Menu
Musea / Noord-Holland

Een indrukwekkend en fleurig bezoek aan FloriWorld in Aalsmeer

FloriWorld-Aalsmeer-kinderen-overdekt-uitje-coronaproof

Samen met mijn peuter (toen bijna 3 jaar) en mijn beste vriendin bezocht ik FloriWorld in Aalsmeer. In FloriWorld draait het allemaal om planten en bloemen. Klinkt wellicht wat saai, maar niets is minder waar. Wij waren behoorlijk onder de indruk van deze fleurige en interactieve attractie. Ik laat je graag zien wat je van FloriWorld kunt verwachten.

Laatste update juni 2021

FloriWorld in Aalsmeer, een fleurig uitje voor jong en oud

Sinds de lente van 2020 is Nederland een leuk overdekt uitje rijker: FloriWorld in Aalsmeer. Verschillende planten en bloemen staan hier centraal. In maar liefst 14 verschillende shows kom je van alles te weten over deze fleurige wereld.

Nadat wij onze auto hadden geparkeerd op het eigen terrein van FloriWorld, wandelden we naar de ingang. Het gebouw is trouwens niet te missen! Het ligt bij de Bloemenveiling van Aalsmeer en wij herkenden het dan ook direct. Zelfs de entree begint al fleurig met fietsen welke helemaal versierd zijn met bloemen. Ik houd er van!

Zodra we binnen waren, kregen we allen een bandje om waarbij we allereerst onze gegevens dienden in te voeren. Met deze bandjes kun je verschillende (persoonlijke) activiteiten doen. Na ons geregistreerd te hebben kon het avontuur beginnen.

14 verschillende attracties

Een aantal attracties in FloriWorld welke wij erg leuk vonden zal ik hieronder benoemen.

Botanische tuin

De eerste ruimte waar we binnenkwamen, was een soort botanische (binnen)tuin. Deze ruimte stond echt helemaal vol met planten. Voor plantenliefhebbers zoals ik, is dit echt een magisch gezicht om te zien. We hebben hier dan ook echt onze ogen uitgekeken.

Wat ik ook erg leuk vond in deze ruimte is dat er een soort ‘kabelbaan’ rond ging met verse boeketten. We zagen later tijdens onze experience dat deze baan zelfs helemaal naar de bovenverdieping gaat.

Projectiezaal

De volgende ruimte die we in kwamen was een soort projectiezaal, een audiovisuele ervaring d.m.v. videomapping. Overal waar je keek zag je projecties. Deze projecties veranderden steeds. Dit was enorm indrukwekkend en wij kregen er zelfs een beetje kippenvel van.

Op het moment dat wij binnenkwamen leek het wel een soort ballroom, met name door de muziek. Andere projecties die we zagen waren o.a. een Japanse tuin, een forest en een bloemendisco. Deze laatste vond mijn zoon enorm leuk! Het is absoluut de moeite waard om voor deze ruimte even de tijd te nemen.

Selfie-ruimte

Wat we ook een erg leuke ruimte in FloriWorld vonden, was een ruimte waarin allerlei verschillende hoekjes waren waar je leuke selfies kon maken. Je kunt hier je armbandje scannen en vervolgens een foto laten maken. Een stukje verderop kun je dan je e-mailadres aan je armbandje koppelen, waarna de foto’s naar je gemaild zullen worden.

‘Droomvlucht’

Een stukje verderop kwamen we in een ruimte met een hele lange roltrap. Het decor rondom was echt adembenemend mooi. Ik kreeg zelf een beetje het gevoel alsof ik in de ‘Droomvlucht’ bij de Efteling was. Voor degene die wel eens naar de kerstshow in Intratuin Duiven zijn geweest. Je kunt het een beetje vergelijken met de roltrap die je daar hebt.

Bloemen knutselen!

In de knutselhoek kunnen kinderen zelf bloemen maken van crêpepapier en fleurige kleurplaten kleuren. De geknutselde bloemen mogen worden tentoongesteld aan het grote knutselbord welke daar ook hangt. Erg leuk om te zien!

De bloemenveiling

Heb je altijd al eens het gevoel willen ervaren van hoe het er op een echte veiling aan toe gaat? In FloriWorld kun je meedoen aan het spel van de bloemenveiling. Je ziet hier ook de kabelbaan met boeketten weer terugkomen, dus ik vermoed dat je die boeketten hier kunt ‘winnen’. Meedoen aan de bloemenveiling zit overigens niet bij de entreeprijs in maar kost € 10,-.

Eet- en drinkgelegenheden

Helemaal aan het einde van de experience in FloriWorld kom je uit bij het restaurant. In dit restaurant zijn voldoende zitplaatsen die corona-proof zijn. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. Op het moment dat wij er waren lag er niet zo enorm veel maar wat er lag zag er prima uit. Wij kozen zelf voor een kopje thee en een saucijzenbroodje en mijn kind had een kaasstengel. Dit smaakte allemaal prima.

Op de website van FloriWorld zag ik trouwens ook staan dat het ook mogelijk is om een high tea te boeken (vanaf 2 personen). Wellicht een leuke tip voor een verjaardag, cadeau voor de feestdagen of voor moederdag. 😉

Het winkeltje

Vanuit het restaurant kom je uit bij het winkeltje wat je allerlei fleurige producten kunt kopen. Van potjes, fietsbellen en paraplu’s, tot notitieboekjes, Nijntje knuffels en geurkaarsen. Echt van alles wat! Je kunt vast wel raden waar het oog van mijn kind op viel.

Praktische informatie over FloriWorld

Openingstijden

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
 • Woensdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
 • Donderdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
 • Vrijdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
 • Zaterdag: van 10.00 t/m 17.00 uur
 • Zondag: van 10.00 t/m 17.00 uur

De experience duurt gemiddeld tussen de 1,5 en 2 uur.

Tarieven

FloriWorld hanteert de volgende tarieven:

 • Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 10,-
 • Vanaf 12 t/m 64 jaar: € 17,50
 • Vanaf 65 jaar: € 15,25

Klik hier om een ticket te boeken.

Adresgegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Sierteeltstraat 1
1431 GM Aalsmeer

FloriWorld beschikt over een eigen parkeerterrein. De eerste drie uur is gratis.

Website: www.floriworld.nl

Wat vonden wij van FloriWorld?

Ondanks dat we wel wat foto’s hadden gezien, wisten we niet zo goed wat we konden verwachten van FloriWorld. In één woord samengevat vonden we onze experience erg indrukwekkend.

Het concept van FloriWorld is zo creatief vormgegeven, dit hadden we echt niet verwacht. Het is tevens zeer afwisselend en een bijzondere ervaring om mee te maken. Ik ben er dus echt over te spreken! Naar mijn mening is deze experience iets wat je zelf zal moeten ervaren om er een mening over te kunnen vormen. Maar mocht je interesse hebben in bloemen en planten, dan is het absoluut de moeite waard om hier naartoe te gaan.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen zien, hebben zij ook aan kinderen gedacht. Mijn kind heeft zich hier prima vermaakt en hij vond het allemaal ‘mooi’. Ik denk echter wel dat het per kind kan verschillen of dit uitje zal gaan slagen. Onze peuter is vrij rustig van karakter en dat was zeer goed te doen. Onze oudste die is wat actiever. Ik denk dat voor hem minder leuk zou zijn. Maar dit kun je het beste zelf voor je kind beoordelen.

Ben je gek op fleurige uitjes? Lees dan ook ons artikel: ‘Naar de Keukenhof met kinderen – Nederland op zijn kleurrijkst‘. En alvast een tip van de sluier: als het goed is wil FloriWorld in samenwerking met de Keukenhof vanaf volgend jaar combinatietickets aanbieden. Leuk om in de gaten te houden dus!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

3 Comments

 • Heidi Schut - van Hal
  3 oktober 2020 at 07:59

  Wat een leuk uitje. Ik had hier nog niet van gehoord maar ben verkocht. Samen met mijn man en dochter van 2.5 wil ik graag opgaan in de bloemen en planten. Ons laten meenemen in de digitale werelden. Totale ontspanning😁

  Reply
 • Carin
  3 oktober 2020 at 08:09

  Ik zou graag de kaartjes willen winnen. Dan naam ik mijn zoontje (3 jaar) en moeder mee. Even wat leuks doen. En haar eerste grote uitje nu mijn vader afgelopen dinsdag is overleden. Zij heeft 2 jaar veel voor hem gezorgd en geen uitjes alleen gehad.

  Reply
 • Jessica Lacor
  4 oktober 2020 at 09:10

  Ik zou deze kaartjes graag supergraag winnen voor mijn zus en nichtje! Mijn zus is een ware plantenfan en heeft zelfs haar eigen plantenasiel in Den Haag! Dit zou ze geweldig vinden 😃

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.