vergeten een hapje kunnen eten en drinken. Het nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan.

De data voor 2024 is nog niet bekend.

 • Vanaf 18 mei t/m 20 mei 2023 in Dordrecht
 • Vanaf18 mei t/m 21 mei 2023 in Eindhoven
 • Vanaf 26 t/m 29 mei 2023 in Amersfoort
 • Vanaf 27 t/m 29 mei 2023 in Apeldoorn
 • Vanaf 9 t/m 11 juni 2023 in Maastricht
 • Vanaf 15 t/m 18 juni 2023 in Zwolle
 • Vanaf 23 t/m 25 juni 2023 in Utrecht

Rapalje Zomerfolk Festival in Groningen

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 vindt het Rapalje Zomerfolk Festival plaats. Een festival voor jong en oud met muziek en lekker eten. Speciaal voor kinderen wordt er ieder jaar een uitgebreid programma samengesteld. Zo is er muziek en kunnen zij ook meedoen aan diverse activiteiten als o.a. (onder begeleiding) zwaardvechten en boogschieten.

Voor kinderen tot 12 jaar betaal je voor het Rapalje Zomerfolk Festival geen entree.

Kijk op deze website voor meer informatie over het festival.

Lees ook de volgende artikelen:

Kopfoto © Opwegmetmama.nl