Glow(mini)golf bij Sportiom in Den Bosch

Als je een ideaal uitje zoekt voor een regenachtige dag, dan is indoor glowgolfen echt een aanrader. In juni is in het Sportiom deze nieuwe minigolfbaan geopend, op de plaats van de voormalige ijsbaan. Het principe is hetzelfde als bij een normale minigolfbaan, maar dit parcours heeft naast glow in the dark effecten nog meer bijzonderheden.

Glow(mini)golf bij Sportiom in Den Bosch

Ballenbar

Als je binnenkomt via de trap, betreed je een donkere ruimte met aan de ene kant de glowgolfbaan en aan de andere kant een in regenboogkleuren verlichte bowlingbaan. Deze bowlingbaan is nieuw en ziet er super gelikt uit.

Bij de ballenbar halen we onze golfsticks, balletjes en scorekaarten op.

Tip: ga je met hele jonge kinderen (onder de 5 jaar) neem dan zelf geen stick en scorekaart. Je hebt dan je handen vrij om de kinderen te helpen en hoeft niet continu op zoek in het donker naar je eigen stick en balletje.

Minigolfparcours

Het parcours telt 18 holes en een deel hiervan ligt in een grot. We starten heel eenvoudig op een rechttoe rechtaan-baan, maar zodra we de grot betreden neemt de moeilijkheidsgraad behoorlijk toe. We moeten de balletjes op een aantal holes tegen behoorlijk smalle en steile hellingen op slaan, maar de allergrootste uitdaging lag voor ons in het midden van de grot.

In het midden van de grot ligt de meest donkere ruimte van het hele parcours. De baan lichtte prachtig op, als ware het een soort slak. Maar nu komt het: de balletjes lichten ook op in het donker, maar één balletje was groen en soms net wat minder zichtbaar.

Stel je voor: een kleuter die een behoorlijke uithaal doet met haar stick, de bal door de donkere grot heen slaat en wij hebben geen idee waar die bal in vredesnaam is gebleven.

Blijkt er ook een bankje in de grot te staan en daar lag het balletje achter. Een soort van Waar is Wally, maar dan met een lichtgevend balletje in een grot.

Hole in two

Eén hole verdient wel een bijzondere vermelding in dit artikel. Je komt aan bij een aantal op elkaar gestapelde boxen. Ze staan aan het einde van de baan en het duurde even voor we door hadden dat op de onderste box een zwarte pijl stond. Het is de bedoeling dat je hier de bal op de juiste manier inschiet. Anders hoor je een hoop gerommel en komt hij met een vaart teruggerold. Als het gelukt is blijft het even stil en dan hoor je vervolgens het balletje rollen door het buizenstelsel dat aan die boxen vast zit. Een paar minuten later komt het balletje dan op een andere baan uit een buis gerold.

Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde tiener dit niet heel spannend vindt, maar een kleuter en een peuter vinden dit uitermate komisch.

Goed om te weten over glowgolf in het Sportiom

  • Naast glowgolfen en bowlen kun je bij het Sportiom ook terecht voor zwemmen en schaatsen. Zie ons eerdere artikel over Sportiom Aquafun.
  • Midgetgolfbaan per uur, per persoon, kost € 5,50
  • Bowlingbaan per uur, maximaal 5 personen, kost €27,00
  • Je kunt bij de Ballenbar ook terecht voor een drankje en borrelhapjes.
  • Adres: Victorialaan 10 5213 JE in ’s-Hertogenbosch
  • Website: www.sportiom.nl

Lees ook ons artikel: ‘Zwembad Aquafun, een zwembad met thema in het Sportiom (Den Bosch)

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne