Menu
Dierentuinen / Utrecht

Knuffelen met lammetjes bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens

Geertjes Hoeve is een biologische boerderij in het midden van het land in het plaatsje Haarzuilens met voornamelijk melkgeiten. Op deze geitenboerderij zijn een hoop diverse activiteiten te doen voor kinderen en worden er regelmatig speciale evenementen georganiseerd. Als je in de buurt bent, neem dan zeker eens een kijkje. In dit artikel geef ik je alvast een kijkje op deze leuke boerderij. 

De geitenboerderij Geertjes Hoeve

De boerderij wordt in de geschiedenis voor het eerst genoemd rond het jaar 1800 onder de naam Boerderij de Lage Hoeve. De boerderij heeft altijd een gemengd agrarisch karakter gehad: melkveehouderij, akkerbouw, fruitteelt en varkens. Sinds 2013 wonen de huidige eigenaren Rick en Anne op de boerderij. Rick groeide op op Boerderij ’t Geertje wat ook de naam verklaart van Geertjes Hoeve. Geertjes Hoeve zoals wij hem nu kennen, is sinds 2014 open voor publiek.

Geertjes Hoeve bezit diverse dieren waarvan ongeveer 120 melkgeiten. De geiten zijn de belangrijkste dieren van de boerderij. Van de melk die de geiten leveren worden op de boerderij diverse producten gemaakt zoals geitenkaas en kwark. Overige dieren die je op de boerderij kunt tegenkomen zijn kippen, konijnen, cavia’s, pony’s en varkens. Op onderstaande foto kun je een nestje biggen zien die op het moment van het maken de foto drie dagen geleden geboren zijn.

Op de boerderij vind je naast de dierenverblijven nog een aantal speelplaatsen, een restaurant met terras en een boerderijwinkel.

Activiteiten op Geertjes Hoeve

Er zijn diverse activiteiten voor kinderen te doen op Geertjes Hoeve:

Geiten voeden

Vanaf ongeveer eind februari/begin maart t/m de herfstvakantie kun je de lammetjes een flesje warme melk geven. Hartstikke leuk en schattig om te doen! Ook kun je het hele jaar door de geiten een bekertje bix geven. Zowel een flesje melk als een bekertje bix kun je voor € 1,- in de boerderijwinkel kopen.

Ponyritje

In de middagen en in het weekend kan je kind een ritje maken op een pony. Een ritje kost € 1,- en ook hiervoor kun je een muntje halen in de boerderijwinkel. De meiden die de pony’s begeleiden doen dit op vrijwilligersbasis. Het is dus wel eens mogelijk dat er niemand is. Mocht dit het geval zijn, dan zul je dat ook te horen krijgen in de boerderijwinkel.

Speelplaatsen

Er zijn een viertal speelplaatsen waar je kind zich lekker kan uitleven: twee speeltuinen met speeltoestellen, een strobaan en een zandbak. Ook zijn er diverse loopauto’s waar je kind mee mag spelen.

Het restaurant

In het restaurant en op het terras kun je terecht voor een lekker hapje eten. Geertjes Hoeve heeft een uitgebreide menukaart waar o.a. diverse soorten broodjes, pannenkoeken en borrelhapjes op staan. De pannenkoeken worden tevens met eigen geitenmelk gemaakt. Leuk om eens te proberen!

Wanneer je een allergie of intolerantie hebt kun je hier prima eten. Maak dit wel even kenbaar voordat je je eten besteld. Je dient je bestelling bij de bar te doen.

Ook kun je hier terecht voor een boeren-high-tea. De high-tea is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je dient dit  vooraf wel te reserveren.

De boerderijwinkel

In de boerderijwinkel worden pure Hollandse en ambachtelijke producten verkocht. Zo kun je hier diverse voedingsmiddelen kopen als Geertjes Hoeve’s eigen kaas en vlees van de koe, kip, varken en geit. Zelf vind ik met name dit laatste niet zo’n prettig idee (iets met een hoog empathisch vermogen of zo..), maar mocht je van vlees houden dan kan je dit natuurlijk altijd proberen. Je kunt er ook biologische eieren, snoeperij en biologische speciaalbieren halen. Er is dus genoeg keuze! Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Ook leuk om te weten: je kunt er zelf cadeaupakketten (laten) samenstellen. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau, dan is dit erg leuk!

Naast voedingsmiddelen worden er ook speelgoed en andere leuke snuisterijen verkocht.

Evenementen 

Geertjes Hoeve organiseert regelmatig leuke evenementen. Een aantal leuke evenementen die er aan gaan komen zijn:

Kinderfeestjes

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen er kinderfeestjes worden gevierd bij Geertjes Hoeve. Ze hebben 8 verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. In alle pakketten zit standaard een cadeautje voor de jarige, drinken met wat lekkers, geitjes voeren, ponyritje en een ijsje. Daarnaast kun je het uitbreiden met o.a. een speurtocht, knutselactiviteiten, muffins versieren en zelf koekjes bakken.

Praktische informatie over Geertjes Hoeve

Van woensdag t/m zaterdag is Geertjes Hoeve geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag opent Geertjes Hoeve om 11.00 uur. Tijdens schoolvakanties zijn ze ook op maandag en dinsdag geopend.

De entree is gratis, daarentegen is het wel verboden om eigen consumpties te nuttigen. Hiervoor kun je prima terecht in het restaurant. De prijzen liggen niet enorm hoog.

Adresgegevens:

Thermaterweg 5
3455 SM Haarzuilens

Je kunt parkeren op de naastgelegen parkeerplaats. Helaas dien je hier wel voor te betalen, tenzij je een ledenpas hebt van Natuurmonumenten. De eerste 30 minuten zijn gratis, daarna betaal je € 1,75 per uur met een maximum van € 7,- per dag.

Ons eindoordeel over Geertjes Hoeve

Geertjes Hoeve ligt niet ver bij ons vandaag. Wij kunnen hier dan zowel met de auto als fietsend naartoe. Je zult begrijpen dat wij hier dan ook met enige regelmaat te vinden zijn gezien de leuke activiteiten die zij aanbieden. Als je hier niet uit de buurt komt, is het de moeite waard om er eens een leuk dagje uit van te maken. Hierbij kun je Geertjes Hoeve combineren met een bezoekje aan Kasteel de Haar en aansluiten een lekker hapje te gaan eten in Haarzuilens. Wij vinden Het Wapen van Haarzuilens een erg lekker restaurant.

Lees ook ons artikel: ‘Ga met kinderen op ontdekkingstocht bij Kasteel de Haar in Haarzuilens

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel is voor het eerst op Opwegmetmama.nl gepubliceerd in oktober 2018 en als laatst geüpdatet in maart 2021.

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

9 Comments

 • alexa
  24 oktober 2018 at 12:09

  ahh dat ziet er heel leuk uit! ik kom er zelf nooit, maar voor kinderen is het natuurlijk mega leuk (en kinderfeestjes!)

  Reply
 • Blog & Beauty
  24 oktober 2018 at 12:39

  Wat is dit super leuk zeg, daar zou ik zo naar toe gaan met mijn dochtertje. Zij zou het helemaal geweldig vinden. En die biggetjes ………. OMG

  Reply
 • Nicole Orriëns
  24 oktober 2018 at 12:58

  Ik ben hier nog nooit geweest, maar het ziet er heel leuk uit. Het lijkt me een heel fijn uitje om met kinderen te doen. En nog leerzaam ook.

  Reply
 • Dhini
  24 oktober 2018 at 13:06

  Leuk boerderij. Wij zijn ooit naar soort boerderij geweest. Echt leuk om te bezoeken.

  Reply
 • Angela
  24 oktober 2018 at 17:06

  Ik kende het niet eens. Het ziet er leuk en kindvriendelijk uit. Ik wil zelf ook wel geitjes voeden 🤣

  Reply
 • Tania
  25 oktober 2018 at 06:32

  Had er nog nooit van gehoord maar ziet er superleuk uit voor kinderen. Denk wel dat mijn zoontje dit tof zou vinden

  Reply
 • Linda
  25 oktober 2018 at 09:24

  Ik heb het geluk dat ik op een boerderij met dieren geboren en oogegroeid ben. Dieren kunnen kinderen zoveel leren. Deze plek ziet er ook heel erg leuk uit. Zo leuk voor jong & oud!

  Reply
 • MC Kleuver
  25 oktober 2018 at 09:31

  Dat is een hoog cijfer. Jullie hebben je zeker vermaakt. Helaas houd ik niet zo van zulke dingen. Laatst met de kinderen van scouting wel naar een kinderboerderij, uh, waterfietsen.

  Reply
 • Amanda
  25 oktober 2018 at 20:07

  Oooh, boerderijen zijn zo leuk! Ik ben met name fan van kaasboerderijen (haha!), maar dit ziet er ook heel leuk uit. Fijn dat jullie zo’n top uitje hebben gehad!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.