Een nieuw bezoek aan Fien & Teun op Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard, bekend van de karakters ‘Fien & Teun’ is al eens eerder bezocht door Opwegmetmama.nl. Inmiddels is er in het park uitgebreid met een o.a. een nieuwe attractie en een nieuwe souvenirwinkel. Hoogste tijd dus om weer eens een bezoek te brengen en verslag te doen van alle uitbreidingen.

Wat was er al op Avonturenboerderij Molenwaard?

Avonturenboerderij Molenwaard is bekend van Telekids en YouTube serie over boer en boerinnetje ‘Fien en Teun’. Wanneer je naar Avonturenboerderij Molenwaard gaat, bezoek je met je kinderen als het ware de boerderij van “Fien en Teun” en leert er door allerlei opdrachten meer over het leven op de boerderij. Daarnaast treden “Fien en Teun” meerdere malen per dag op met een kleine show van circa 15 min. Ze zingen o.a. enkele liedjes uit de serie.

Opdrachtenboekje

Bij de kassa krijgen de kinderen een opdrachtenboekje mee, met daarin vragen en opdrachten verspreidt over het hele park. Als je dit boekje aan het einde van de dag inlevert, krijg je een boerderij diploma. Het is verder ook prima geschikt als een soort van rode draad om het hele park te bezoeken en kennis te maken met alle onderdelen van de boerderij. Je moet dan denken aan het brengen aan het kijken in een echte Molen, bij een imker en in de melkstal.

Attracties

Naast deze opdrachten vind je nog een aantal kleine attracties op Avonturenboerderij Molenwaard, zoals een ponyritje maken, minitractors besturen, bootje varen en een loopfietsbaan. Ook kun je voor één euro voer kopen om de schapen en geiten te voeren. Neem vooral een kijkje in de schuur bij de varkens en de ezels of laat je kinderen lekker spelen in een van de vele speeltuinen, waar onder de natuurspeeltuin bij de molen of de grote speeltuin bij de entree.

Het is altijd de moeite waard om een bezoek in het voorjaar of tegen de zomer te brengen, omdat er dan allemaal jonge dieren zijn of worden geboren.

Nieuwe attractie en pannenkoekenhuis

Avonturenboerderij Molenwaard is net weer open en is nu voorzien van een nieuwe attractie: een traptrein, of eigenlijk meer een trapkistjesbaan. Je neemt plaats in een XXL veilingkist en je trapt jezelf rond over een spoorbaantje langs allerlei fruitbomen.

Naast deze attractie is een nieuw pannenkoekenhuis met toiletgroep neergezet. De geur van verse pannenkoeken waait met een beetje geluk recht in je gezicht op de trapkistjesbaan. Je krijgt er direct zin van in pannenkoeken, althans wij wel.

Nieuwe souvenirwinkel

Naast de paardenbak voor de ponyritjes is een nieuwe souvenirwinkel geopend. Hier verkopen ze allerlei leuke spulletjes van “Fien en Teun”, zoals tuingereedschap, regenlaarzen, overalls, verkleedkleren, maar ook leuke leesboeken.

Tijdelijke reuzeninsecten en insectenquiz

Bij Avonturenboerderij Molenwaard werkt altijd met thema’s en passen daar o.a. een deel van hun shows op aan. Op dit moment werken ze met het thema insecten en daarom zijn er achterin het park grote bewegende insecten neergezet. We krijgen de ingang een apart opdrachtenvel mee speciaal voor dit deel van het park.

Onze kleuter was hier behoorlijk enthousiast over, omdat ze steeds moest aankruisen op het blaadje welk insect er op het veld was. Ze kan daarbij kiezen tussen drie opties. Past perfect bij haar leeftijd.

Daarnaast is er in de weekenden ook een quiz over insecten met de karakters ‘Miro en Kreek’. Hierin moeten kinderen samenwerken in teams om antwoord te geven op allerlei vragen insecten.

Praktische informatie over Avonturenboerderij Molenwaard

Openingstijden

Avonturenboerderij Molenwaard is t/m eind oktober alle dagen van de week geopend op de volgende tijden:

  • Park: van 10.00 t/m 16.30 uur
  • Voorplein: van 9.30 t/m 18.00 uur

Tarieven

De tarieven die in 2021 worden gehanteerd zijn:

  • Kinderen 0 t/m 1 jaar: gratis
  • Vanaf 2 jaar: € 14,75 per persoon
  • Jaarabonnement: € 29,50 per persoon

Tickets dienen momenteel online te worden gereserveerd.

Adresgegevens

Het adres van Avonturenboerderij Molenwaard is:

Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Website: www.avonturenboerderij.nl

Goed om te weten

  • Het park beschikt over diverse toiletten, een douche en verschoonruimten voor baby’s. Deze zijn gratis.
  • De thema’s en shows in het park wisselen regelmatig. Heb je een kind dat bijvoorbeeld weg is van Peppa Pig of Kikker, dan raden we je aan om de site goed in de gaten te houden. Deze figuren en andere bekende karakters komen regelmatig het park bezoeken. Je vindt de events hier terug.
  • Doe je kinderen laarzen en/of niet hun best kleren aan. Het is spelen in de natuur en op een boerderij. Ze verkopen er ook overalls van ‘Fien en Teun’ en regenlaarzen in dat thema.
  • In juni opent Avonturenboerderij Molenwaard ook zijn eigen vakantiepark!

Wat wij er van vonden

Avonturenboerderij Molenwaard is altijd leuk! Mijn gezin en ik komen hier meestal twee keer per jaar en tot nu toe hebben we het altijd leuk gehad. Het park is ideaal voor een gezin met jonge kinderen. Het ene kind geniet meer van de shows, het andere is meer van de educatieve opdrachten en ook de dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het is meer dan een veredelde kinderen boerderij en wij kunnen hier ons een prima dag vermaken.

Daarnaast een eervolle vermelding voor het personeel, want nergens zijn ze zo vriendelijk en behulpzaam als op Avonturenboerderij Molenwaard. Hier werken mensen met oprecht veel plezier en enthousiasme plus ze zijn echt goed met kinderen.

Lees ook ons andere artikel over Avonturenboerderij Molenwaard: ‘Op bezoek bij Fien en Teun bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de provincie Zuid-Holland? Bekijk dan ook het volgende overzicht: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Zuid-Holland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne