Struinen in het groen bij Fort de Gagel

Last updated:

Op de rand van Utrecht vind je Fort de Gagel. Vroeger maakte het fort deel uit van de Hollandse Waterlinie. Nu kun je er terecht om heerlijk te eten én te spelen. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd. Om de hoek van Fort de Gagel ligt ook nog het Gagelbos voor uren speelplezier.

De menukaart van Fort de Gagel

Bij Fort de Gagel kunnen zowel de ouders als de kinderen lekker eten! Er is een speciale menukaart voor kinderen. Daar vind je broodjes met kaas, pindakaas of chocopasta op, maar ook american pancakes, broodje kroket of een burger.

Speelmogelijkheden

Binnen is een leuke speelhoek ingericht. En is het lekker weer? Dan wordt er ook een kleedje op het terras gelegd, waar de allerkleinsten ook op kunnen spelen – in de schaduw.

Fort de Gagel beschikt over een heerlijk zonnig terras. En daar ligt een prachtige speeltuin bij. De speeltuin bestaat uit een grote zandbak met een waterpomp. Je kinderen kunnen hier heerlijk vies worden. Bovendien ligt het Fort midden in het groen, en daar kunnen de kinderen lekker struinen.

Workshops

En in dat groen worden soms ook workshops georganiseerd. Wij hadden via De Knipmeisjes een lente-workshop gereserveerd. De workshop vond plaats in de meivakantie, en de knipmeisjes gingen met de kinderen aan de slag om een voorjaars-‘helm’ te maken, zodat je onzichtbaar bent tijdens het verstoppen. Het was een geweldige activiteit, mede door de enthousiaste en gezellige knipmeisjes! Je vindt De Knipmeisjes via Instagram.

Speuren in het Gagelbos

Bij Fort de Gagel word je ook uitgedaagd om de omgeving te verkennen. Het fort ligt namelijk pal naast een speelbos Gagelbos. In het restaurant kun je een speurtocht krijgen. Tijdens de speurtocht moet je foto’s aan bepaalde letters verbinden, dat is leuk om te doen. Je loopt door het gagelbos heen, en je komt uiteraard langs alle speeltoestellen in dit bos. Als je daarna de oplossing inlevert bij het restaurant, krijg je een aardigheidje.

Mijn dochter en ik hebben ons uren vermaakt in en rondom Fort de Gagel. De workshop was fantastisch en de lunch was heerlijk. De speurtocht door het Gagelbos maakte het bezoek helemaal af. Het is een aanrader om naar toe te gaan. Reserveer wel een plekje, want het is een populaire plek.

Praktische informatie

  • Fort de Gagel is te vinden op het adres: Gageldijk 167, 3566 MJ Utrecht (wanneer je op het adres klikt, kom je direct in Google Maps terecht).
  • Parkeren is gratis.
  • Je kunt dit restaurant alle dagen van de week bezoeken.
  • Website: www.fortdegagel.nl

In de buurt

Wil je een bezoek aan Fort de Gagel combineren met een ander uitje:

  • Tuincentrum Steck ligt om de hoek. En in tuincentrum Steck is altijd wat te doen. In het najaar vind je er een maisdoolhof en in de winter een schaatsbaan bijvoorbeeld. Je kunt hier ook terecht voor biologische planten.
  • In Utrecht vind je ook de botanische tuinen. Je hebt hier onder andere een vlinderkas en je kunt er een speurtocht doen. Maar er is geen restaurant met speelgelegenheid, die je bij Fort de Gagel wel vindt.
  • Het is een kwartier rijden, maar na een bezoek aan het spoorwegmuseum kun je bij Fort de Gagel heerlijk bijkomen in de groene natuur.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte