FunZone Barendrecht, een leuke binnenspeeltuin in Zuid-Holland

Last updated:

FunZone Barendrecht is een overzichtelijke binnenspeeltuin in Zuid-Holland waar kinderen van alle leeftijden zich helemaal kunnen uitleven. De speeltuin heeft een oppervlakte van maar liefst 2000 m2 en is daarmee de grootste indoor speeltuin in de regio. Er is van alles te beleven: van klimmen en klauteren tot glijden en springen. Ook voor ouders is er genoeg te doen. Terwijl de kinderen zich vermaken, kun jij genieten van een hapje en drankje op het terras.

Binnenspeeltuin FunZone in Barendrecht

Op aanraden van een vriendin met twee jonge kinderen gaan we op een regenachtige vakantiedag naar FunZone in Barendrecht. De jongste in ons gezelschap is 1 jaar en de oudste 6, dus dan is een binnenspeeltuin een ideale plek. Mijn vriendin gaf aan dat haar voorkeur uitging naar FunZone, omdat deze binnenspeeltuin volgens haar heel overzichtelijk en met name voor jonge kinderen prettig aanvoelt.

Bij aankomst lopen we eerst door het horecagedeelte voor we daadwerkelijk de binnenspeeltuin zien. Ideaal, want door het horecagedeelte uit het zicht te houden zijn kinderen minder gefocust op het kopen van snoep, ijs en chips.

We stappen de speelruimte binnen die opgedeeld is in meerdere delen:

  • Een gedeelte voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar;
  • Een deel voor de kinderen vanaf 4 jaar, met o.a. een klimgedeelte en bandenglijbaan;
  • Een klimvulkaan voor kinderen vanaf 6 jaar.
FunZone Barendrecht

Klimmen, klauteren en glijden

Er is een groot klimrek met twee glijbanen, waarvan er eentje steil naar beneden gaat. De meeste kinderen dralen een paar minuten voor ze besluiten of ze er nu wel of niet af durven glijden. Ook één van onze durfals moest even slikken toen ze bovenaan zat, maar uiteindelijk gleed ze toch naar beneden.

Deze glijbaan en de wokkelglijbaan komen uit in een grote ballenbak. Om bij de glijbanen te komen kun je via allerlei bruggen, trapjes en tunnels naar boven klimmen. In dit gedeelte zit ook een hoek met XXL-bouwstenen.

In FunZone Barendrecht vind je maar liefst 50 trampolines. Hier kun je heerlijk springen en salto’s maken.

FunZone Barendrecht

Klimvulkaan

Bij onze kinderen was de klimvulkaan ook erg populair. De kinderen moeten via een steile helling omhoog klimmen naar een platform om vanuit daar naar beneden te glijden. Er zitten ook handgrepen op de helling, maar dan nog moeten veel kinderen moeite doen om op het platform te komen.

Er wordt aangegeven dat de klimvulkaan vanaf 6 jaar is, echter zie je ook veel jongere kinderen gebruik maken van deze attractie.

FunZone Barendrecht

Snowglider

De snowglider zie je niet standaard in binnenspeeltuinen. Onze kinderen waren er aangenaam door verrast. De kinderen nemen een band mee de helling op en glijden daarmee van een zogenaamde borstelbaan (ook wel bekend als tuben in de wintersportwereld) af. Deze baan viel achteraf wel wat tegen, omdat de kinderen onvoldoende vaart maakten en halverwege de helling stil vielen. Zelfs een flinke duw van ouders maakte daarin geen verschil, jammer!

Onder de helling van de snowglider zit ook nog een klimmuur verstopt. Dit is met name leuk voor wat oudere kinderen, die zich al goed kunnen optrekken aan deze muur.

Speelgedeelte voor de allerkleinsten

In Funzone Barendrecht is ook een gedeelte speciaal voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar oud. Je vindt hier een klimrek met kleine trampoline, ballenbak, glijbaan, kleine zachte piramide om op te klimmen en nog losse kussens in de vorm van dieren en auto’s om mee te spelen. Dit uiteraard allemaal voorzien van vrolijk gekleurde, zachte matten als ondergrond.

Omdat FunZone goed verlicht is en deze speelplek overzichtelijk en grotendeels afgesloten, kun je als ouder prima bij de ingang plaatsnemen op een zitkussen en je kind de vrijheid geven om zelf te spelen en te ontdekken.

FunZone Barendrecht

Horeca

Het aanbod in de horeca bij FunZone Barendrecht is vrij standaard voor een binnenspeeltuin: tosti’s, nacho’s, panini, poffertjes en allerhande snacks en friet uit de frituur. Ook zijn er nog ijsjes, snoep en chips te verkrijgen. Je kunt hier ook een kan met suikervrije ranja bestellen. Dit vind ik persoonlijk altijd een pluspunt, omdat kinderen veel dorst krijgen van het spelen en hiermee de prijs en hoeveelheid drinken prettig met elkaar in verhouding staan.

Verjaardagsfeestjes in FunZone Barendrecht

Wil je een origineel en actief kinderfeestje organiseren? Dan ben je bij FunZone Barendrecht aan het juiste adres. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, variërend van een basic feestje tot een super-de-luxe feestje inclusief eten en drinken. De jarige job en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes kunnen zich uitleven in de speeltuin en krijgen tussendoor iets lekkers te eten en drinken. Ook krijgt de jarige een cadeautje van FunZone Barendrecht.

Handig om te weten!

  • Openingstijden: dagelijks tussen 9:00 en 18:00 uur.
  • Entreeprijzen: ouders en kinderen tot 1 jaar gratis. Neem voor actuele prijzen een kijkje op hun website.
  • Babyverschoningsruimte: er is een aparte babyverschoningsruimte.
  • Adresgegevens: Bijdorp-Oost 2, 2992 LA Barendrecht
  • Parkeren: het parkeren is gratis het eigen terrein van FunZone.
  • Website: www.funzone.nl/barendrecht

Wat vonden wij de binnenspeeltuin FunZone in Barendrecht?

FunZone Barendrecht is een prettige binnenspeeltuin. Het is goed verlicht, overzichtelijk en er zijn veel zitgelegenheden. De speeltuin ziet er schoon en opgeruimd uit. FunZone voelt prettig aan, omdat het niet overvol is en er een relaxte sfeer hangt. Hierdoor heb je als ouder ook niet het gevoel dat je zelf na een uur overprikkeld bent door het gekrakeel van alle kinderen en ouders.

De kinderen waren enthousiast omdat er in deze binnenspeeltuin allerhande elementen waren die ze niet eerder gezien hadden, zoals de klimmuur, klimvulkaan, steile glijbaan en de snowglider.

Lees ook de volgende artikelen wanneer je op zoek bent naar andere leuke binnenspeeltuinen in Zuid-Holland:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne