10x Fleurige uitjes in Nederland

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, hebben steeds meer mensen de behoefte om er op uit te gaan. We brengen je graag op de hoogte van fleurige uitjes in Nederland, die leuk zijn voor heel het gezin. Uitstapjes die in het teken staan van, hoe kan het ook anders.. bloemen!

Fleurige uitjes in het teken van bloemen

Keukenhof

In het voorjaar is het grootste bloemenpark van Nederland geopend, één van de meest populaire bestemmingen voor bloemenliefhebbers. Ontdek samen alle schitterende bloemen, doe mee aan de speurtocht, bezoek de speeltuin en de kinderboerderij en ga op bezoek bij Nijntje. Dit soort uitstapjes zijn zo leuk, omdat er zowel voor de ouders als voor kinderen genoeg te zien en te doen is. Het park biedt ook veel mogelijkheden om tot rust te komen en om te genieten van het uitzicht en de lekkernijen. Het terrein bestaat uit 32 hectare, dat zijn bijna 45 voetbalvelden!

Lees ook ons artikel: ‘naar de Keukenhof met kinderen – Nederland op z’n kleurrijkst

Fleurig uitje in Nederland met kinderen. Nijntje - Keukenhof.

Orchideeën Hoeve Luttelgeest

Maak een fleurig uitje naar een plek waar je altijd kunt genieten van tropische temperaturen: Orchideeën Hoeve. Je vindt hier niet alleen orchideeën in alle kleuren, maar ook andere soorten bloemen die prachtig in bloei staan. Onderweg kom je verschillende dieren tegen, waarbij je sommige zelfs mag voeren. Daarnaast kunnen kinderen heerlijk met hun blote voetjes spelen in de zand- en waterspeeltuin. Kortom, een fleurig uitje in Flevoland waarbij genoeg te zien én te doen is.

Lees ook ons artikel: ‘Tropische temperaturen in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest (Flevoland)’

Pluktuinen

In Nederland vind je verschillende boerderijen waarbij je in hun tuin kunt genieten tussen al het groen en een variatie aan verschillende soorten bloemen en planten. Met een emmer en knipschaartje in de hand ga je samen op zoek naar de mooiste zonnebloem, dahlia, gladiool en noem maar op. Knippen jullie een boeket voor op jullie eigen keukentafel óf wordt het een cadeautje voor opa en oma? Gegarandeerd dat je zoon of dochter trots is op het resultaat. Zoek hier een pluktuin bij jullie in de buurt. Veel plukplezier!

Lees ook ons artikel: ‘Naar de zelfpluktuin de Sprankenhof in Udenhout met een peuter/kleuter

Bloemencorso

Het bloemencorso is een jaarlijks evenement wat op verschillende plekken in Nederland te bewonderen is. De mooiste praalwagens die versierd zijn met bloemen, rijden door de straten. De ene wagen is nog kleurrijker dan de ander, waardoor het ook voor kinderen erg aantrekkelijk is om naar te kijken. Zet onderstaande data in je agenda!

  • Bloemencorso Bollenstreek – zaterdag 22 april 2023
  • Bloemencorso Zundert – 3 & 4 september 2023

Excursie in bloembollenkwekerij de Tulperij

Een rondleiding in een bloembollenkwekerij is een fleurig en educatief gezinsuitje. Je leert er niet alleen meer over de bloembollen, maar je kunt ook van de prachtige kleuren en geuren van de bloemen genieten in de showtuin. Je krijgt er ruim de kans om de mooiste foto’s te maken van de bloemen, maar ook er tussen! Voor kinderen kun je er een educatieve speurtocht bij kopen. Ga samen op zoek naar alle antwoorden om aan het einde een leuke verrassing te ontvangen.

De Tulperij in Voorhout biedt een voor- en een najaarsexcursie aan. Tijdens de voorjaarsexcursie zie je de tulpen, narcissen en hyacinten in bloei. De najaarsexcursie staat in het teken van de Dahlia.

Kijk op de website voor meer informatie en om een excursie te boeken.

Tulip Experience Amsterdam

Een ander fleurig uitje is de Tulip Experience in Amsterdam. Deze experience is nog tot half mei te boeken. Verwonder jezelf in het museum, maak de mooiste foto’s in de tuinen met een prachtig kleurenpalet en pluk een eigen bos tulpen in de indoor pluktuin, om mee naar huis te nemen. Bij de entree kun je vragen voor een speurtocht, zodat kinderen op een educatieve en avontuurlijke manier nog meer leren over de tulp. Waarom worden bollen gepeld? Waar komen tulpen vandaan? Op deze vragen kunnen de kinderen na een bezoek antwoord geven.

Kijk op de website voor meer informatie.

Selfie tuin The Tulip Barn

Wederom in de bollenstreek kun je een bezoek brengen aan de The Tulip Barn, waar je 175 verschillende soorten tulpen kunt bewonderen. Een ware bloembeleving voor jong en oud. In de tuin maak je de mooiste foto’s van én tussen de tulpen. Er zijn meerdere looppaden waarnaast objecten staan waarmee je op de foto kunt, zoals een schommel, een oude tractor en een piano. Wie wil dat nou niet? Een mooie foto met je gezin om je saaie social media feed op te fleuren. Dorstig geworden van het glimlachen voor de foto’s? Er is een sfeervolle horecagelegenheid aanwezig.

Kijk op de website voor meer informatie.

Fietstocht langs de bloemenvelden

In het voorjaar is het prachtig om de bloemvelden te bewonderen op een hollandse manier, per fiets. De bollenstreek kent verschillende routes (vanaf 5 kilometer) waarbij je je eigen fiets mee kunt nemen, of gebruik kunt maken van een huurfiets. De routes starten vanaf Keukenhof en zijn ook leuk te combineren met een bezoek aan deze attractie. Kijk voor meer informatie op de website.

Hortus Botanicus

Een Hortus Botanicus is een traditionele naam voor wat ook wel een botanische tuin genoemd wordt.

  • Hortus Botanicus Leiden
    De oudste botanische tuin van Nederland. In de agenda is ook rekening gehouden met kinderen, met een aanbod aan: kleuterdans, workshops zoals een Technolab (voor kinderen van 4 t/m 12 jaar) en een fotoshoot op een reuzenwaterlelie voor baby’s t/m 6 maanden.
  • Hortus Botanicus Amsterdam
    Krijg antwoord op de vraag hoe hoog de hoogste boom van de wereld is én doe mee aan een speurtocht, waarbij je nog veel meer leert over de natuur. Ook bied Hortus Botanicus Amsterdam kinderworkshops aan, zoals het maken van een eigen wormenhotel!
  • Hortus Botanicus Haren – Groningen

Kasteeltuinen Arcen

Wanneer je op zoek bent naar een rustig uitje in de natuur, denk dan eens aan Kasteeltuinen Arcen in Limburg. Om het kasteel vind je prachtige tuinen met de mooiste bloemen, bomen en vergezichten. Naast lekker rondwandelen kunnen kinderen een speurtocht doen met allerlei leuke opdrachten. Ook is er een aaiweide, een speeltuin met een trekvlot en een midgetgolf parcours! Genoeg te zien, doen en te beleven.

Lees ook ons artikel: ‘Kijk je ogen uit in Kasteeltuinen Arcen (Limburg)’

Fleurig uitje in Nederland met kinderen. Kasteeltuinen Arcen.

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht tussen deze fleurige uitjes? Lees dan eens:

Foto’s © Opwegmetmama.nl & Pixabay