Flight Deck 53 in Hilversum, trampoline springen op een unieke locatie

Last updated:

Flight Deck 53 in Hilversum is een trampolinepark op een unieke locatie. Dit trampolinepark is groot, maar niet TE groot naar onze mening. Er zijn hier meerdere leuke uitdagingen voor jong en oud. Speciaal voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben zij een speciale Peuter & Kleuter Jump. Het afgelopen weekend zijn wij hier naartoe geweest om samen met onze kinderen een ochtendje te gaan trampoline springen.

Flight Deck 53 in Hilversum, trampoline springen op een unieke locatie

Trampoline springen voor jong en oud

De weersvoorspellingen zagen er voor het afgelopen weekend niet al te best uit. Daarom besloten we om een ochtendje te gaan trampoline springen met onze kinderen. We kozen voor Flight Deck 53 in Hilversum met als reden dat het hier wel ruim is maar niet massaal. Het is hier ondanks de vele uitdagingen toch overzichtelijk. Wel zo fijn als je hier met jonge kinderen naartoe gaat.

Flight Deck 53 is gelegen in de Clemenskerk in Hilversum. Dit maakt het een bijzondere locatie om te trampoline springen. Je ziet in het trampolinepark dan ook bijvoorbeeld de glas in lood ramen. Persoonlijk vind ik het wel iets hebben. Het geeft een bepaalde sfeer met zich mee, een totaal andere sfeer als bij andere trampolineparken.

Peuter & Kleuter Jump

Voor kinderen t/m 6 jaar is er de Peuter & Kleuter Jump. Tijdens bepaalde tijden kunnen zij veilig gebruik maken van het hele trampolinepark zonder dat zij omver worden gesprongen door grotere kinderen. Deze Peuter & Kleuter Jump is bijvoorbeeld in het weekend tussen 10.00 en 12.00 uur. Per kind is het toegestaan dat één ouder gratis mee springt. Vanaf 12 uur kunnen kinderen vanaf 7 jaar hun energie kwijt.

Wij waren er dit keer tijdens de Peuter & Kleuter Jump. Super leuk om te zien hoe die kleintjes proberen te springen op de trampolines. Vergeleken met de vorige keer dat wij hier waren, lagen er dit keer ook kruiprollen. Onze jongste van 3 jaar kroop er ook in een en probeerde met kruiprol en al te springen. Een soort zaklopen, maar dan anders. 😉

Verschillende uitdagingen

In het trampolinepark zijn verschillende uitdagingen die de kinderen aan kunnen gaan:

  • Om te beginnen heb je de standaard trampolinevelden. Hier hebben zij er een hoop van. Doordat ze allemaal bij elkaar liggen kan je van het ene veld naar het andere veld springen.
  • Links van deze velden vind je nog grotere trampolines. Om deze velden heen is ook een muur van twee verschillende hoogtes. Wanneer je hard genoeg springt, is het mogelijk om op de muur te komen. En natuurlijk kun je er daarna weer vanaf springen en dan nóg hoger springen. Met name mijn man vindt dit erg prachtig, haha!
  • Wat onze jongste zoon erg leuk vindt, zijn de trampolinevelden waar ook een basketbalnet hangt. Dat is dus springen en basketballen tegelijk. Stoer! Weer daarnaast hangt tussen de trampolinevelden een groot volleybalnet.
  • Aan de rechterzijde van het trampolinepark vind je nog een tweetal uitdagingen. Eén daarvan is een soort trapeze van drie verdiepingen hoog. Vanaf grote hoogte spring je vervolgens naar beneden op een heel groot luchtkussen.
  • Naast de trapeze zijn nog twee bakken vol met zachte blokken te vinden. Bij de ene kun je er gewoon zo in springen (eruit komen kan lastig zijn, spreek uit ervaring!). Bij de andere bak loopt in het midden een grote balk. Het is hier de bedoeling dat je er met zijn tweeën op staat en elkaar probeert er af te duwen.

Vier je kinderfeestje bij Flight Deck 53

Vorig jaar heeft onze oudste zoon zijn 6e verjaardag bij Flight Deck 53 gevierd. Een kinderfeestje boek je hier al vanaf 4 jaar en duurt 2 uur. Je krijgt een eigen plekje in het loungepark (het terras aan het begin van het trampolinepark) waarbij je uitzicht hebt over het trampolinepark. De jarige krijgt ook nog een cadeautje. In het geval van onze zoon kreeg hij toen een gymtas waar hij heel blij mee was.

Je kunt het boeken van een kinderfeestje zo uitgebreid maken als je zelf wil. Boek bijvoorbeeld voor na het springen tosti’s of hotdogs voor de kids met wat te drinken.

Andere gave activiteiten

Kinderen van 7 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de Jumplessen van Flight Deck 53 Academy. Tijdens de lessen die 1 uur duren leer je de basisvaardigheden van het jumpen én hoe je dit kunt toepassen bij gave tricks. Klik hier voor meer informatie.

Het is ook mogelijk om mee te doen aan Freerun- & Parkourlessen. Deze lessen zijn geschikt voor dezelfde leeftijdscategorie en duren ook een uur. Je leert hier o.a. de basisvaardigheden die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld backflips en corks. Klik hier voor meer informatie.

Café 53

Flight Deck 53 in Hilversum beschikt over een eigen eet- en drinkgelegenheid: Café 53. Je kunt hier terecht voor wat drinken zoals koffie, thee, frisdrank maar ook een slush puppy. Qua eten kun je hier snacks krijgen als een tosti, hotdog, mini pizza, snoep, chips etc. Ze hebben hier geen patat.

In Café 53 kun je normaliter ook gaan zitten. Ik had niet de indruk dat dat momenteel tijdens de corona-periode ook mogelijk is. Wel mag je hetgeen je hebt gekocht meenemen naar het terras aan de voorzijde van het trampolinepark.

Goed om te weten over Flight Deck 53!

  • Toegangsprijs: tussen de € 8,- en € 17,-, afhankelijk van de duur van je springsessie;
  • Anti-slip jumpsokken zijn verplicht, deze kun je voor € 2,50 per paar bij de balie kopen;
  • Adres: De Clemenskerk, Bosdrift 53, 1214 JT Hilversum;
  • Parkeren: gratis op hun eigen parkeerplaats achter de kerk;
  • Website: www.flightdeck53.com

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela